Universitair docent Staats-/ Bestuursrecht (1,0 fte)

Universitair docent Staats-/ Bestuursrecht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
23 mrt 19 apr Utrecht
Ben jij een breed georiënteerde jurist, bij voorkeur gepromoveerd op een bestuurs- of staatsrechtelijk proefschrift, met passie voor een of beide vakgebieden?

Functieomschrijving

Voor de afdeling Staatsrecht, Bestuursrecht en Rechtstheorie zoeken we twee tijdelijke universitair docenten met een staats-/bestuursrechtelijk profiel.

Ben jij een breed georiënteerde jurist, bij voorkeur gepromoveerd op een bestuurs- of staatsrechtelijk proefschrift, met passie voor een of beide vakgebieden? Ben jij een enthousiaste en bevlogen docent met ervaring in het bestuurs- en/of staatsrechtelijke onderwijs en beschik je over een Basis Kwalificatie Onderwijs (of wil je deze graag behalen)? Denk je graag mee over de vormgeving van vakken en (andere) onderwijsvernieuwingen en schrik je er niet voor terug om coördinerende of aansturende onderwijstaken op je te nemen? Wil jij je (verder) specialiseren op een bestuurs- of staatsrechtelijk onderzoeksgebied en/of heb je bijzondere belangstelling voor onderwerpen als digitalisering, privacy, duurzaamheid, Europees bestuurs- en staatsrecht, rechtshandhaving, of rechtsbescherming? En wil je een bijdrage leveren aan baanbrekend onderzoek in een van de multidimensionale onderzoekszwaartepunten? Kortom, ben jij de collega met wie wij allemaal graag willen samenwerken? Dan zien we je sollicitatie met plezier tegemoet! Wij horen graag in welk opzicht jij een verrijking bent voor ons team en laten ons bovendien graag verrassen door jouw (overige) interesses en vaardigheden.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor de functie van universitair docent zoeken wij een jurist met een gedegen kennis van het bestuurs- en/of staatsrecht Meer in het bijzonder gelden de volgende eisen: 
 • Je bent gepromoveerd, bij voorkeur op het terrein van het bestuurs- en/of staatsrecht.
 • Je hebt aantoonbare belangstelling voor en kennis van het bestuurs- en/of staatsrecht. Deze belangstelling komt, onder meer, tot uiting in vernieuwende wetenschappelijke publicaties.
 • Je geeft blijk van wetenschappelijke creativiteit en bent bereid om samen te werken met wetenschappers uit andere vakgebieden en/of disciplines.
 • Je beschikt over ervaring in het onderwijs, je bent breed inzetbaar en je weet je kennis op een enthousiaste manier over te brengen op de studenten.
 • Je beschikt over de Basis Kwalificatie Onderwijs of je bent bereid deze te halen.
 • Bij voorkeur heb je ook enige affiniteit of ervaring met het verwerven en/of het uitvoeren van tweede- en derdegeldstroomprojecten.
 • Je beschikt over goede contactuele eigenschappen.
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband (1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort verlenging tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.127,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze drie vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.


Je gaat werken bij de afdeling Staatsrecht, Bestuursrecht en Rechtstheorie van het departement Rechtsgeleerdheid. Deze afdeling verzorgt onderwijs in de bachelor- en masteropleidingen en in executive cursussen van het departement, neemt deel aan de departementale en universitaire onderzoeksprogramma’s en in tweede en derde geldstroomprojecten. Het onderzoek is veelomvattend en grensverleggend. De afdeling kent o.a. leerstoelen in het staatsrecht, bestuursrecht, rechtstheorie, fundamentele rechten, omgevingsrecht en waterrecht.

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:
Marleen van Rijswick (hoogleraar Europees Waterrecht/voorzitter afdeling SBR), via h.vanrijswick@uu.nl.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • 36—40 uur per week
 • €3746—€5127 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1145223

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Solliciteer uiterlijk op 19 apr. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).