Junior onderzoeker De maatschappelijke impact van Covid-19 (0,9 fte)

Junior onderzoeker De maatschappelijke impact van Covid-19 (0,9 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
13 nov 22 nov Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij bijdragen aan onderzoek naar de impact van de coronacrisis op de samenleving? De Erasmus School of Social and Behavioural Sciences is op zoek naar een gemotiveerde junior onderzoeker met ervaring met kwantitatieve data-analyse.

Functieomschrijving

De Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) is op zoek naar een junior onderzoeker voor het onderzoeksproject ‘De maatschappelijke impact van Covid-19’. In dit door ZonMw gefinancierde project worden de gevolgen van de coronacrisis door de tijd gevolgd voor verschillende levensdomeinen: werk en inkomen, gezondheid en emotioneel welbevinden, onderlinge solidariteit en buurtrelaties, en vertrouwen in instituties en mensen. Het onderzoek bestaat uit een kwantitatief deel (grootschalige survey) en een kwalitatief deel (focusgroepen). Als junioronderzoeker ben je betrokken bij de data-analyse en het schrijven van wetenschappelijke artikelen en praktijkgerichte rapportages. Daarnaast voer je organisatorische taken uit, zoals het mede-organiseren van focusgroepen en het onderhouden van de projectwebsite. Je werkt in een multidisciplinair onderzoeksteam bestaande uit sociologen, bestuurskundigen, politicologen en gezondheidswetenschappers.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent een gemotiveerde kandidaat met een afgeronde universitaire opleiding in de Sociologie, Politicologie, Psychologie, Gezondheidswetenschappen, Bestuurskunde, of vergelijkbaar. Je hebt aantoonbare affiniteit met kwantitatief én kwalitatief onderzoek en ervaring met kwantitatieve data-analyse. Uitgebreide ervaring met gebruik van statistische modellen, met name van regressieanalyse, is vereist. Kennis van en ervaring met multilevel analyse en modellen voor de analyse van structurele vergelijkingen wordt op prijs gesteld. Bij voorkeur heb je ervaring met het schrijven van wetenschappelijke artikelen. Naast vakkennis beschik je over:

  • organisatorische vaardigheden
  • een sterk analytisch denkvermogen
  • goede Nederlands- én Engelstalige mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
  • Verder werk je nauwkeurig en ben je enthousiast, creatief, nieuwsgierig, en een echte teamspeler die in staat is zelfstandig te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van een jaar. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen €2.790, - en €4.402, - bruto per maand (schaal 10). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 32—40 uur per week
  • €2790—€4402 per maand
  • ESSB/20201113

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps