Postdoc onderzoeker Vitale Wijken (1,0 fte)

Postdoc onderzoeker Vitale Wijken (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 nov morgen Utrecht
Ben jij iemand die verantwoordelijkheid neemt en gecoördineerd werkt, dan zijn wij op zoek naar jou.

Functieomschrijving

Voor de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven (DKH-GSL) zijn we op zoek naar een postdoc onderzoeker Vitale Wijken, die enerzijds onderzoek doet en anderzijds een coördinerende rol heeft in het project Monitor Regiodeal Vitale Wijken. DKH-GSL is een onafhankelijk platform waarin de Universiteit Utrecht (UU) en het RIVM samen met maatschappelijke partners werken aan de ontwikkeling en validatie van wetenschappelijk onderbouwde, grensverleggende concepten om stedelijke gebieden leefbaar en gezond te maken en houden. Als postdoc onderzoeker werk je vanuit de DKH-GSL de helft van de tijd bij de Universiteit Utrecht en de andere helft bij het RIVM.
De Monitor Regiodeal Vitale Wijken wordt de komende vier jaar (2021-2025) uitgevoerd in vier wijken in de gemeenten Amersfoort, Zeist, Nieuwegein en Utrecht. De gemeenten hebben de ambitie om een leefbare, veilige en gezonde wijk met gelijke kansen voor iedereen te worden. Om de impact van de Regiodeal in deze wijken te evalueren en monitoren worden vernieuwende uitkomst-, proces- en narratieve indicatoren ontwikkeld. Opbrengsten uit de monitoring zijn te gebruiken om de ambities rond Vitale Wijken te helpen realiseren, en zo nodig plannen tussentijds bij te sturen. De monitor Regiodeal Vitale Wijken komt tot stand in nauwe samenwerking met de vier gemeenten, de GGD regio Utrecht en de provincie Utrecht (regiodealpartners). Er wordt zoveel mogelijk aangesloten op bestaande monitoringssystemen waaronder de Brede Welvaartsindicator.

Als postdoc onderzoeker ben je binnen dit project verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van de (overkoepelende) monitoring en het afstemmen met de gemeenten en GGD hierover. Ook breng je participatieve en innovatieve monitoringsinstrumenten in, voer je verdiepende kwantitatieve en kwalitatieve analyses uit, vertaal je deze naar praktische producten, een wetenschappelijke publicatie, en faciliteer je gezamenlijk leren en kennisdeling. Voor deze functie is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken in integrale onderzoeksteams en een vertaalslag kan maken naar de gemeentelijke context. Daarnaast heb je de nodige ervaring met het monitoren van wijkaanpakken en domeinoverstijgend werken.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding en bent bij voorkeur gepromoveerd op een relevant onderwerp in de gezondheidswetenschappen, milieuwetenschappen of aanverwante richting.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en belangstelling voor onderzoek naar gezondheid in relatie tot de leefomgeving; bij voorkeur heb je ervaring met zowel kwantitatieve (epidemiologische) analyses als kwalitatief onderzoek van gezondheidseffecten en beleving.
 • Je hebt enkele jaren werkervaring met projectcoördinatie in een complex wetenschappelijk en maatschappelijk krachtenveld. Je hebt jouw kennis daarbij ingebracht in interdisciplinaire projecten en in de gemeentelijke context.
 • Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal goed, zowel in woord als geschrift.
 • Je hebt uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden.
 • Je bent proactief, omgevingssensitief en signaleert kansen; je beschikt over een goed analytisch vermogen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het vertalen van wetenschappelijke kennis naar praktisch bruikbare kennis.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een verlenging met 3 jaar tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema's One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa: het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers.

Het IRAS is een interfacultair onderzoeksinstituut van de faculteiten Diergeneeskunde en Geneeskunde van de Universiteit Utrecht. De missie van het IRAS is om onderwijs en onderzoek te verzorgen naar gezondheidsrisico's van mensen door blootstelling aan mogelijk schadelijke agentia. Het onderzoek wordt op drie terreinen uitgevoerd: Toxicologie, Milieuepidemiologie en Veterinaire volksgezondheid.

RIVM: deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk
Als Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn we een deskundige, betrouwbare en onafhankelijke adviseur voor overheid, professionals en burgers. Ons doel: een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. We bewaken gezondheid, ziekten, de kwaliteit van de leefomgeving én het milieu.

Daarvoor doen we onderzoek en we verzamelen kennis voor toegankelijke informatie en toepasbare adviezen. Het RIVM zorgt voor een goede geboortescreening, het bestrijden van infectieziekten en heeft een centrale rol bij het Rijksvaccinatieprogramma en de bevolkingsonderzoeken.

We onderzoeken wat er nodig is voor goede zorg, een gezonde leefstijl, veilige producten en een veilige en gezonde leefomgeving. Ook dragen we bij aan het voorkomen, bestrijden en beheersen van incidenten en crises. Vanuit ons hoofdkantoor in Bilthoven en vanaf 2021 vanuit een prachtig nieuw gebouw op het Utrecht Science Park, werken we met ongeveer 1.800 collega’s aan al onze adviezen, rapporten, factsheets en publicaties. Daarbij laten we ons leiden door de vragen van vandaag én morgen. We doen ons werk midden in de maatschappij.

Trots zijn we op onze organisatie waar iedereen welkom is. Als kennisinstituut van de overheid willen we een afspiegeling van de samenleving zijn. Naast talent, ervaring en motivatie maken ook aspecten van identiteit zoals leeftijd, geaardheid, culturele achtergrond of arbeidsbeperking, onze organisatie rijker, innovatiever én leuker. Met deze verschillende achtergronden, perspectieven en inzichten werken wij samen aan een nog beter resultaat!

RIVM – De zorg voor morgen begint vandaag

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:
dr. Ilse Storm (afdelingshoofd RIVM), via ilse.storm@rivm.nl.
Vragen over de procedure? Neem dan contact op met: prof. Roel Vermeulen, via R.C.H.Vermeulen@uu.nl.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium
 • Techniek; Natuurwetenschappen; Gezondheid
 • 36—40 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • MBO
 • 1133634

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen op onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Om je aan te melden, stuur je je curriculum vitae, inclusief een motivatiebrief, via de onderstaande knop.

Vanwege het coronavirus worden interviews afgenomen via videogesprekken en niet persoonlijk.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen op onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Om je aan te melden, stuur je je curriculum vitae, inclusief een motivatiebrief, via de onderstaande knop.

Vanwege het coronavirus worden interviews afgenomen via videogesprekken en niet persoonlijk.

Solliciteer uiterlijk op 5 dec. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).