Strategisch Beleidsadviseur (0,8-1,0 fte)

Strategisch Beleidsadviseur (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 feb 3 mrt Enschede

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 mrt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Universiteit Twente (UT) heeft een ambitieuze nieuwe strategie gelanceerd: Shaping2030. Als beleidsadviseur speel je een toonaangevende rol in het vertalen van deze nieuwe strategie in concreet beleid.
Wil jij het verschil maken in de wijze waarop de UT economische en maatschappelijke impact genereert en heb je kennis van open science, (regionale) innovatie ecosystemen, of impact paden?
Solliciteer dan op deze functie.

Je speelt een cruciale rol als verbinder tussen de maatschappij en de onderzoeks- en kennistransferactiviteiten op de UT. Je werkzaamheden richten zich op het ontwikkelen en faciliteren van beleid om impact te genereren via onderzoeksactiviteiten aan de UT.  

  • Je wordt verantwoordelijk voor een aantal strategische projecten, waarbij je beleid ontwikkelt en afstemt met betrokken bestuurders en organisatieonderdelen.
  • Je neemt een proactieve rol in regionale en (inter)nationale netwerken en zet deze ervaringen in voor advies en ondersteuning binnen de UT organisatie.
  • Je vertegenwoordigt de UT in bijeenkomsten met andere kennisinstellingen, met publieke en private partners en ontwikkelt relaties met deze organisaties.
  • Je ontwikkelt een strategische visie, en bent een initiator en ondersteuner van initiatieven.

 

Specificaties

Universiteit Twente (UT)

Functie-eisen

Je bent een gedreven en enthousiaste resultaatgerichte adviseur die in staat is om externe ontwikkelingen te vertalen naar strategische mogelijkheden voor de UT. Je bent in staat om de positie van de UT op het gebied van impact te verstevigen in het speelveld van hoger onderwijs en onderzoek. 

Je hebt:

  • een afgeronde master of vergelijkbare opleiding.
  • de vaardigheid om mensen met verschillende inzichten en perspectieven bij elkaar te brengen om een overtuigende beleidslijn te ontwikkelen.
  • ervaring met beleid ontwikkelen en adviseren, bij voorkeur op het gebied van economische en maatschappelijke impact van onderzoek.
  • kennis van regionale innovatie-ecosystemen, open science of impact paden.
  • een relevant netwerk en de vaardigheid om dit effectief in te zetten in je werk.
  • een stressbestendige, resultaatgerichte instelling en je bent zelf startend.
  • voor een senior adviseur: bewezen ervaring in project- en procesmanagement en in het bereiken van resultaten in complexe politiek-bestuurlijke omgevingen.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een uitdagende voltijdspositie aan in een inspirerende multidisciplinaire en internationale omgeving. De aanstelling is voor de duur van 1 jaar. Afhankelijk van jouw functioneren kan het contract verlengd worden met 2 jaar of een aanstelling voor onbepaalde tijd. Je brutosalaris bedraagt tussen € 3.746,-- en € 5.826,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van achtergrond en relevante werkervaring.
De Universiteit Twente biedt uitstekende faciliteiten voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, een 8% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering.

Afdeling

Cluster Research & Knowledge Transfer

Je gaat werken bij het cluster Research & Knowledge Transfer bij de dienst Strategy & Policy.
Bij de dienst Strategy & Policy is dit cluster verantwoordelijk voor de coördinatie van de ontwikkeling van onderzoeks- en impactbeleid en het faciliteren van de uitvoering van dit beleid. Het cluster onderhoudt sterke relaties met hoger onderwijsinstellingen, overheden en andere belanghebbenden. We creëren verbindingen tussen het College van Bestuur, de faculteiten, de wetenschappelijke instituten en externe belanghebbenden. 

In het cluster en de dienst werken we aan verschillende strategische thema’s die essentieel zijn voor een ambitieuze universiteit zoals de UT. Bijvoorbeeld de implementatie van de nieuwe Shaping2030 strategie en de onderzoeksstrategie, het ontwikkelen van beleid voor het genereren van impact, het mede vormgeven van de rol van de UT in regionale ecosystemen, samenwerking tussen de Vrije Universiteit Amsterdam en de UT, ECIU University, Open Science, het strategisch positioneren van de UT onderzoeksportfolio in diverse netwerken, promovendibeleid, wetenschappelijke integriteit, onderzoekskwaliteitsmanagement, en beleid om onderzoektalent te ondersteunen. 

Je gaat deel uitmaken van een gedreven groep collega’s die nauw samenwerkt in een informele sfeer.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 32—40 uur per week
  • €3746—€5826 per maand
  • Universitair
  • 2021-243

Werkgever

Universiteit Twente (UT)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drienerlolaan 5, 7522 NB, Enschede

Bekijk op Google Maps

Interesting for you