Hogeschool Hoofddocent Overheid, Data en Burgerschap

Hogeschool Hoofddocent Overheid, Data en Burgerschap

Geplaatst Deadline Locatie
10 feb 7 mrt Den Haag

Functieomschrijving

Hoe kunnen we data & technologie inzetten voor het verbeteren van burgerparticipatie en de informatiepositie van burgers? Wat betekent dit voor de informatiediscipline binnen de overheid?

Wat ga je precies doen?
Als hogeschoolhoofddocent ben je de strategische ontwikkelaar van (praktijkgericht) onderzoek. Je hebt een eigen onderzoeksagenda op het gebied van de inzet van data-gedreven technologie voor burgers en lokale overheid. Hiervoor is voor vier jaar onderzoeksgeld beschikbaar, dat je in de toekomst weet aan te vullen met externe fondsen. Vanuit de kennisdomeinen, informatie technologie, data science, bestuurskunde en sociologie, onderneem je onderzoeksactiviteiten die bijdragen aan het ondersteunen van lokale overheden bij het organiseren van burgerparticipatie. Tevens inspireer je burgers en marktpartijen om data-gedreven technologie te omarmen en op constructieve, verantwoorde wijze in te zetten voor de digitale transitie van de maatschappij. Deze opdracht is bij uitstek multidisciplinair. Vanzelfsprekend betrek je de bachelor studenten bij je praktijkgericht onderzoek.
Je vervult een sleutelrol bij de integratie van onderwijs en onderzoek op jouw vakgebied. Het uitgangspunt is het opleiden van kwalitatief hoogwaardige professionals. Je geeft strategisch richting aan delen van de opleiding, geeft uitdagend les en coacht studenten bij vernieuwende projecten. Zo stimuleer je de ontwikkeling van het onderzoekend vermogen van studenten en draag je bij aan de ontwikkeling van een vakgebied in transitie. Je werkt nauw samen met partners uit (lokale) overheid en bedrijfsleven. Je speelt een belangrijke rol bij kennisdeling en bouwt mee aan een sterk kennisnetwerk.
Voor je onderzoek ben je verbonden aan het lectoraat civic technology, dat binnen het kenniscentrum Governance of Urban Transitions (GUTs) valt. Daarnaast ben je onderdeel van het platform big data innovatie hub (BDIH) van de Haagse Hogeschool.

Specificaties

De Haagse Hogeschool (HHS)

Functie-eisen

Jouw profiel
Voor deze vacature zijn we op zoek naar een gedreven professional met een groot netwerk, die de opleiding inhoudelijk nóg sterker weet te maken. Wij willen natuurlijk graag dat jij succesvol wordt in je functie. Daarom vinden wij in jouw CV in ieder geval dat jij:

 • in het bezit bent van een wetenschappelijke master, bijvoorbeeld in bestuurs- of informatiekunde of computer science;
 • gepromoveerd bent in een relevant vakgebied;
 • aantoonbare actuele technische kennis en affiniteit hebt met data-gedreven technologieën en data-gebaseerde services;
 • kennis hebt van didactiek en relevante werkervaring binnen een onderwijsomgeving.

Als wij met jou in gesprek gaan, dan weet jij ons te overtuigen met voorbeelden uit jouw werkervaring waaruit duidelijk wordt dat jij:

 • anderen stuurt in het bereiken van gestelde doelen, richting geeft en zo nodig bijstuurt om het team op koers te houden;
 • de samenwerking zoekt, betrokkenheid toont en handelt naar het gezamenlijke doel, o.a. door het delen van informatie en kennis met het team;
 • het professionele visitekaartje bent die de opleiding hbo-ict en het lectoraat verder op de kaart zet;
 • beschikt over goede interculturele communicatieve vaardigheden, je kunt makkelijk schakelen met een diversiteit aan mensen en rollen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaar met zicht op een vast dienstverband.

Wat bieden wij

 • Een arbeidsovereenkomst van een jaar met zicht op een vast dienstverband (D3) voor 1,0 fte, 40 uur per week;
 • Een salaris van minimaal € 5.092,01 en maximaal € 6.202,13 bruto per maand (schaal 13) bij een volledige werkweek;
 • Lees meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool wil een inclusieve campus zijn. Daarom staan gelijke kansen bij ons centraal en streven we naast een diverse studentenpopulatie naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we immers midden in de samenleving en dienen we daar een afspiegeling van te vormen. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen.

Afdeling

Datadomein

Wil je meer weten over het datadomein?
In het datadomein spelen belangrijke technologische ontwikkelingen die de maatschappij blijvend veranderen. De uitdaging voor de overheid is om bij de inzet van data-gedreven technologieën het perspectief en belang van de samenleving voorop te stellen. Het bewaken van de openbare veiligheid met behulp van datatechnologie is een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Burgerparticipatie wordt gewenst in beleidsontwikkeling, besluitvorming, handhaving, etc. Daarvoor is een evenwichtige informatiepositie van burger en overheid van belang.

Additionele informatie

Ben jij onze nieuwe collega?
Je kunt tot en met zondag 7 maart 2021 uitsluitend direct, online solliciteren via de sollicitatiebutton. Als onderdeel van het vervolggesprek zullen we je vragen een presentatie te geven.

Wil je meer informatie?
Inhoudelijk? Sandra van Steenvelt, functie Opleidingsmanager hbo-ict via e-mail: a.m.vansteenvelt@hhs.nl.
Algemene informatie: Rachel van Veghel, Adviseur Resourcing, via e-mail: vacatures@hhs.nl.
Solliciteren kun je alleen doen via de sollicitatiebutton, op bovenstaande emailadressen worden geen sollicitaties in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • IT; Beleid- en staf; Management; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Universitair hoofddocent
 • Natuurwetenschappen; Techniek; Economie
 • max. 40 uur per week
 • €5092—€6202 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT 20210424

Werkgever

De Haagse Hogeschool (HHS)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (De Haagse Hogeschool (HHS)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 7 mrt. 2021 23:58 (Europe/Amsterdam).