Docent methoden en technieken van sociaalwetenschappelijk onderzoek

Docent methoden en technieken van sociaalwetenschappelijk onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
2 mrt 12 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De programmagroep Methoden en Technieken van de Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen zoekt per 15 april 2021 een kandidaat voor de functie van:

Docent methoden en technieken van sociaalwetenschappelijk onderzoek

Wat ga je doen?

In deze gevarieerde functie lever je een bijdrage aan het onderwijs van de afdeling in drie projecten:

  • assisteren bij de cursus Onderzoekspraktijk (ongeveer 15%). Onderzoekspraktijk is tweedejaars bachelorcursus, die er vooral opgericht is onderzoeksvaardigheden aan te leren die aansluiten bij de pedagogische en onderwijskundige praktijk. Deze cursus wordt dit jaar vanwege de corona-maatregelen online gegeven. De werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van werkcolleges. De werkzaamheden vinden plaats in de lente van 2021;
  • ontwikkelen van online onderwijs (ongeveer 55%). In dit project help je bij het ontwikkelen van twee Engelstalige online modules: Eén online module voor de eerdergenoemde cursus Onderzoekspraktijk, en één op het gebied van Testtheorie. Je werkt 10 maanden lang in een klein team. De taken bestaan uit het omzetten van bestaande Nederlandstalige colleges in een aantrekkelijke Engelstalige module;
  • evaluatie van onderwijs (ongeveer 30%): Voor de M&T-cursussen in het bachelor-onderwijs analyseer je de scores op voortgangstoetsen van studenten en beschrijf je de resultaten en conclusies in een rapport.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wij zoeken een collega die afgestudeerd is in de pedagogiek, onderwijswetenschappen, psychologie of een aanverwant vakgebied. De kandidaat heeft gedegen kennis van methoden en technieken van onderzoek.

Ervaring met onderwijs in methodenleer en statistiek, ervaring met het maken van online onderwijsmateriaal, ervaring met statistische programmatuur (SPSS en R) en het (bijna) afgerond hebben van een research-masteropleiding of het voltooid hebben van een proefschrift, zijn een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van één jaar. Bij voorkeur ingaande op 15 april 2021, maar indien mogelijk eerder. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €2.709 tot maximaal €4.274 bruto per maand op basis van een volledig dienstverband van 38 uur per week (conform UFO-functieprofiel docent 4 (schaal 10) Cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen – Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW), onderdeel van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragdwetenschappen (FMG), is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling participeren in het College of Child Development and Education (bacheloronderwijs pedagogiek, onderwijskunde en Universitaire Pabo van Amsterdam [UPvA]), de Graduate School of Child Development and Education (masterprogramma’s pedagogiek, onderwijskunde, lerarenopleiding en PhD-opleiding), het Research Institute of Child Development and Education (pedagogisch en onderwijskundig onderzoek) en Research Priority Area Yield (multidisciplinair onderzoek naar de menselijke ontwikkeling).

Specificaties

  • Onderwijs; Universitair docent
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 26 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • Universitair
  • 21-136

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you