Postdoctoraal onderzoeker immuno-oncologie

Postdoctoraal onderzoeker immuno-oncologie

Geplaatst Deadline Locatie
21 jan 11 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen de afdeling Longgeneeskunde is gedurende de laatste tien jaar een dendritische cel-gebaseerde immunotherapie voor mesothelioom (asbestkanker) ontwikkeld. Voor deze vorm van gepersonaliseerde immunotherapie worden DCs van de patiënt in ons lab blootgesteld aan een lysaat afkomstig van mesothelioom-cellijnen en vervolgens aan de patiënt teruggegeven in een serie injecties.

Op dit moment wordt deze therapie onderzocht in een internationale fase II/III studie, en tevens in fase I studies voor toepassing bij andere maligniteiten (o.a. alvleesklierkanker). Om de werking van deze therapie nog beter te doorgronden en om de therapie nog verder te verbeteren, wordt er onder jouw coördinatie translationeel onderzoek verricht op het patiëntenmateriaal afkomstig uit deze studies. Dit wordt grotendeels uitgevoerd door een promovendus onder jouw supervisie. Ook zullen er in vitro en in vivo studies worden uitgevoerd om deze vorm van immunotherapie verder te optimaliseren voor diverse maligniteiten.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

 • Je bent gepromoveerd in immuno-oncologie of een gerelateerd vakgebied, je beschikt over kennis op het gebied van immunologie, en je hebt aantoonbare ervaring met diverse gerelateerde onderzoekstechnieken, zoals flowcytometrie.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal is een absolute voorwaarde; daarnaast spreek en schrijf je zeer goed wetenschappelijk Engels en ben je een communicatief vaardige supervisor.
 • Je kunt zowel goed zelfstandig werken, als samenwerken met promovendi en analisten.
 • Een gedeelte van de werkzaamheden bestaan uit het superviseren van promovendi.
 • Aantoonbare ervaring met dergelijke taken is gewenst.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
 • Het betreft een dienstverband voor een jaar met een eventuele mogelijkheid tot verlenging bij wederzijdse tevredenheid en voldoende externe financiering.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.615,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Werkgever

Erasmus MC

De afdeling Longgeneeskunde is onderdeel van het Thoraxcentrum. Binnen de Thoracale Oncologie is veel samenwerking tussen de longartsen, thoraxchirurgen, internist-oncologen, radiotherapeuten, radiologen, nucleair-geneeskundigen, de afdeling Pathologie en Oncologie verpleegkundigen. Planning, efficiency, borging van processen en een kwalitatief goede en veilige patiëntenzorg zijn belangrijke aspecten.

De afdeling Longgeneeskunde heeft een sterke focus op wetenschappelijk onderzoek. Er wordt zowel klinisch, translationeel als fundamenteel onderzoek gedaan. Er lopen ruim 100 klinische studies, welke worden ondersteund door het eigen research bureau van de afdeling. In het onderzoekslaboratorium vindt op zeer hoog niveau onderzoek plaats, onder andere op het gebied van immuniteit van de longen en immuun-oncologie.

Specificaties

 • Postdoc
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €2826—€4481 per maand
 • Universitair
 • 53.06.20.TT-P688298-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you