Universitair docent Bestuursrecht

Universitair docent Bestuursrecht

Geplaatst Deadline Locatie
13 nov 29 nov Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

U verzorgt onderwijs op het terrein van het bestuursrecht in de bachelor- en masterfase van de opleiding Rechtsgeleerdheid. Onder uw taken vallen onder meer vakcoördinatie (waaronder het bestuursprocesrecht), onderwijsvernieuwing (digitalisering), het vervaardigen van tentamens en het begeleiden van essays, papers en scripties in alle fasen van de opleiding. Daarnaast begeleidt u jonge onderzoekers, docenten en/of studenten. 
U verricht zelfstandig en in teamverband hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en realiseert (Engelstalige) publicaties. Hierbij komt het aan op vernieuwing met aandacht voor Europese en overige internationale aspecten van het bestuursrecht.

Uw onderzoek is ingebed in de programmering van het onderzoekcentrum voor Staat en Recht (SteR). Het betreft in het bijzonder de programma’s Dragende beginselen & Fundamentele rechten en Conflictoplossende instituties.

Ook het leveren van een bijdrage aan de bestuurlijke werkzaamheden binnen de vaksectie en de faculteit behoort tot uw taken. Tot slot zet u zich in voor het verwerven van onderzoeksfinanciering in de tweede en derde geldstroom.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Een gepromoveerd jurist op het terrein van het algemeen bestuurs(proces)recht of een kandidaat die ten minste beschikt over een goedgekeurd manuscript van het proefschrift.
 • Een gedreven onderzoeker met een bijzondere interesse voor het algemeen deel van het bestuursrecht en het bestuursprocesrecht.
 • Aantoonbaar uitstekende didactische vaardigheden die gericht zijn op het motiveren, stimuleren/activeren van kritische reflectie en zelfstudie van studenten. Verder beschikt u over de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of bent u bereid deze op korte termijn te behalen.
 • Dat u zelfstandig maar ook graag in teamverband werkt en u heeft bij voorkeur ervaring met de inhoudelijke begeleiding van jonge onderzoekers (zoals promovendi), docenten en/of studenten.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: In beginsel één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

 • Aanstelling: 40 uur per week (1,0 fte).
 • Maximum salaris per maand € 5.826,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12).
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring.
 • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Contractduur: in beginsel één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • De gewenste datum indiensttreding is 1 februari 2021 of zoveel eerder als mogelijk.
 • Afhankelijk van uw werkervaring behoort het et aangaan van een ontwikkeltraject van één tot maximaal twee jaar tot de mogelijkheden. In dat geval wordt u ingeschaald in de aanloopschaal (salarisschaal 11).
 • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent, samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De vaksectie Bestuursrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. 
De vaksectie Bestuursrecht draagt zorg voor de bestuursrechtelijke basis van aankomend juristen. In het maatschappelijk leven speelt de overheid een belangrijke rol en op veel gebieden treedt zij regulerend op. Het bestuursrecht is het deel van het recht dat hier toezicht op houdt. Het bestuursrecht is een rechtsgebied waarbij de actualiteit van de dag, nationaal en internationaal, een belangrijke rol speelt.

De vaksectie Bestuursrecht participeert in het onderzoekcentrum Staat en Recht (SteR). SteR is gespecialiseerd in (multidisciplinair) publiekrechtelijk onderzoek. Er is ook veel aandacht voor grondslagenonderzoek en internationale dimensies van het publiekrecht. Het centrum stelt zich ten doel een stimulerende omgeving te bieden voor het verrichten van hoogwaardig, nationaal en internationaal, vernieuwend rechtsgeleerd onderzoek en bekendheid te geven aan de onderzoeksresultaten door middel van gezaghebbende publicaties, voordrachten, congressen en symposia. De vaksectie Bestuursrecht bestaat uit ongeveer 15 medewerkers.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • max. 40 uur per week
 • max. €5826 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1133165

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps