Universitair docent Strafrecht (1,0 fte)

Universitair docent Strafrecht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
29 mrt 19 apr Utrecht
Ben jij die jurist met een straf(proces)rechtelijke achtergrond en organisatorische en didactische ervaring, die we zoeken?

Functieomschrijving

Je wordt ingezet in het onderwijs in de bachelor- en mastervakken van de afdeling Strafrecht van het departement Rechtsgeleerdheid van de faculteit Recht, Bestuur, Economie en Bestuur van de Universiteit Utrecht. Het betreft strafrechtelijk onderwijs in de bachelor Rechtsgeleerdheid (verplichte vakken en keuzevakken), in de master Strafrecht en/of de master European Criminal Justice in a Global Context en/of de master Law & Technology. Daarnaast begeleid je scripties in de bachelor- en masterfase. Ook vervul je overige onderwijsgerelateerde taken, zoals onderwijscoördinatie, tutoraat, voorlichting en het ontwikkelen en/of reviseren van onderwijs. Je verricht wetenschappelijk onderzoek (voor dertig procent van de werktijd). Dit onderzoek kan in eerste instantie onderwijsgebonden onderzoek zijn; op termijn verwachten wij dat je je onderzoek verricht in samenwerking met collega’s binnen één van de binnen het departement bestaande onderzoeksprogramma’s.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor de functie van universitair docent zoeken wij een jurist met een straf(proces)rechtelijke achtergrond. Meer in het bijzonder gelden de volgende eisen:
 • Je beschikt over ervaring in het bachelor- en masteronderwijs, in het bijzonder op het gebied van materieel strafrecht en/of cybercrime en/of grensvlakken met het privaatrecht.
 • Je beschikt over ervaring in de begeleiding van bachelor- en masterscripties.
 • Je beschikt over organisatorische en didactische ervaring en kwaliteiten.
 • Je beschikt over de 'Basiskwalificatie Onderwijs' of bent bereid deze te halen.
 • Je hebt een afgerond proefschrift of promoveert zeer binnenkort (d.w.z. dat je manuscript door de beoordelingscommissie is goedgekeurd).
 • Je hebt ook overigens wetenschappelijke publicaties op het terrein van materieel strafrecht en/of cybercrime en/of grensvlakken tussen strafrecht en privaatrecht op je naam staan.
 • Je beschikt over goede contactuele eigenschappen.
 • Je hebt een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid.
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Zo mogelijk beschik je over ervaring in het werven en/of het uitvoeren van tweede en/of derde geldstroomonderzoek.
 • Ervaring in de rechtspraktijk strekt tot aanbeveling.
 • Je bent flexibel met betrekking tot werktijden: het onderwijs wordt verzorgd op maandag t/m vrijdag tussen 09:00 uur en 19:00 uur. Tentamens worden soms in de avonduren afgenomen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een dienstverband (1,0 fte) voor de duur van een jaar. Aanvang dienstverband bij voorkeur per 1 september 2021, of zoveel eerder als mogelijk is. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.127,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze drie vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Je gaat werken bij het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen binnen het departement Rechtsgeleerdheid. Deze afdeling verzorgt het onderwijs op de gebieden van straf(proces)recht, criminologie en forensische psychiatrie. Het Willem Pompe Instituut neemt deel aan de departementale en universitaire onderzoeksprogramma’s en in tweede en derde geldstroomprojecten. Hierbij wordt een multidimensionale aanpak gehanteerd. Het straf(proces)rechtelijk onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van de departementale onderzoekszwaartepunten Aansprakelijkheid & Verantwoordelijkheid (UCALL), Regulering & Handhaving (RENFORCE) of Rechtsstaat & Rechtspleging (Montaigne Centrum). 

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:
prof. dr. F.G.H. Kristen (hoogleraar straf(proces)recht), via f.g.h.kristen@uu.nl.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • 36—40 uur per week
 • €3746—€5127 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1146114

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 19 apr. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).