Universitair docent of PhD fellow Strafrecht en digitalisering

Universitair docent of PhD fellow Strafrecht en digitalisering

Geplaatst Deadline Locatie
4 nov 6 dec Amsterdam

Functieomschrijving

De sectie strafrecht zoekt een innovatieve en inspirerende universitair docent of Phd fellow strafrecht die naast onderwijstaken vernieuwend onderzoek gaat verrichten, bij voorkeur op het gebied van strafrecht en digitalisering, in het kader van het onderzoeksprogramma Digital Transformation of Decision-Making.

Wat ga je doen?

Kerntaken van de functie zijn het geven en ontwikkelen van onderwijs op het terrein van het nationale strafrecht en verrichten van vernieuwend onderzoek op het gebied van strafrecht en digitalisering, in het kader van het bovengenoemde facultaire onderzoeksinitiatief Digital Transformation of Decision-Making.

Naast deze kerntaken houd je je als universitair docent bezig met:

 • het begeleiden van bachelor- en masterscripties op het gebied van strafrecht;
 • coördinatietaken met betrekking tot vakken op het gebied van het strafrecht;
 • het op termijn verrichten van andere bestuurlijke en organisatorische taken voor de afdeling, sectie en faculteit (bijvoorbeeld deelname opleidingscommissies, examencommissie, etc.).

Als Phd fellow (docent/onderzoeker) houd je je bezig met:

 • het verrichten van promotieonderzoek, bij voorkeur op het gebied van strafrecht en digitalisering; het promotie-onderzoek zal plaats vinden binnen de sectie strafrecht en het facultaire onderzoeksinitiatief Digital Transformation of Decision-Making;
 • coördineren van onderwijs en het verzorgen van werkgroeponderwijs in het strafrecht, inclusief het organisatorisch begeleiden van de docentengroep, het samenstellen van het onderwijsmateriaal (studieleidraad, opdrachten, instructies) en het optreden als contactpersoon voor en naar studenten;
 • mede afhankelijk van de eigen achtergrond en interesse, het verzorgen van onderwijs in een of meer mastervakken;
 •  begeleiden van essays in de bachelor en scripties in de master.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen wij van jou?

Voor de functie van universitair docent zoeken wij een gepromoveerd jurist met ambitie voor het geven van vernieuwend wetenschappelijk onderwijs op het gebied van strafrecht te geven en voor het verrichten van vernieuwend en discipline-overstijgend onderzoek op het gebied van strafrecht en digitalisering.

Het onderzoek zal plaats vinden binnen de sectie strafrecht en het facultaire onderzoeksinitiatief Digital Transformation of Decision-Making.

Meer in het bijzonder gelden de volgende eisen:

 • een afgerond proefschrift op het gebied van het strafrecht dan wel aantoonbaar in de afrondende fase van het manuscript van het proefschrift;
 • aantoonbare ervaring in of belangstelling voor het ontwikkelen en verzorgen van vernieuwend activerend universitair onderwijs;
 • bezit van de 'Basiskwalificatie Onderwijs' (of bereidheid deze te behalen);
 • organisatorische kwaliteiten;
 • een proactieve, flexibele en resultaatgerichte instelling;
 • een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels.

Ruime didactische kennis en vaardigheden en ervaring met onderwijsorganisatie is een pre. 

Voor de functie van Phd fellow ben je de ideale kandidaat als je:

 • afgestudeerd bent in het Nederlands recht, bij voorkeur het strafrecht;
 • aantoonbare belangstelling hebt voor en affiniteit met het doen van rechtswetenschappelijk onderzoek;
 • geïnteresseerd bent in promotie-onderzoek, bij voorkeur op het snijvlak van strafrecht en digitalisering, in lijn met de thematiek van het onderzoeksprogramma Digital Transformation of Decision-Making.

Ook als je als jurist met een aantal jaren relevante praktijkervaring de overstap naar de academische wereld wil maken en een proefschrift wilt schrijven naast het verrichten van onderwijs dan word je aangemoedigd te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

We bieden een afwisselende en uitdagende baan in een ambitieuze organisatie.

De kandidaat voor de UD-positie wordt een tijdelijk dienstverband voor de duur van twee jaar aangeboden met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal €3.746 en maximaal €5.127 (schaal 11) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur).

We bieden de kandidaat voor het PhD fellowschap een tijdelijk dienstverband aan voor de duur van zes jaar. Het salaris bedraagt minimaal €2.790 en maximaal €4.402 (schaal 10) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur).

De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8.3% eindejaarsuitkering.
De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Kandidaten met ambitie en talent die belangstelling hebben voor een tenure track/loopbaanpad worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Wat bieden we je verder?

Het onderzoek van de UD of PhD fellow zal bij voorkeur aansluiten bij het facultaire onderzoeksinitiatief Digital Transformation of Decision-Making. Hiervoor werken onderzoekers op het gebied van strafrecht samen met expertise op gebied van legal tech, kunstmatige intelligentie, informatierecht, en andere relevante rechtsgebieden en ook met UvA onderzoekers uit andere disciplines.

Alle nieuwe universitaire docenten aan de Faculteit krijgen in de eerste jaren van hun dienstverband 50% onderzoekstijd om hun onderzoek te ontwikkelen.

 Een PhD fellow krijgt de gelegenheid om binnen zes jaar een PhD traject af te ronden met de verdeling 40% onderwijs en 60% onderzoekstijd en wordt geacht de BKO te behalen.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Met ruim 5000 studenten en 500 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en – samen met twee andere faculteiten – de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij 19 masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra. De faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit: Algemene Rechtsleer, Arbeids- en Informatierecht, Internationaal en Europees Publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

De sectie Strafrecht (onderdeel van de afdeling Publiekrecht) verzorgt onderwijs in de bacheloropleiding Nederlands recht en in de masteropleiding Publiekrecht, track Strafrecht en in de masteropleiding International Criminal Law. Het onderzoek van de leden van de sectie vindt plaats in het onlangs opgerichte Amsterdam Center for Criminal Justice en is ook deels ondergebracht bij het Amsterdam Center for International Law (ACIL).

Additionele informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Voor meer informatie over werken bij de Universiteit van Amsterdam verwijzen wij naar de website.

Specificaties

 • Universitair docent; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Recht
 • max. 38 uur per week
 • €2790—€5127 per maand
 • Gepromoveerd
 • 20-669

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Als werkgever handhaven UvA en VU een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Je kunt je sollicitatie via onderstaande link indienen.

Je sollicitatie als UD omvat een:

 • motivatiebrief;
 • CV;
 • publicatielijst;
 • writing sample;
 • korte weergave onderzoeksplannen (max 3 pp.), bij voorkeur op het gebied van strafrecht en duurzaamheid, met aansluiting bij het onderzoeksprogramma Digital Transformation and Decision-Making.

Je sollicitatie als PhD fellow omvat een:

 • motivatiebrief;
 • CV;
 • writing sample;
 • cijferlijst Master en Bachelor;
 • kort onderzoeksvoorstel voor promotietraject (max 3 pp.), bij voorkeur op het gebied van strafrecht en duurzaamheid, met aansluiting bij het onderzoeksprogramma Digital Transformation and Decision-Making.

De deadline voor sollicitaties is 6 december 2020.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit van Amsterdam (UvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Als werkgever handhaven UvA en VU een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Je kunt je sollicitatie via onderstaande link indienen.

Je sollicitatie als UD omvat een:

 • motivatiebrief;
 • CV;
 • publicatielijst;
 • writing sample;
 • korte weergave onderzoeksplannen (max 3 pp.), bij voorkeur op het gebied van strafrecht en duurzaamheid, met aansluiting bij het onderzoeksprogramma Digital Transformation and Decision-Making.

Je sollicitatie als PhD fellow omvat een:

 • motivatiebrief;
 • CV;
 • writing sample;
 • cijferlijst Master en Bachelor;
 • kort onderzoeksvoorstel voor promotietraject (max 3 pp.), bij voorkeur op het gebied van strafrecht en duurzaamheid, met aansluiting bij het onderzoeksprogramma Digital Transformation and Decision-Making.

De deadline voor sollicitaties is 6 december 2020.

Solliciteer uiterlijk op 6 dec. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).