Docent Oefenrechtbank

Docent Oefenrechtbank

Geplaatst Deadline Locatie
6 nov 25 nov Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University | Tilburg Law School is op zoek naar 2 docenten voor de Oefenrechtbank (accent staats- en bestuursrecht)

Functieomschrijving

Het departement bestaat uit ongeveer 80 onderzoekers, docenten en medewerkers op het terrein van het (internationale of Europese) publiekrecht en de Bestuurskunde. Voor het verzorgen van onderwijs voor de Oefenrechtbank zijn wij per 1 januari 2021 op zoek naar twee enthousiaste docenten met aantoonbare affiniteit met het staats- en bestuurs(proces)recht en bij voorkeur ook met het internationale en Europese recht en de retorica.

 

Als docent verzorgt u onderwijs voor het op praktijkvaardigheden gerichte vak Oefenrechtbank in het derde jaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid, en assisteert u in het verder ontwikkelen en coördineren van dit vak. U zult zich onder andere bezighouden met het voorbereiden en het uitvoeren van het (online) onderwijs, het begeleiden van studenten ter voorbereiding op hun eindpresentatie, het beoordelen van schriftelijke producties (argumentenlijst en pleitnota’s) en het signaleren van verbetermogelijkheden. Daarnaast wordt van u verwacht dat u enthousiast en gedreven bent om op beperkte schaal (online) onderwijs te verzorgen voor andere vakken of om te ondersteunen bij bijvoorbeeld de voorbereiding en organisatie van deze vakken of bij het opstellen en beoordelen van tentamens. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Tilburg University is van mening dat academische excellentie wordt bereikt door de combinatie van excellent onderzoek en onderwijs, waarbij maatschappelijke impact wordt bereikt door het delen van kennis. Daarbij erkennen we dat excellentie niet alleen wordt bereikt door individuele prestaties, maar vooral door teaminspanningen waarbij elk teamlid optreedt als een leider die mensen met elkaar verbindt. 


Voor deze functie vragen wij het volgende:

 • U heeft een afgeronde WO-opleiding op het gebied van het recht met bij voorkeur specialisatie in het staats- en bestuurs(proces)recht (affiniteit met internationaal en Europees recht en/of de metajuridica is een pre);
 • U bent enthousiast en gedreven in het verzorgen van (online en praktijkgericht) onderwijs;
 • U kunt uw kennis op een enthousiaste en heldere manier overbrengen op studenten; 
 • U beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; 
 • U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. 
 • U wilt actief bijdragen aan een open en diverse cultuur van excellentie;
 • U beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs of bent bereid deze te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 maanden.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkeling. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei faciliteiten en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Tilburg University bevordert diversiteit en inclusie; daarom voeren we een actief beleid voor inclusieve teams waar diverse talenten kunnen floreren.

 

Het bruto salaris varieert tussen €2.790,- en €4.402,- per maand (full time) op basis van schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Tilburg University bevordert actief gelijke en transparante salarissen tussen mannen en vrouwen door het strikt toepassen van vooraf vastgestelde parameters op basis van de ervaring van de kandidaat. Werknemers die uit het buitenland worden aangeworven kunnen in aanmerking komen voor de 30%-regeling. Dit betekent dat 30% van het salaris wordt betaald als een belastingvrije vergoeding.

 

Tilburg University biedt u een arbeidsovereenkomst aan voor een vaste periode van 6 maanden voor minimaal 0.6 FTE en maximaal 1.0 FTE (16-40 uur per week). 

 

U heeft recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Als u 40 uur per week werkt, ontvangt u 41 vakantiedagen per jaar.

 

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen de ruim 1.500 medewerkers van Tilburg University kennis, dragen die over aan anderen en brengen mensen uit verschillende disciplines en organisaties bij elkaar. Op deze manier dragen we bij aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Onze aandachtsgebieden zijn economie, bedrijfsleven en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geesteswetenschappen en digitale wetenschappen, en theologie. Tilburg University staat internationaal bekend om haar hoge standaarden op het gebied van onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, alsmede goede ondersteunende faciliteiten. De campus van Tilburg University biedt zowel rust als connectiviteit, omdat deze is gelegen in een bosrijk park op slechts tien minuten afstand van het stadscentrum, de belangrijkste snelwegen en de spoorwegen. Tilburg is een middelgrote stad met 200.000 inwoners in het zuiden van Nederland, en in de nabijheid van steden als Amsterdam, Brussel, Parijs en Londen, gelegen in het hart van West-Europa. 

Afdeling

Tilburg Law School biedt hoogstaand nationaal en internationaal onderwijs en onderzoek op het gebied van recht en bestuurskunde. Op dit moment staan bijna 4.000 studenten ingeschreven bij Tilburg Law School. Tilburgse studenten kunnen kiezen uit vijf bacheloropleidingen, waarvan één in het Engels (Bachelor Global Law) en tien masteropleidingen, waarvan acht in het Engels. De internationale oriëntatie van Tilburg Law School is terug te vinden in deze Bachelor- en Masteropleidingen. Het onderzoek binnen Tilburg Law School is gericht op maatschappelijke relevantie en biedt studenten de instrumenten en vaardigheden om te studeren en om te gaan met actuele vraagstukken op academisch niveau. Het onderzoek binnen Tilburg Law School is georganiseerd in vijf vakgroepoverschrijdende onderzoeksprogramma's: 1) Global Law and Governance; 2) New Modes of Lawmaking and Governance in a Multilayered Order; 3) Law and Security; 4) Sustainable Business Law and Taxation; en 5) Law and Technology. 

Specificaties

 • Lector
 • Recht
 • 16—40 uur per week
 • 17036

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps