Docent-coördinator voor de sectie Nederlands (0,8 fte)

Docent-coördinator voor de sectie Nederlands (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 nov 22 nov Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De afdeling Nederlands van het Language Center bij Tilburg University is per 1-1-2021 op zoek naar een ervaren Docent-coördinator voor de sectie Nederlands (0,8 fte)

Functieomschrijving

De docent-coördinator is verantwoordelijk voor de algehele coördinatie van de afdeling Nederlands en voor de opzet, planning en kwaliteit van het onderwijs dat door het team wordt gegeven. Je verwerft nieuwe of aanvullende opdrachten en draagt zorg voor het behoud van de portefeuille. Vanuit de eigen sectie geef je (mede) vorm aan het personeels- en financieel-economisch beleid van het LC. Je verdeelt de taken binnen het team en bewaakt de werkuitvoering door de docenten binnen de sectie zowel wat inhoud als voortgang betreft. Ook voer je jaarlijks de resultaat- & ontwikkelingsgesprekken met de teamleden. De werving en aansturing van freelance docenten behoort tot je taak, evenals het evalueren van de opzet en de uitvoering van onderwijsprogramma’s van de sectie en het waarborgen van de kwaliteitseisen in het kader van het Keurmerk Blik op Werk. Je vervult een coördinerende rol bij de logistieke organisatie van de activiteiten van de sectie en houdt de ontwikkelingen binnen het vakgebied bij. Je onderhoudt contacten en participeert in samenwerkingsverbanden met collega’s en andere universitaire talencentra in binnen- en buitenland. Je treedt op als voorzitter in het periodieke sectieoverleg en bent actief lid van het Management Team LC. 

De coördinatietaken hebben een gemiddelde omvang van 0,4 fte; daarnaast kent de functie een onderwijstaak van 0,4 fte. Je geeft cursussen NT2 en/of Nederlands voor academische doeleinden en je voert projecten uit binnen de sectie. De dynamische omgeving waarin je lesgeeft vereist flexibiliteit, creativiteit en het vermogen om je cursussen af te stemmen op de behoeften van je cursisten. Je werkt binnen een hecht en ondersteunend team. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Je bent in het bezit van een doctoraal- of masterdiploma in de Nederlandse taal- en letterkunde of een vergelijkbare opleiding. Daarnaast ben je een gecertificeerd NT2-docent. Je beschikt over een ruime, aantoonbare ervaring met het ontwikkelen, opzetten en verzorgen van onderwijs NT2 aan hoger opgeleiden. Ervaring met het verzorgen van onderwijs in academische vaardigheden Nederlands aan moedertaalsprekers strekt tot aanbeveling. 

Je beschikt over goede contactuele vaardigheden en combineert die met een verbindende stijl van leidinggeven. Je bent in staat op een wervende en initiërende wijze het LC bij cursisten en externe partijen uit te dragen. Je denkt in termen van scenario's, bent je goed bewust van het academische speelveld, beschikt over overtuigingskracht en analytische vaardigheden. Je bent resultaatgericht en in staat om te presenteren en te delegeren, te plannen en organiseren. 

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 0,8 fte (32 uur) voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging. Het bruto maandsalaris is afhankelijk van leeftijd, kennis en relevante werkervaring en bedraagt bij een voltijds dienstverband maximaal € 5.127,- bruto per maand (UFO-profiel: Vaardigheidsdocent 1, salarisschaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten). 
De universiteit beschikt over uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een gunstige studieregeling en de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden deels individueel te beïnvloeden met behulp van een keuzemodel. De TiU kent een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast kent de TiU een flexibele werktijden- en verlofregeling (41 verlofdagen per jaar bij een 40-urige werkweek). 

Werkgever

Tilburg University

“Understanding society”. Dat is het motto van Tilburg University. In vijf faculteiten worden maatschappij gerelateerde opleidingen gegeven en uiteraard ook wetenschappelijk onderzoek gedaan. De Tilburg University campus is een bruisende, uitdagende en inspirerende plek om te studeren en te werken. Dat doen we ook steeds meer online. Samen met zo’n 4.000 collega’s maken we dit voor 18.000 studenten en wetenschappers tot een succes.

Afdeling

Language Center

Het Language Center fungeert als hét expertisecentrum voor taal en communicatie van Tilburg University en dat inmiddels al meer dan 45 jaar. Het is de preferente aanbieder van onderwijs in academische vaardigheden en vreemde talen aan studenten, medewerkers en externe partijen. De afdeling maakt onderdeel uit van Academic Service en bestaat uit 23 vaste medewerkers en een wisselend aantal freelance docenten. Medewerkers ervaren het Language Center als een omgeving met een bedrijfscultuur waar betrokkenheid en samenwerking centraal staan. 

Het Language Center omdat drie taalsecties: Engels, Nederlands en Vreemde Talen. Elk van deze secties kent een docent-coördinator. Samen met het afdelingshoofd Language Center vormen zij het Management Team LC.  De sectie Nederlands verzorgt onderwijs NT2 en NT1 (academische vaardigheden). Het gaat hierbij om cursussen en toetsen voor de faculteiten en in het open aanbod voor studenten, medewerkers en externe cursisten. Het Language Center is voor de inburgering in het bezit van het Keurmerk Blik op Werk. 

Academic Services
De divisie Academic Services (AS) van University Services biedt op gedreven en betrokken wijze onderwijs-, onderzoek en valorisatieondersteuning. Denk hierbij aan ontwikkeling van onderzoek- en onderwijsbeleid, kwaliteitszorg, en administratieve ondersteuning van opleidingen, Graduate Schools en onderzoeksprogramma’s. Ook biedt Academic Services individuele ondersteuning aan studenten, PhD’s en wetenschappelijke staf. De divisie wordt aangestuurd door de directeur Academic Services en de adjunct directeuren Onderwijs en Onderzoek.
Academic Services

Specificaties

  • Onderwijs; Lector
  • Taal en cultuur
  • max. 32 uur per week
  • €3746—€5127 per maand
  • Universitair
  • 17032

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps