Lector Ruimtelijke Transformaties

Lector Ruimtelijke Transformaties

Geplaatst Deadline Locatie
3 feb 14 mrt Groningen

Functieomschrijving

Voor het Kenniscentrum NoorderRuimte en het Institute of Future Environments zijn we, vanwege het vertrek van de huidige lector, op zoek naar een Lector Ruimtelijke Transformaties (met de focus op duurzaam, circulair en innovatief bouwen).

Wil jij een rol spelen bij onderzoek naar (en de discussie over) duurzaamheid en de waarde van de gebouwde omgeving in Noord-Nederland in de overtuiging dat toekomstige ruimtelijke ingrepen een positieve bijdrage kunnen leveren? Voel jij je aangesproken en ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Lees dan snel verder!

Wat we verwachten van de lector
Als lector ben je de trekker van het onderzoek rondom het thema Ruimtelijke Transformaties. Je legt hierbij duidelijk verbinding tussen onderwijs en onderzoek en bent in staat het lectoraat en de huidige onderzoeksgroep verder te ontwikkelen. Je bent een autoriteit op het gebied van de gebouwde omgeving met een duidelijke visie op duurzaam, circulair en innovatief bouwen. De focus is hierbij steeds gericht op het vinden van duurzame oplossingen en het werken in een multidisciplinaire setting. Daarnaast ontwikkel je nieuwe kennis en integrale concepten op het gebied van duurzaam, circulair en innovatief bouwen door praktijkgericht onderzoek uit te voeren samen met bedrijfsleven, belangenorganisaties, overheden en kennisinstituten. Je bent in staat de resultaten van dat onderzoek te verbinden aan het lectoraat en te verankeren in het onderwijs waarbij de nadruk ligt op de verbinding met Architectuur, Built Environment, Facility Management en Vastgoedmanagement. Op innovatieve wijze lever je een bijdrage aan de curricula van deze opleidingen en publiceer je nieuw ontwikkelde kennis en ontwikkelingen in uiteenlopende media. Je initieert nieuwe ontwikkelingen en projecten op het gebied van de gebouwde omgeving. Je brengt een breed netwerk mee, je onderhoudt je contacten en acquireert nieuwe onderzoeksopdrachten.
Het lectoraat Ruimtelijke Transformaties is ingebed in het Kenniscentrum NoorderRuimte. Het lectoraat is daarnaast verbonden aan het Institute of Future Environments. Het instituut richt zich op ruimtelijke vraagstukken, op elk schaalniveau, met de ambitie om bij te dragen aan een betere kwaliteit van de woon-, werk- en leefomgeving. Je gaat een rol spelen in het vormgeven van onderzoek bij met name de bachelor Built Environment en de master Architectuur.
Binnen het lectoraat Ruimtelijke Transformaties is, naast deze vacature, nog een lector actief die zich richt op water (klimaatadaptatie en de gebouwde omgeving). Gezamenlijk zijn jullie verantwoordelijk voor het praktijkgerichte onderzoek binnen het lectoraat. Naast de lectoren spelen bachelor studenten, masterstudenten, docentonderzoekers, promovendi en postdocs ook een centrale rol bij de daadwerkelijke uitvoering van het praktijkgerichte onderzoek. Op basis van het strategisch meerjarenplan van het Kenniscentrum en het Institute of Future Environments zal je je met name gaan richten op duurzaam, circulair en innovatief bouwen.

Specificaties

Hanzehogeschool Groningen

Functie-eisen

Wat we vragen

 • Een gepromoveerde academicus, ontwerpgericht en een autoriteit op het gebied van de gebouwde omgeving;
 • Uitstekende ervaring met (praktijk)onderzoek naar duurzaamheid, de eigenschappen van gebouwen en de daarbij behorende interacties met mensen. Jouw kennis op gebouwniveau is eveneens toepasbaar bij gebiedsontwikkeling en daarmee draag je bij aan het verduurzamen van Noord-Nederland;
 • Visie op de ontwikkelingen op het gebied van bouw(proces)innovaties, goede nationale en bij voorkeur ook internationale relaties met relevante bedrijven, overheden en onderzoeksinstellingen;
 • Stelt netwerk beschikbaar voor de samenwerkende partijen vanuit de overtuiging dat samenwerken tot meerwaarde en co-creatie leidt;
 • Beschikt over uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden zowel in het Nederlands als in het Engels.

