Veilige zorg voor patiënten in ziekenhuizen en een werkomgeving waarin alle zorgprofessionals in de hele ziekenhuisketen veilig en efficiënt hun functie kunnen uitoefenen. Daar draait jouw onderzoek om. Onderzoek met een belangrijke proces- en organisatorische component, maar ook met grote impact op de veiligheidsbeleving van zorgmedewerkers. Een onderzoeksterrein waarop je als universitair docent wezenlijk bijdraagt aan de kwaliteit en veiligheid in de hele zorgketen van ziekenhuizen. En dus aan de kwaliteit en veiligheid van de zorg voor iedereen.
Deze positie is niet bepaald een doorsnee universitaire onderzoeksfunctie. Naast het theoretisch onderzoek dat je doet, ben je namelijk een belangrijk deel van je tijd voor empirisch onderzoek op de werkvloer bij ziekenhuizen. Je verzamelt hier data over de veiligheidscultuur en de veiligheid van processen. Bijvoorbeeld in operatiekamers, in de triage of bij het toedienen van medicatie. Maar ook in de samenwerking met extern betrokkenen in de keten, zoals huisartsen. Dit alles maakt jouw rol bijzonder boeiend.
Je werkt bestaande theoretische en conceptuele onderzoeksmodellen verder uit. Waar nodig ontwikkel je nieuwe modellen. Die vertaal je in operationele instrumenten waarmee we de veiligheidscultuur in de hele ziekenhuisketen meetbaar en het effect van interventies voorspelbaar maken.
Het doel van je onderzoek? Verbeterpunten in de veiligheid vaststellen en van daaruit vermijdbare fouten en ongevallen in de toekomst voorkomen. Belangrijk voor de patiënt én voor de betrokken zorgmedewerkers. Je doet je onderzoek in het Centrum voor Veiligheid in de Gezondheidszorg dat je met collega's verder helpt opzetten en uitbouwen. Je stuurt de promovendi in dit centrum en daarmee het onderzoek aan. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor de ziekenhuizen en de zorgprofessionals die onmisbaar zijn voor je onderzoek op dit interessante terrein. Ook draag je bij aan en geef je onderwijs binnen de sectie veiligheidskunde en breid je het onderwijs uit door het verwerken van je onderzoeksresultaten in bestaande vakken.
Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 years.
Bij de start van deze tenure track krijg je een contract voor zes jaar met uitzicht op een traject naar universitair hoofddocent en op termijn hoogleraar. In het vijfde jaar bepalen we of we je een vaste aanstelling aanbieden, afhankelijk van je prestaties in de tenure track tot dan toe. Hierover maken we vooraf goede afspraken met je, zodat de wederzijdse verwachtingen helder zijn.
We vinden het belangrijk dat je de potentie hebt om uiteindelijk door te groeien naar een rol als universitair hoofddocent of hoogleraar. Inspirerend en uitmuntend onderzoek en onderwijs staan daarin centraal. Heb je minder dan vijf jaar onderwijservaring? Dan verwachten we van je dat je binnen drie jaar na aanvang van je tenure track je universitaire onderwijsbevoegdheid (NL BKO) haalt. De TU Delft biedt je hiervoor een programma aan. Klik hier voor meer informatie over tenure track.
De TU Delft stelt hoge eisen aan de taalvaardigheid van docenten in het Engels. Mocht dit nodig zijn, dan kun je hiervoor via de universiteit een training volgen.
Lees hier meer over de TU Delft als werkgever.
De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.
Challenge. Change. Impact!
Met haar uitstekende onderwijs en onderzoek op het raakvlak van techniek, maatschappij en bestuur levert de faculteit TBM een belangrijke bijdrage aan het oplossen van complexe technisch-maatschappelijke vraagstukken, zoals de energie-transitie, mobiliteit, digitalisering, waterbeheer en (cyber)security.
Daarbij combineren we inzichten uit de technische wetenschappen, de sociale en de geesteswetenschappen. We zijn ontwerpgericht, internationaal georiënteerd en beschikken over een uitgebreid netwerk met kennisinstellingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.
Klik hier om naar de website van faculteit Techniek, Bestuur en Management te gaan.
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Prof.dr. Jop Groeneweg, Hoogleraar Veiligheid in de zorg, e-mail: J.Groeneweg-1@tudelft.nl, tel: +31 15 2789708
Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij Anita van Vianen, HR adviseur, e-mail: hr-tbm@tudelft.nl.
Ben jij onze nieuwe universitair docent veiligheidskunde in de zorg? Upload dan uiterlijk 8 maart 2021 jouw motivatie en cv via de knop 'Solliciteer nu'. Je kunt je sollicitatie richten aan Jop Groeneweg, hoogleraar veiligheidskunde in de zorg. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 31 maart, 1 april en 13 april.
Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Technische Universiteit Delft (TU Delft)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.
Bedankt voor je sollicitatie
Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.
Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!
Ben jij onze nieuwe universitair docent veiligheidskunde in de zorg? Upload dan uiterlijk 8 maart 2021 jouw motivatie en cv via de knop 'Solliciteer nu'. Je kunt je sollicitatie richten aan Jop Groeneweg, hoogleraar veiligheidskunde in de zorg. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 31 maart, 1 april en 13 april.
Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Solliciteer uiterlijk op 9 mrt. 2021 0:59 (Europe/Amsterdam).
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features:
No account yet? Sign up!