Ontwerper-onderzoeker en hogeschool(hoofd)docent(en) Co-Design

Ontwerper-onderzoeker en hogeschool(hoofd)docent(en) Co-Design

Geplaatst Deadline Locatie
23 mrt 15 apr Utrecht

Functieomschrijving

Als een ervaren ontwerper-onderzoeker werk je graag aan het onderzoeken en ontwerpen van oplossingen van complexe maatschappelijke vraagstukken in domeinen gezondheid, duurzaamheid en educatie. In deze functie houd je je bezig met drie hoofdactiviteiten: ontwerpend onderzoek uitvoeren en begeleiden; het acquireren van praktijkgerichte onderzoeksprojecten en subsidies; ontwerpen en uitvoeren van onderwijs gerelateerd aan jouw onderzoek.

Wat jij gaat doen
Als ontwerpend onderzoeker werk je aan projecten met complexe maatschappelijke vraagstukken en begeleid je junior ontwerpers en onderzoekers, en levert hiermee een substantiële bijdrage aan de onderzoekslijnen. Je bent (mede)verantwoordelijk voor de acquisitie van dergelijke projecten, en je genereert hiervoor 2e en 3e geldstromen. Je werkt samen met verschillende kenniscentra, onderwijsinstituten en netwerken van de HU, op het gebied van het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs over ontwerpen en co-design. Je draagt actief bij aan kennisontwikkeling in en uit de projecten en aan het verspreiden van die kennis in samenwerking met praktijkpartners, naast meer traditionele kennisverspreiding van onderzoeksresultaten zoals artikelen, seminars, presentaties.

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

Jij bent een gepromoveerd ontwerper met expertise op het gebied van systemisch en/of inclusief ontwerpen voor en in complexe maatschappelijke vraagstukken. Je hebt kennis van en affiniteit met onderwijs. Je kunt de uitkomsten en opbrengsten van onderzoek vertalen naar het onderwijs door onderwijsontwikkeling en colleges. Ook beschik je over relationele en organisatorische kwaliteiten. Je bent een verbinder, die mensen weet te motiveren en multidisciplinair wil werken aan complexe maatschappelijke opgaven.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst (D-4) voor een periode van 3 jaar met een omvang van 0,6-0,8 fte (meer is bespreekbaar). Bij mogelijke verlenging naar een vast contract dient er structureel verbinding te zijn met een onderwijsinstituut. Afhankelijk van je kennis en ervaring is het bruto maandsalaris van een senior onderzoeker/hogeschool(hoofd)docent bij een volledig dienstverband (1 fte) minimaal € 5092,01 en maximaal € 6202,13  (schaal 13). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%. Wij hebben daarnaast uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Verder is er keuze tussen een kortere werkweek of meer verlof bij een langere werkweek en is er flexibiliteit in werktijden. Wij hebben een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals kortingen bij andere verzekeringen, aanschaf software en fitness.

Werkgever

Hogeschool Utrecht

Hogeschool Utrecht (HU) begeleidt studenten en professionals. Zo’n 35.000 studenten volgen onze opleidingen, in Utrecht en Amersfoort. We zijn een lerende organisatie. Daarmee bedoelen we dat we het leren van studenten en medewerkers faciliteren én dat we van onze medewerkers verwachten dat ze willen blijven leren. Goede onderlinge samenwerking staat bij ons voorop.

Afdeling

Lectoraat Co-Design

Co-design voor complexiteit is het kernconcept van waaruit het lectoraat Co-Design werkt. Wij richten ons daarbij op ontwerpers en professionals uit verschillende domeinen. Co-design voor complexiteit heeft twee onderzoekslijnen: 1) systemisch ontwerpen, waarbij het inspelen op relaties en patronen centraal staat, en 2) inclusief ontwerpen, waarbij de diversiteit aan individuele behoeften en mogelijkheden van mensen centraal staat. De tools, methoden, richtlijnen en casebeschrijvingen die ons praktijkgerichte onderzoek oplevert ondersteunen ontwerpers en professionals in het (ontwikkelen van) ontwerpend vermogen voor systemisch en inclusief ontwerpen. Deze kennis wordt ontwikkeld, geborgd en toepasbaar gemaakt voor professionals, door twee supportlijnen die ondersteunend zijn aan beide onderzoekslijnen. Het lectoraat is onderdeel van het Kenniscentrum Leren en Innoveren. Het praktijkgericht ontwerpend onderzoek van lectoraat Co-Design draagt bij aan de missie van het Kenniscentrum om mensen en organisaties te helpen zich te ontwikkelen voor complexiteit in de beroepspraktijk en samenleving, nu en in de toekomst.

Schakel tussen onderzoek en onderwijs
Vanuit het lectoraat wordt samengewerkt met verschillende onderwijs instituten binnen de HU.  Als hogeschool(hoofd)docent houd je je bezig met de verbinding van onderzoek en onderwijs. Dit kan op verschillende manieren en betekent in ieder geval dat je betrokken bent bij ontwerp, invulling en uitvoer van de curricula van (een deel van) de opleidingen. Voor deze rol zoeken we iemand die de samenwerking opzoekt met het Institute for Design and Engineering.  Dit instituut bestaat uit de bachelor opleidingen Electrical Engineering, Werktuigbouwkunde, Built Environment en Technische Bedrijfskunde. Daarnaast biedt het een drietal masters aan op het gebied van Engineering en Urban Area Development.  En/of iemand die de samenwerking opzoekt met het Instituut voor Media. Het betreft hier met name de bachelor opleiding Communicatie & Multimedia Design  en de Master Data Driven Design. Verder zoeken we iemand die de schakel kan maken met Teaching & Learning Network, het eigen professionaliseringnetwerk van de HU.

Additionele informatie

Solliciteren
Je kunt tot en met 15 april uitsluitend direct online solliciteren. De startdatum is per 1 juli of direct na de zomervakantie. Wil je eerst meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Dr.ir. R. van der Lugt , lector Co-Design via telefoonnummer: 06-13274392.

Meer informatie over werken bij Hogeschool Utrecht is te vinden via www.werkenbijhu.nl.
De vacature staat zowel extern als intern open. In het belang van continuïteit van het lopende onderzoeksprogramma en in het kader van loopbaanbeleid voor gepromoveerde medewerkers hebben bij gelijke geschiktheid interne kandidaten voorrang boven externe kandidaten.
Vanuit de overtuiging dat diversiteit bijdraagt aan ons onderzoek naar systemisch en inclusief ontwerpen, worden kandidaten met verschillende achtergronden, ervaringen en beperkingen met nadruk uitgenodigd om te solliciteren.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Beleid- en staf; Financiën; Management; Universitair docent; Universitair hoofddocent
  • Gedrag en maatschappij; Economie; Taal en cultuur
  • 24—32 uur per week
  • €5092—€6202 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT 2671193

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Padualaan 99, 3584 CH, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Hogeschool Utrecht (HU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 15 apr. 2021 23:58 (Europe/Amsterdam).