Hogeschool Hoofddocent (HHD) HBO-Rechten

Hogeschool Hoofddocent (HHD) HBO-Rechten

Geplaatst Deadline Locatie
17 dec morgen Amsterdam
Hogeschool Hoofddocent (HHD) voor onderwijs en onderzoek responsieve hbo-juristen.

Functieomschrijving

Wil je bijdragen aan het opleiden van deskundige, responsieve hbo-juristen voor de metropoolregio Amsterdam? Zit jouw kracht in het uitbreiden en versterken van de wisselwerking tussen onderwijs, onderzoek en werkveld? Dan zijn wij, opleiding HBO-Rechten aan de Faculteit Maatschappij en Recht van de Hogeschool van Amsterdam, op zoek naar jou!
​​​​​​De opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam leidt juridische professionals op die sterk zijn in het organiseren en professioneel ondersteunen van juridische processen binnen organisaties. Legal Tech is dan ook één van de zwaartepunten van de opleiding. Een nieuw speerpunt is een oplossingsgerichte beroepshouding van juristen (de ‘responsieve’ jurist).
De komende jaren staan in het teken van de innovatie van onze opleiding, samen met studenten en het werkveld. De samenwerking met het Lectoraat Legal Management en de Master Legal Management is voor ons daarin belangrijk. In dit licht wordt de samenwerking van onderwijs en onderzoek met de beroepspraktijk geïntensiveerd. De hogeschool hoofddocent vervult hierin een voortrekkersrol.

Wat ga je doen?
Je hebt als hogeschool hoofddocent als hoofdtaak het verder versterken van de verbinding tussen onderzoek en onderwijs en werkveld.
Deze functie vereist een scherp beeld van de ontwikkelingen binnen het juridische werkveld en een visie op de plek van de responsieve jurist hierbinnen. Hierbij is een vereiste deze ontwikkelingen te kunnen vertalen naar onderwijsinhoud en organisatie.
Je verzorgt en innoveert onderwijs en begeleidt studenten bij afstudeer- en onderzoeksopdrachten in de bachelor HBO-Rechten en de Master Legal Management.
Je hebt een trekkersrol in het bekijken op welke wijze HBO-Rechten en het Lectoraat Legal Management een rol moet spelen in het nieuw op te richten Centre of Expertise (CoE) ‘Urban Governance and Social Innovation’. Ook bekijk je hoe de opleidingen betrokken kunnen raken bij andere Centres. Je acquireert en verwerft subsidies voor onderzoeksvoorstellen passend bij de visie van het lectoraat en de opleiding.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Wat neem je mee?
Je bent (bijna) gepromoveerd op een terrein waarmee je kunt laten zien dat jij de kennis en ervaring hebt om onze opleiding en het Lectoraat Legal Management naar een hoger niveau te brengen. Je kunt hierbij denken aan rechten, rechtsinformatica, rechtssociologie, rechtsfilosofie of bestuurskunde met een stevige juridische component. Je bent bereid je verder te verdiepen in de thema’s die voor het beroepsprofiel van de opleiding relevant zijn: legal tech, organisatiekunde en beroepshouding van juridische professionals. 
Je hebt ervaring van de beroepspraktijk die relevant is voor een hbo-jurist. Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van dit beroep en de uitdagingen waar wij voor staan in het hbo. Je beschikt over een relevant netwerk. Je kunt voor het werven van onderwijs- en onderzoeksopdrachten duurzame relaties opbouwen met organisaties in de praktijk.
Verder heb je ervaring met acquisitie en/of het verwerven van fondsen voor praktijkgericht onderzoek.
Daarnaast heb je ervaring in het hoger beroepsonderwijs. Je bent in bezit van een didactische aantekening of bent bereid deze te behalen.
Je beschikt over aantoonbare capaciteiten om onderzoekslijnen uit te zetten in het onderwijs.
Je houdt van samenwerken met verschillende soorten professionals, werkt met positieve energie vanuit het gemeenschappelijke doel en bent niet bang om mensen aan te spreken en verantwoordelijkheid te nemen.
Je denkt zelfstandig, je hebt een eigen visie en durft deze te verkondigen. Je bent flexibel en stressbestendig en weet makkelijk te schakelen tussen verschillende rollen en werkzaamheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaar. Zijn wij enthousiast over jouw functioneren, én heb jij het naar je zin, dan gaan we in gesprek over verlenging van de aanstelling.

Wat bieden wij je?

 • Een fijne werkplek in een leuk en gedreven team, dat werkt vanuit de dynamische Amstelcampus;
 • HAY-functieprofiel van Hogeschool Hoofddocent 2 en schaal 13 (cao hbo);
 • Een salaris van maximaal € 6202,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Zijn wij enthousiast over jouw functioneren, én heb jij het naar je zin, dan gaan we in gesprek over verlenging van de aanstelling;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand;
 • Uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en vinden we het belangrijk dat jij je verder blijft professionaliseren, bijvoorbeeld via onze HvA Academie.

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam

Talent als basis, diversiteit als kracht
De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool. Heb je tips hoe we onze communicatie op het gebied van diversiteit en inclusie kunnen verbeteren, laat het ons dan weten.

Wil je weten hoe het is om te werken bij de HvA? Ontdek het bij medewerkers aan het woord.

Afdeling

HBO-Rechten

Bij HBO-Rechten zijn ruim 80 medewerkers werkzaam en er studeren ongeveer 1.700 studenten.
Alle docenten van de opleiding zijn lid van een jaarteam. Elk team heeft een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid in de organisatie en voor de onderwijskwaliteit van een leerjaar, samen met de jaarteamleider en een curriculumadviseur. Jouw leidinggevende is in eerste instantie de opleidingsmanager: we bekijken samen of dit een goede positie is van waaruit je jouw taken kunt uitvoeren.
HBO-Rechten is onderdeel van de Faculteit Maatschappij en Recht. De maatschappelijke betrokkenheid van onze faculteit uit zich ook in de onderzoeksprogramma's en projecten die zijn ondergebracht in het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI) van onze faculteit. Het Lectoraat Legal Management maakt onderdeel uit van het AKMI. Kijk voor meer informatie over de faculteit op www.hva.nl/fmr

Additionele informatie

Wil je meer weten over de functie?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Bregje Pieters, Opleidingsmanager HBO-Rechten, op telefoonnummer 06-11768932 of per mail: b.pieters@hva.nl (gebruik dit emailadres uitsluitend voor het stellen van vragen: we verwerken alleen sollicitaties die we ontvangen via de sollicitatie onderaan deze vacature).

Word jij onze Hogeschool Hoofddocent?
Klik op de link onderaan deze vacature om online te solliciteren. Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

Wat je verder moet weten

 • Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten;
 • De vacature sluit op 21 januari 2021. De eerste ronde van gesprekken vindt plaats op 25 en 28 januari 2021. De tweede ronde van gesprekken vindt plaats op 2 februari 2021. Een assessment of opdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • wil je meer weten over hoe onze sollicitatieprocedure verloopt? Kijk dan op onze website Werken bij de HvA;
 • Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Management; Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Lector; Juridisch personeel
 • Recht; Gedrag en maatschappij; Economie
 • 24—32 uur per week
 • max. €6202 per maand
 • Gepromoveerd
 • SP 5241

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wibautstraat 5a, 1091 GH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Hogeschool van Amsterdam (HvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 21 jan. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).