Onderzoeker Jeugdhulp in Transformatie

Onderzoeker Jeugdhulp in Transformatie

Geplaatst Deadline Locatie
12 okt 25 okt Den Haag

Functieomschrijving

Wat ga je precies doen als Onderzoeker Jeugdhulp in Transformatie?
In jouw nieuwe baan lever je als initiatiefrijke onderzoeker een belangrijke bijdrage aan verschillende projecten van het lectoraat Jeugdhulp in Transformatie, waaronder een project naar de (verwachte) maatschappelijke waarde van preventie in het jeugddomein. Je bijdrage in verschillende onderzoeken kan bestaan uit verzameling van kwalitatieve data, het leiden van kleinere projecten, rapporteren over onderzoeken.

Dit sluit mooi aan bij jouw kennis van de ontwikkelingen in het jeugddomein. Jij deelt je bevlogenheid en je creativiteit in het vormgeven en uitvoeren van praktijkonderzoek en in het meedenken over vraagstukken in onze projecten. Tegelijkertijd ben je alert op het tijdig leveren van projectresultaten. Je bent enthousiast over het werken in teams en houdt van complexe vraagstukken, waarbij je je goed kunt inleven in je gesprekspartners.

Samen met de lector en de andere (docent)onderzoekers onderhoud je actief het netwerk met de relevante partijen in de regio zoals aanbieders van jeugdhulp, gemeenten en jeugdigen en ouders, voer je praktijk- en actiegericht onderzoek uit en organiseer je met elkaar het projectmanagement. Daarbij heb je oog voor de wijze waarop het onderzoek bij kan dragen aan de ontwikkeling van het onderwijs bij de opleidingen van de Faculteit Sociaal Werk en Educatie (social work, pedagogiek en PABO), onder meer door studenten te betrekken bij opdrachten in praktijkgerichte onderzoeken.

Binnen het lectoraat Jeugdhulp in Transformatie doen we praktijkgericht onderzoek naar de transformatie van de jeugdhulp in de regio Haaglanden, waar het kan samen met de praktijk en met ouders en jeugdigen.

Specificaties

De Haagse Hogeschool (HHS)

Functie-eisen

Wij willen natuurlijk graag dat jij succesvol wordt in deze functie van onderzoeker. In jouw cv lezen wij dat jij:

 • een afgeronde master hebt in een relevante richting (bijv. pedagogiek, sociologie, of bestuurskunde);
 • geruime ervaring hebt met kwalitatief onderzoek;
 • aantoonbare ervaring hebt in het uitvoeren van praktijk- en/of actiegericht onderzoek
 • bij voorkeur ervaring hebt met projectmanagement bij onderzoek;
 • kennis van en ervaring hebt met het hoger onderwijs is een pré;
 • beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, onder meer blijkend uit ervaring met rapporteren over onderzoek.

Als wij met jou in gesprek gaan, dan weet jij ons te overtuigen met voorbeelden uit jouw ervaring dat jij:

 • in staat bent om je in een superdiverse samenleving te bewegen;
 • de samenwerking zoekt, anderen ondersteunt en informatie en kennis deelt met collega’s;
 • een netwerk kan opbouwen, uitbouwen en onderhouden;
 • ideeën hebt over het verbinden van onderzoek en onderwijs en dit op een heldere, begrijpelijke wijze kan overbrengen;
 • actief gericht bent op het realiseren van resultaten en het behalen van de gestelde doelen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Daarnaast bieden wij:

 • Een arbeidsovereenkomst van 2 jaar (D4) met een omvang van 0,8 fte, 32 uur per week;
 • een salaris van minimaal € 3.658,64 en maximaal bruto € 4.892,31 (schaal 11) per maand bij een volledige werkweek,
 • 8% vakantietoeslag. (Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-hbo.)
 • een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een zeer ruime verlofregeling van ongeveer 53 dagen bij een fulltime aanstelling, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale feestdagen;
 • een zeer goed te bereiken werkplek: zowel met de trein (we zitten naast station Hollands Spoor), als met de auto (ruime parkeergelegenheid), ook vanuit bijvoorbeeld Delft, Rijswijk, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam;
 • een groot netwerk en dynamische omgeving, te midden van jonge, gedreven studenten en medewerkers.

Werkgever

De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool wil een inclusieve campus zijn. Daarom staan gelijke kansen bij ons centraal en streven we naast een diverse studentenpopulatie naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we immers midden in de samenleving en dienen we daar een afspiegeling van te vormen. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen.

Afdeling

Faculteit Sociaal Werk & Educatie

De Faculteit Sociaal Werk & Educatie biedt een inspirerend programma aan als oefenplaats voor studenten in het samenleven en het zoeken naar oplossingen in een diverse en complexe maatschappij. De faculteit verzorgt de opleidingen Social Work, Pedagogiek en de Pedagogische Academie (Pabo). De opleidingen zijn gevestigd in Den Haag.

Wat bieden wij?
Het lectoraat heeft een nauwe relatie met het Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden, waarin gemeenten en jeugdhulpinstellingen uit de regio deelnemen. Het lectoraat is in 2018 van start gegaan. Sindsdien is een gevarieerd onderzoeksprogramma voor het lectoraat (en het Kennisnetwerk) opgesteld, dat van tijd tot tijd herzien en aangepast wordt. Voor een overzicht van de lopende onderzoeksprojecten, zie de website van het Kennisnetwerk jeugd Haaglanden. Participatief actieonderzoek en leernetwerken vormen een belangrijk deel van onze projecten. In 2021 starten we een aantal nieuwe projecten, onder meer naar de waarde van preventie in het jeugddomein.

Additionele informatie

Ben jij onze nieuwe collega?
Denk jij dat jij en de functie een goede match zijn en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan met cv en een korte motivatiebrief via onze sollicitatiepagina. Je kunt tot en met zondag 25 oktober 2020 uitsluitend direct, online solliciteren. Kort nadat jij hebt gesolliciteerd, bekijken wij of we verwachten jou een passende baan te kunnen aanbieden. Als dat zo is, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. De selectiegesprekken worden naar verwachting gepland op in de 1e week van november.

In verband met de ontwikkelingen rondom Covid-19 volgen wij de RIVM-richtlijnen en worden onze sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk online gehouden.

Wil je meer informatie?
Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je jouw vragen mailen naar Rob Gilsing, Lector Jeugdhulp in Transformatie via e-mail: r.j.h.gilsing@hhs.nl.   
Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Rachel van Veghel, via telefoon op 070 – 445 8612 of e-mail: vacatures@hhs.nl.
Solliciteren kun je doen via de sollicitatiebutton, op deze emailadressen worden geen sollicitaties in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Onderwijs; Management
 • Economie; Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
 • max. 32 uur per week
 • €3658—€4892 per maand
 • Universitair
 • AT 168728

Werkgever

De Haagse Hogeschool (HHS)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN, Den Haag

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (De Haagse Hogeschool (HHS)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 25 okt. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).