Universitair docent Criminologie (0,8 fte)

Universitair docent Criminologie (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 nov 26 nov Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor deze functie zoeken wij een gepromoveerde criminoloog/jurist/antropoloog/socioloog met een gedegen kennis van criminologie.

Functieomschrijving

Primair draag je bij aan het voorbereiden en verzorgen van onderwijs op het terrein van criminologie in de door ons departement aangeboden bacheloropleiding Nederlands recht en de masteropleiding Global Criminology. Je zult worden ingezet in de bachelorvakken Verdieping criminologie (periode 2), Criminologisch onderzoek voor sociale wetenschappen (periode 4) en daarnaast zul je masterscripties begeleiden binnen het Research and Thesis Trajectory Criminology (RTT). Je draagt zorg voor kwalitatief goed onderwijs conform de daarvoor geldende universitaire en departementale richtlijnen. Je verricht onderwijsgebonden onderzoek, dan wel onderzoek op één van de terreinen waarbij de afdeling strafrecht is betrokken: de onderzoekszwaartepunten Aansprakelijkheid & Verantwoordelijkheid, Regulering & Handhaving of Rechtspleging & Conflictoplossing.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken wij een criminoloog/jurist/antropoloog/socioloog met gedegen kennis van criminologie (bij voorkeur heb je een master Criminologie afgerond).
 • Je hebt aantoonbaar belangstelling voor het verzorgen van universitair onderwijs. Het bezit van een BKO certificaat strekt tot aanbeveling.
 • Je bent breed inzetbaar en weet je kennis op een enthousiaste manier over te brengen op de studenten.
 • Je beschikt over zowel kwalitatieve als kwantitatieve (SPSS) onderzoeksvaardigheden.
 • Je hebt aantoonbaar belangstelling voor en kennis van criminologie.
 • Wetenschappelijke publicaties op het terrein van criminologie van jouw hand strekken tot aanbeveling.
 • Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en kunt goed in teamverband werken.
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je beschikt over ervaring op het terrein van criminologisch onderwijs/onderzoek.
 • Je bent flexibel met betrekking tot werktijden: het onderwijs wordt verzorgd op maandag t/m vrijdag tussen 09:00 uur en 19:00 uur. Tentamens worden soms in de avonduren afgenomen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 fte) voor de duur van 7 maanden. Het betreft de vervanging van een UD in de periode van 1 januari tot 1 augustus 2021. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.127,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze drie vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.


De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van drie departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze drie vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau. Het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen is de afdeling Strafrecht van het departement Rechtsgeleerdheid. Deze afdeling verzorgt het onderwijs op de gebieden van het (Nederlands en Europees) straf(proces)recht, de criminologie en de forensische psychiatrie, zowel binnen de bachelor rechtsgeleerdheid als binnen verschillende masterprogramma’s. Daarnaast verzorgt de afdeling Strafrecht al vele jaren executive onderwijs. Zie hier voor een overzicht van het door de afdeling aangeboden onderwijs. Het onderzoek van de wetenschappelijke staf wordt verricht binnen de kaders van de drie departmentale ‘onderzoekszwaartepunten’: Aansprakelijkheid & Verantwoordelijkheid (Ucall), Regulering & Handhaving (Renforce) of Rechtsstaat & Rechtspleging (Montaigne Centrum). Het onderzoek kenmerkt zich door een multidimensionale benadering. Medewerkers van de afdeling Strafrecht participeren daarnaast in universitaire onderzoeksprogramma’s, in tweede en derde geldstroomprojecten, alsook in internationale onderzoeksprojecten.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • 29—32 uur per week
 • €3746—€5127 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1131943

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps