Docent-onderzoeker ICT Network & Security Engineering

Docent-onderzoeker ICT Network & Security Engineering

Geplaatst Deadline Locatie
8 okt 20 okt Groningen ​

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool Groningen is een vacature ontstaan voor een Docent ICT Network & Security Engineering 0,8-1,0 fte.

Functieomschrijving

Heb jij ambitie om inhoudelijk en functioneel leiding te geven aan docenten van het expertteam Network & Security Engineering? De opleiding HBO-ICT, onderdeel van het instituut Communicatie, Media & IT zoekt een hogeschooldocent Network & Security Engineering! 

Functieomschrijving
Als hogeschooldocent Network & Security Engineering ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijsprogramma, inclusief de doorontwikkeling. Je adviseert het management over de belangrijke inhoudelijke ontwikkelingen binnen het onderwijs en je speelt een belangrijke rol in de verbinding tussen onderwijs, onderzoek (lectoraat) en werkveld.

Nog een aantal verantwoordelijkheden:

 • Je bewaakt de profilering en het eindniveau van de major Network & Security Engineering.
 • Je verzorgt onderwijs in masteropleidingen (mits gepromoveerd of bezig met promotie) en/of zakelijke markt.
 • Je stuurt docenten die lesgeven in de major Network Security Engineering van de opleiding HBO-ICT functioneel aan, en geeft sturing aan de deskundigheidsontwikkeling van deze docenten in samenspraak met de hogeschooldocenten van de andere expertgroepen.
 • Je ondersteunt de lector in de goede afstemming tussen onderwijs en onderzoek op het gebied van NSE.
 • Je doet onderzoek binnen het lectoraat.
 • Je initieert de vertaling van ontwikkelingen in het werkveld en resultaten van onderzoek naar het curriculum (via de Curriculumcommissie).
 • Je bent lid van de curriculumcommissie en vertegenwoordigt daarin de major Network Security Engineering.
 • Je levert een bijdrage aan de PiER (de Werkveldadviescommissie: Partners in Education and Research).

Specificaties

Hanzehogeschool Groningen

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde relevante master (Bijvoorbeeld: Cyber Security,  Security & Network Engineering of Information Security).
 • Aantoonbare- en actuele kennis van en ervaring van het vakgebied Network & Security Engineering, met nadruk op Security.
 • Ervaring met of interesse in artificial intelligence, machine learning, en data science is gewenst.
 • Goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Engels en Nederlands.
 • In het bezit van de pedagogisch didactische aantekening voor HBO-docenten.
 • Bereidheid tot scholing op het gebied van leiderschap voor docenten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

De omvang van de vacature is 0,8 tot 1,0 fte. Het salaris bedraagt minimaal € 4.250,- en maximaal € 5.717,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 12 cao-hbo. Je wordt benoemd in de functie van Docent-onderzoeker B. Het betreft structurele positie, waarbij wij eerst een dienstverband voor 1 jaar bieden. Datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk.

De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een uitstekende verlofregeling en een 13e maand. Verder stimuleert de Hanzehogeschool haar medewerkers om zich permanent te ontwikkelen. Onze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. 

Wij verzoeken nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Werkgever

Hanzehogeschool Groningen

De Hanzehogeschool Groningen is de oudste multisectorale hogeschool van Nederland. In 2018 vierde zij haar 220-jarig bestaan. Met vestigingen in Groningen, Assen, Leeuwarden en Amsterdam telt de hogeschool in totaal 29.995 studenten en 3.348 medewerkers. Ga voor meer info naar de website.

Afdeling

HBO-ICT

Je gaat deel uitmaken van het team HBO-ICT. Dit team is verantwoordelijk voor de uitvoering en ontwikkeling van het voltijd- en deeltijd HBO-ICT curriculum, in nauwe relatie met het beroepenveld en het lectoraat New Business & ICT. Het team verzorgt onderwijs in de majoren van HBO-ICT en bestaat uit ongeveer 50 docenten en hogeschooldocenten. Daarnaast kun word je ingezet voor docentwerkzaamheden en onderwijsontwikkeling bij de IT Academy Noord-Nederland en als docent-onderzoeker bij de lectoraten New Business & ICT en/of Personalised Digital Health. De hogeschooldocent valt onder de verantwoordelijkheid van de opleidingsmanager HBO-ICT.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Marketing en communicatie; Beleid- en staf; Universitair docent; Management; Onderwijs
 • Techniek; Natuurwetenschappen; Economie; Taal en cultuur
 • 32—40 uur per week
 • €4250—€5717 per maand
 • Universitair
 • SP v20.0135; AT

Werkgever

Hanzehogeschool Groningen

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Zernikeplein 7, 9747 AS, Groningen ​

Bekijk op Google Maps