Promovendus voor het project ‘Maintaining Optimal Cognitive function in Ageing – FINGER-NL’

Promovendus voor het project ‘Maintaining Optimal Cognitive function in Ageing – FINGER-NL’

Geplaatst Deadline Locatie
27 jan 21 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zoeken een promovendus voor het unieke MOCIA-programma, een onderzoeksprogramma gericht op het verbeteren van preventie van cognitieve achteruitgang door het ontwikkelen van een gepersonaliseerde leefstijlinterventie. Met dit onderzoeksprogramma haken we aan bij een wereldwijd initiatief, waarbij multi-domein leefstijlinterventies uitgerold worden als mogelijk antwoord op de cognitieve problemen die gepaard gaan met de wereldwijde vergrijzing van de samenleving. De kern van MOCIA, wat staat voor 'Maintaining Optimal Cognitive function In Ageing', is een gerandomiseerde gecontroleerde studie bij 1.206 deelnemers van 60-80-jarige leeftijd (FINGER-NL). Deelnemers ondergaan gedurende twee jaar of een intensieve leefstijlinterventie gericht op meerdere veranderbare risicofactoren voor dementie, zoals voeding, beweging, cardiovasculair risico, cognitieve training en slaap, of een zelfstandig leefstijlprogramma. Het project wordt gefinancierd door NWO via het Cross-Over programma, met als doel het Nederlandse kennis- en innovatiesysteem te versterken met behulp van publiek-private samenwerkingen. In de publiek-private samenwerking van MOCIA nemen aanvragers van acht kennisinstituten deel en acht co-financierende partijen.

Als promovendus ben je de spin in het web als het gaat om het uitrollen van de studie in Nijmegen en omstreken. Je gaat je richten op het includeren en begeleiden van de 240 deelnemers aan de studie. Samen met het team zorg je voor de ondersteuning van de deelnemers in het behalen van hun persoonlijke leefstijldoelen, door middel van (online) individuele coaching en het houden van regelmatige (online) groepsbijeenkomsten.

Je onderzoek zal zich richten op de modules over slaap en cardiovasculair risico binnen deze leefstijlinterventie. Je zal onder andere gaan onderzoeken in hoeverre de slaap en de cardiovasculaire risicofactoren verbeteren door de leefstijlinterventie. Je werkt samen met de andere promovendi en postdocs van de verschillende universiteiten binnen het MOCIA-project.

Een deel van je werkzaamheden zal bestaan uit het verzorgen van onderwijs (bv. werkgroepen geven, thesis-studenten begeleiden) en/of werkzaamheden in het kader van onderzoek (bv. lab support, blogs schrijven). De onderwijstaak omvat 10%.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Afgeronde masteropleiding in de (neuro)psychologie, gezondheidswetenschappen, biomedische wetenschappen of gerelateerd.
 • Pro-activiteit, goed organisatievermogen en zelfstandigheid.
 • Affiniteit met gezondheidsbevordering en/of motivational coaching.
 • Affiniteit met het werken met ouderen en daar de juiste communicatievaardigheden voor hebben.
 • Affiniteit met het werken in een interdisciplinair team.
 • Zeer goede beheersing van de (geschreven en gesproken) Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 of 5 jaar.

 • Aanstelling: 0,8 (vijf jarig contract)-1,0 fte (vier jarig contract).
 • Het bruto salaris start met €2.395,- per maand op basis van een 38-urige werkweek en loopt op tot €3.061,- vanaf het 4e jaar (salarisschaal P).
 • Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met twee en half jaar (vier jarig contact) of drie en half jaar (vijf jarig contract).
 • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Contractduur: 4 of 5 jaar.
 • De gewenste datum indiensttreding is 1 mei 2021.
 • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent, samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Sociale Wetenschappen

Het Donders Instituut voor Hersenen, Cognitie en Gedrag is een interfacultair onderzoekscentrum van wereldklasse, waar meer dan 700 onderzoekers zich richten op het begrijpen van de werking van het menselijke brein. Het onderzoek bij het Donders Instituut richt zich op vier verschillende thema’s: 1. Taal en communicatie, 2. Perceptie, actie en controle, 3. Plasticiteit en het geheugen, 4. Neurale computatie en neurotechnologie. Vooraanstaande, state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten zijn beschikbaar voor het brede scala aan neurowetenschappelijk onderzoek dat gedaan wordt aan het Donders Instituut. Het Donders Instituut is door een internationale evaluatie commissie beoordeeld als excellent, en wordt erkend als een ‘zeer stimulerende omgeving voor top onderzoekers en voor jong talent’. Binnen het Donders Instituut staan samenwerking en multidisciplinair onderzoek hoog in het vaandel. Als promovendus binnen het Donders Instituut maak je deel uit van de Donders Graduate School. De voertaal van het instituut is Engels. 
Als promovendus maak je deel uit van de cognitive aging groep van dr. Joukje Oosterman.

Specificaties

 • PhD
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—40 uur per week
 • max. €3061 per maand
 • Universitair
 • 1139514

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you