Senior onderzoeker / programmamanager Werkplaats Sociaal Domein

Senior onderzoeker / programmamanager Werkplaats Sociaal Domein

Geplaatst Deadline Locatie
7 okt 21 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een onderzoeker met veel affiniteit met sociale vraagstukken in stad en wijk, maar ook met ambities op het gebied van programma-management? Ben je analytisch ingesteld, maar ook thuis in hoe onderzoeken doorwerken en hoe je de randvoorwaarden organiseert? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Waar kom je te werken?
Je maakt deel uit van het lectoraat Stedelijk Sociaal Werken, dat onderzoek doet naar sociale uitsluiting in de stad en dat leidinggeeft aan de Werkplaats Sociaal Domein Amsterdam en Omgeving. Deze werkplaats richt zich samen met meerdere gemeenten op kennisontwikkeling over buurtgerichte laagdrempelige sociale ondersteuning voor mensen in kwetsbare posities. Het lectoraat en de werkplaats bieden een dynamische werkomgeving waarbij praktijkgericht onderzoek, onderwijs en de beroepspraktijk nauw met elkaar verbonden zijn. Het lectoraat en de werkplaats worden facilitair ondersteund door het kenniscentrum AKMI van de Faculteit Maatschappij en Recht van de Hogeschool van Amsterdam.

Voor de actuele ontwikkelingen binnen het lectoraat.
Voor meer informatie over de werkplaats.
Meer informatie over de faculteit.

Talent als basis, diversiteit als kracht
De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool.

Wat ga je doen?
Als senior-onderzoeker/ programma-manager ben je – in nauwe samenwerking met de lector en de projectleiders van de onderzoeken – verantwoordelijk voor de uitvoering van het subsidieprogramma Werkplaats Sociaal Domein. Je richt je op ‘zakelijke’ en ‘relationele’ overkoepelende programmataken zoals financiële administratie en verantwoording, planning, datamanagement, communicatie (zoals websites) en andere randvoorwaarden voor onderzoek en netwerkvorming. Het leggen en onderhouden van verbindingen behoort tot de kernwerkzaamheden. Als onderzoeker begeleid je een kennisproject over centrale concepten in het sociaal werk en doe je onderzoek naar sociaal werk in buurten.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Wat breng je mee?
Wij zoeken een onderzoeker met een afgeronde master in de sociale of gedragswetenschappen met:

 • Strategisch denkniveau gecombineerd met hands-on-mentaliteit
 • Minimaal 5 jaar werkervaring met sociaalwetenschappelijk onderzoek. Je hebt ervaring met het opstellen van onderzoeksplannen, het rapporteren van de resultaten en het realiseren van een optimale doorwerking in de praktijk   
 • Ruime ervaring met programma-management in kennisinstellingen of non-profitsector (in het bijzonder ervaring met financiële, plannings-, organisatorische en databeheer-processen)
 • Uitstekende netwerkvaardigheden en een goede pen en presentatie
 • Bekendheid met discussies in de sociale sector, bij voorkeur ook rond welzijnswerk
 • Bereidheid tot inzet in het sociaal werk onderwijs (na het eerste jaar)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 12 maanden.

Wat bieden wij?
De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie docent/onderzoeker 2. Bij deze functie hoort de loonschaal 11 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 5026,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Bij bijzondere aanvullende kwalificaties is schaal 12 bespreekbaar. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 12 maanden.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers zich blijvend te professionaliseren.

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam

Leren, werken en leven in Amsterdam zijn bij de HvA op een vanzelfsprekende manier met elkaar verbonden. De HvA is een grootstedelijke hogeschool waar studenten, docenten en onderzoekers vanuit verschillende invalshoeken en disciplines samenwerken met elkaar en met bedrijven, organisaties en (kennis)instellingen.

Specificaties

 • Management; Beleid- en staf; Financiën; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij; Economie; Recht; Taal en cultuur
 • max. 32 uur per week
 • max. €5026 per maand
 • Universitair
 • SP 4546

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wibautstraat 5a, 1091 GH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps