Onderzoeksassistent (Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker), capgroep Neuropsychology & Psychopharmacology / Faculty of Psychology and Neuroscience

Onderzoeksassistent (Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker), capgroep Neuropsychology & Psychopharmacology / Faculty of Psychology and Neuroscience

Geplaatst Deadline Locatie
15 jan 24 jan Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.
Onderzoeksassistent (0.4 fte) gezocht voor 24 maanden bij de capgroep Neuropsychology & Psychopharmacology/ FPN

Functieomschrijving

Universiteit Maastricht zoekt een onderzoeksassistent voor ondersteuning bij een onderzoeksproject vanaf maart 2021. Het project gaat over vermoeidheid na hersenletsel door bijvoorbeeld beroerte of een ongeval. Vermoeidheid is een van de meest gerapporteerde klachten door mensen met hersenletsel. Helaas bestaan er nog maar weinig effectieve behandelingen voor deze klacht. In het ‘Moe-i-teloos’ project onderzoeken wij met steun van de Hersenstichting in een Randomized Controlled Trial de effectiviteit van een nieuwe behandeling. Deze behandeling is gebaseerd op de Experience Sampling Methode (ESM), waarbij mensen met behulp van hun smartphone hun dagelijks leven registreren. Door herhaaldelijk te meten hoe het met mensen gaat, in het leven van alledag krijgen wij gedetailleerd inzicht in het klachtenbeloop en de factoren die daarmee samenhangen. Dit laat op zijn beurt toe om gepersonaliseerde adviezen en interventies in te zetten in de behandeling van vermoeidheid. De nieuwe behandeling wordt ingebed in de revalidatiezorg en vergeleken met gebruikelijke zorg. De onderzoeksassistent zal voornamelijk betrokken worden bij de praktische organisatie en uitvoering van dit project.

We zijn op zoek naar:

Een afgestudeerde (neuro)psycholoog of gezondheidswetenschapper (masterniveau) met interesse in en ervaring met wetenschappelijk onderzoek. De kandidaat zal gaan werken binnen het vakgebied (neuro)psychologie. Werkzaamheden zullen zijn:

 • Het bijdragen aan het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek;
 • Het werven van deelnemers op verschillende locaties in Nederland (o.a. Maastricht en Utrecht);
 • Het uitvoeren van metingen bij deelnemers aan het onderzoek;
 • Het beheren en invoeren van de data;
 • Administratieve taken rondom de uitvoering van het onderzoek.

 

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Een geschikte kandidaat heeft:

 • Een masterdiploma in de psychologie, gezondheidswetenschappen of een gerelateerde discipline;
 • Bij voorkeur een achtergrond in de neuropsychologie en/of ervaring met de gevolgen van hersenletsel;
 • Een passie voor (multidisciplinair) wetenschappelijk onderzoek;
 • Een echte ‘team player’ mentaliteit;
 • Sterke communicatieve vaardigheden;
 • Een zelfstandige en nauwgezette werkwijze;
 • De bereidheid en mogelijkheid om te reizen naar verschillende locaties in Nederland;
 • Ervaring met Castor Electronic Data Capture (dit is een pre doch geen vereiste).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de periode van 2 jaar. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het maximum bruto maandsalaris bedraagt € 3.144,- conform schaal 7 (bij fulltime aanstelling).

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.700 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

capgroep Neuropsychology & Psychofarmacology

Informatie over de Universiteit Maastricht, de Faculteit der Psychologie en Neurowetenschappen en de afdeling kunt u vinden op: www.maastrichtuniversity.nl.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 16 uur per week
 • €2329—€3144 per maand
 • Universitair
 • AT2021.2

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 40, 6229 ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you