Drie universitair docenten Privaatrecht, met name innovatie en technologie, en het goederenrecht/notarieel recht (1,0 fte)

Drie universitair docenten Privaatrecht, met name innovatie en technologie, en het goederenrecht/notarieel recht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 mrt 16 mei Utrecht
Doe onderzoek en geef onderwijs in samenwerking met de collega’s binnen het instituut en het departement Rechten.

Functieomschrijving

Het Molengraaff Instituuut voor Privaatrecht zoekt drie universitair docenten op het gebied van het privaatrecht, in het bijzonder de privaatrechtelijke aspecten van innovatie en technologie, het goederenrecht/notarieelrecht of een van de andere deelgebieden van privaatrecht. Als UD doe je onderzoek en geef je onderwijs in samenwerking met de collega’s binnen het instituut en het departement Rechten. Waar het gaat om het onderwijs gaat het om zowel bachelor- als mastervakken, de begeleiding van scripties en het verrichten van coördinatie- en tutortaken. In eerste instantie is dertig procent van de werktijd gereserveerd voor onderzoek op jouw specialisatiegebied, waarbij je zoveel mogelijk aansluit bij één van de binnen het departement bestaande onderzoeksprogramma’s. Een verdere uitbreiding van de onderzoekstijd behoort tot de mogelijkheden.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor de drie vacatures voor een universitair docent zoeken wij juristen (m/v) met een privaatrechtelijke achtergrond, die gespecialiseerd zijn in de privaatrechtelijke aspecten van innovatie en technologie, het goederenrecht/notarieel recht of een van de andere deelgebieden van het privaatrecht. Je herkent je in het volgende profiel:
 • Je bent gepromoveerd of rondt op korte termijn jouw proefschrift af.
 • Je hebt ambities op het gebied van onderzoek en bent geïnteresseerd in de maatschappelijke impact daarvan.
 • Je hebt didactische kwaliteiten, affiniteit en het liefst ook ervaring met het geven van onderwijs.
 • Je hebt de 'Basiskwalificatie Onderwijs' of bent bereid deze te halen.
 • Je hebt ideeën over hoe je het onderwijs kunt organiseren en coördineren en hebt daar bij voorkeur ook ervaring mee.
 • Je bent een teamspeler, die het gesprek met collega’s zoekt en graag samenwerkt.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en een goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.127,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Bij gebleken geschiktheid en ervaring behoort een aanstelling als UD 1 met een maximaal salaris van € 5.826,- tot de mogelijkheden.

Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze drie vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Het departement Rechtsgeleerdheid, dat hiervan deel uitmaakt, is één van de oudste departementen van de universiteit, ondergebracht in een aantal monumentale panden in het centrum van de stad Utrecht met circa 3.200 studenten en 400 personeelsleden. Het departement kent een breed scala aan disciplines, een veelzijdig onderwijsaanbod, gerenommeerde onderzoeksprogramma’s en een uitstekende juridische bibliotheek.

‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richt zich primair op de kerngebieden van recht, privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht, alsmede internationaal en Europees recht en de verbanden daartussen. Het departement wil een actieve en onderscheidende rol blijven spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.

Je gaat werken bij het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht binnen het departement Rechtsgeleerdheid. Deze afdeling verzorgt het privaatrechtelijk onderwijs in de bachelor (verplichte vakken en keuzevakken), waaronder het togatraject, het notarieel recht traject, de nieuwe minor Recht, Innovatie en Technologie, en het multidisciplinaire traject, de master Privaatrecht, de master Notarieel Recht, de master Intellectueel Eigendom, Innovatie en Technologie, de master Onderneming en Recht, en de Legal Research Master. Het Molengraaff Instituut neemt deel aan de departementale en universitaire onderzoeksprogramma’s en in tweede en derde geldstroomprojecten. Hierbij wordt een multidisciplinaire aanpak gehanteerd.

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:
prof. Eddy Bauw (hoogleraar Privaatrecht en voorzitter van het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht), via e.bauw@uu.nl.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • 36—40 uur per week
 • €3746—€5127 per maand
 • Universitair
 • 1145131

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Solliciteer uiterlijk op 16 mei 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).