Het profiel van de lector
Wij zoeken bij voorkeur iemand met een achtergrond als architect of bouwkundige. Je bent initiatiefrijk en voortdurend op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Je legt makkelijk contact met docenten en studenten en bent in staat om de onderzoeksgroep inhoudelijk te enthousiasmeren en aan te sturen in project- en programmamanagement. Als verbinder zorg jij dat onderzoek en verworven kennis binnen het kenniscentrum geïntegreerd wordt in het onderwijs. Bijvoorbeeld door het geven van gastcolleges en het actief laten participeren van studenten en docenten bij lopende en nieuwe onderzoeken. Verder beschik je over uitstekende sociale vaardigheden, ben je ondernemend, daadkrachtig, inspirerend, kwaliteitsbewust en sta je open voor nieuwe ontwikkelingen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.  Na een goede beoordeling van de lectoraatsperiode behoort verlenging van de aanstelling tot de mogelijkheden.

Wat bieden we
Wij bieden een ambitieuze multidisciplinaire onderzoek omgeving waarin je kunt samenwerken met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten uit verschillende disciplines. Heb je belangstelling? Solliciteer dan op deze mooie vacature bij de Hanzehogeschool!
De omvang van de vacature is 0,8 fte. De functie van lector (B) is gewaardeerd in schaal 15. Het salaris bedraagt minimaal € 5.362,- en maximaal € 7.485,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling en conform cao-hbo. De datum van indiensttreding is 1 september 2021. We bieden je een tijdelijk contract voor de duur van 4 jaar.  Na een goede beoordeling van de lectoraatsperiode behoort verlenging van de aanstelling tot de mogelijkheden.
De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.
Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Werkgever

Hanzehogeschool Groningen

​De Hanzehogeschool Groningen is de oudste multisectorale hogeschool van Nederland. In 2018 vierde zij haar 220-jarig bestaan. Met vestigingen in Groningen, Assen, Leeuwarden en Amsterdam telt de hogeschool in totaal 29.995 studenten en 3.348 medewerkers.

Afdeling

Kenniscentrum NoorderRuimte

Waar ga je werken
Het Kenniscentrum NoorderRuimte van de Hanzehogeschool Groningen doet praktijkgericht onderzoek naar de gebouwde omgeving in Noord-Nederland. In het Kenniscentrum NoorderRuimte zijn de lectoraten Aardbevingsbestendig & Kansrijk Groningen, Facility Management, Leefomgeving in Transitie, Ruimtelijke Transformaties en Vastgoed gebundeld. De lectoraten en lectoren van NoorderRuimte werken nauw samen en richten zich op vier thema's: Aardbevingen, Duurzaamheid, Gezondheid & Welzijn en Leefbaarheid. Deze thema's sluiten aan bij de vraagtukken en opgaven die spelen in het Noorden. Het kenniscentrum is onder meer verbonden aan BuildinG en het Global Centre on Adaptation. NoorderRuimte is in 2019 als excellent beoordeeld en heeft in hetzelfde jaar de eerste Deltapremie toegekend gekregen.

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Mira Bloemen, dean Institute of Future Environments, via 050-595 3085/ 06-28365100 of met Mark Mobach, leading lector, via  050-595 2833 / 06-53361093.

Sluitingsdatum is 14 maart 2021.
De eerste ronde (online) sollicitatiegesprekken vindt plaats op dinsdag 23 maart 2021. Een tweede ronde volgt op woensdag 7 april 2021. Daarna volgt nog een assessment als onderdeel van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Lector; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium
 • Natuurwetenschappen; Techniek
 • max. 32 uur per week
 • €5362—€7485 per maand
 • Gepromoveerd
 • SP v21.0028

Werkgever

Hanzehogeschool Groningen

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Zernikeplein 11, 9747 AS, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Hanzehogeschool Groningen). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 14 mrt. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).