Senior Onderzoeker Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis

Senior Onderzoeker Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis

Geplaatst Deadline Locatie
12 jan 24 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Atria, hét Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis zoekt een
Senior Onderzoeker.

Functieomschrijving

Zie jij het als een uitdaging om een bijdrage te leveren aan een wereld waarin keuzes niet begrensd worden door stereotiepe kaders? Waarin mensen erin slagen werk, zorg en leren met elkaar te combineren? En waarbij zij worden gesteund door voorzieningen van de overheid en werkgevers, zoals kraam- en ouderschapsverlof, kinderopvang en flexibelere arbeidsmarktcontracten?
Wij zoeken een ambitieuze senior onderzoeker die hieraan wil bijdragen. Ben jij dat? Solliciteer dan op deze openstaande vacature van Senior Onderzoeker bij hét Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis.

Als Senior Onderzoeker werk je samen collega’s aan onderzoeks- en adviesprojecten op het gebied van emancipatie en diversiteit. Je ontwikkelt en stuurt projecten aan en werkt in projectteams samen met collega’s aan verschillende projecten tegelijk. Hierin voer je interviews en surveys uit, analyseer je kwantitatieve en kwalitatieve data. Je publiceert over de onderzoeksuitkomsten en kan deze vertalen in concreten aanbevelingen en adviezen voor wetenschap, beleid en praktijk. Daarnaast ontwikkel je nieuwe projecten met externe partners, participeer je in relevante netwerken en presenteer je bevindingen aan een breder publiek.

Specificaties

Atria

Functie-eisen

Wat kom je brengen?

 • Je beschikt over een afgeronde relevante wo opleiding in de sociale wetenschappen met een focus op gender (MA), en hebt minimaal 5 jaar werkervaring als (senior) wetenschappelijk onderzoeker. Gepromoveerd is een pre.
 • Je bezit aantoonbare ervaring, kennis en expertise op het gebied van de verdeling tussen werk en zorg en duikt graag in dossiers rond de loonkloof, deeltijdwerk, arbeidsparticipatie, verlofregelingen etc. Je hebt aantoonbare ervaring in het onderzoeksdomein en het schrijven van rapportages met betrekking tot deze thema’s en houdt ontwikkelingen op dit vakgebied op deze thema’s goed bij.
 • Je hebt ervaring met en gedegen kennis van (wetenschappelijke) onderzoeksmethoden en onderzoekstechnieken. Je hebt ervaring met analyse- en presentatiesoftware (SPSS, Atlas.ti, powerpoint).
 • Je hebt ervaring opgedaan als projectleider met projectmatig werken, budgetteren en het leiden van projecten. Je werkt gestructureerd, kunt goed organiseren en hebt inzicht in cijfers.
 • Je hebt succesvolle ervaring in het acquireren van nieuwe onderzoeks-, trainings- en projectopdrachten. Je weet hoe de hazen lopen en zet deze kennis en kunde in voor het werven van nieuwe opdrachten voor Atria.
 • Je bent een ervaren woordvoerder en weet onderzoeksresultaten over te brengen aan relevante stakeholders. Je bent goed in staat zelfstandig trainingen en presentaties te verzorgen.
 • Je bent in staat om op strategisch niveau te opereren met alliantie partners, overheid, bedrijfsleven en andere stakeholders. Je communiceert helder op basis van resultaatgerichte doelstellingen en hebt een vlotte pen.
 • Je vindt het belangrijk en leuk om resultaten te verspreiden via rapporten, factsheets, lezingen, conferenties, workshops en trainingen.
 • Verder ben je doel- en resultaatgericht, proactief, betrouwbaar, constructief, stressbestendig en hebt ervaring met projectmatig werken.
 • Je hebt een uitstekende Nederlandse- en Engelse uitdrukkingsvaardigheid, zowel in woord als geschrift.
 • Je werkt graag mee aan de ontwikkeling van de toekomstige strategische thema’s van Atria, zoals gender & klimaat en sexual violence & well-being.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaar met de intentie om de arbeidsovereenkomst te verlengen.

Wat bieden wij jou

 • Een dienstverband voor de duur van één jaar met de intentie om de arbeidsovereenkomst te verlengen.
 • Een salaris afhankelijk van ervaring en conform CAO Sociaal Werk 2019-2021, schaal 11 met een bandbreedte van €3.738,- tot €4.712,- o.b.v. 36 uur.
 • Een Individueel Keuze Budget bestaande uit 8,11% vakantiegeld en een dertiende maand van 8,96% en een vergoeding van 60% van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Met het Loopbaan Budget van 1,5% van je jaarsalaris is het mogelijk om een cursus, training of opleiding te volgen om de ontwikkeling van je (persoonlijk) functioneren te stimuleren.

Werkgever

Atria

Wij zetten ons in voor een gendergelijke samenleving, waarin mensen zoveel mogelijk gelijke behandeling, gelijke rechten en gelijke kansen krijgen. Mensen voelen zich verbonden met elkaar, zodat de lang bevochten mensenrechten daadwerkelijk in praktijk wordt gebracht. Dit doen we door wereldwijd één van de oudste collecties en archieven over vrouwen en gender te verzamelen, te beheren en te delen.
Door wetenschappelijk onderzoek en (beleids)advies over gelijke behandeling van vrouwen en mannen in al hun diversiteit, brengen we de rol van vrouwen en mannen in maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in kaart. We monitoren of deze bijdraagt aan de realisatie van gelijke behandeling van én gelijke kansen voor mensen in al hun sociaal-culturele diversiteit.
Ons motto ‘Sharing the past, debating the present and creating the future'  helpt hierin het verleden aan het heden te koppelen en de toekomst te creëren. Dit doet Atria op nationaal en internationaal niveau met een team van 30 medewerkers.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Management
 • Gedrag en maatschappij; Recht
 • 32—36 uur per week
 • €3738—€4712 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT 2020.12.28

Locatie

Vijzelstraat 20, 1017 HK, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you