Universitair hoofddocent belastingrecht

Universitair hoofddocent belastingrecht

Geplaatst Deadline Locatie
29 mrt 25 apr Tilburg
Vacature voor een ervaren docent en onderzoeker belastingrecht met specialisatie in de methodologie van het belastingrecht en in de belastingheffing van particulieren met expertise op het gebied van financieel beheer en management in een academische organisatie.

Functieomschrijving

Als Universitair Hoofddocent (UHD) verzorgt u onderwijs en onderzoek binnen het Fiscaal Instituut Tilburg (hierna: FIT) en bent u verantwoordelijk voor verschillende managementtaken. 
Voor wat betreft het onderwijs bent u betrokken bij het vak Methodologie van het belastingrecht, dat deel uitmaakt van de master Fiscaal Recht en de master Fiscale Economie. U verzorgt niet alleen het onderwijs maar bent ook eindverantwoordelijk voor dit vak (vakcoördinator). Daarnaast begeleidt u master theses op het terrein van belastingheffing van particulieren. Tevens bent u intensief betrokken bij het vak Bachelor thesis in de bachelor Fiscaal Recht dat een zware component methoden en technieken van juridische onderzoek bevat.

 

Naast een ruime ervaring op het terrein van onderwijs, beschikt u over een gedegen kennis, blijkend uit uitstekende publicaties, op het terrein van de methodologie van rechtsvorming- en ontwikkeling met tevens bijzondere aandacht voor de belastingheffing van particulieren. Uw onderzoek biedt een rechtstheoretische en multidisciplinaire reflectie op het positieve belastingrecht en getuigt van wetenschappelijke en maatschappelijke relevantie. U verricht onderzoek in het kader van het TLS Signatureplan 'Connecting society', waarbinnen onderzoekers uit het fiscale recht (en economie), ondernemingsrecht, arbeidsrecht en burgerlijk recht samenwerken. Hier doet u onderzoek naar duurzame wetgevingsstijlen en -technieken.

 

Als lid van het dagelijks bestuur van het FIT bestaan uw managementtaken voornamelijk uit het beheer van de financiële geldstromen binnen het FIT mede in relatie tot personele aangelegenheden, waaronder het bewaken van de werklastverdeling van de leden van het FIT. Omdat het FIT te maken heeft met twee faculteiten (Tilburg Law School en Tilburg School of Economics and Management) en daarnaast verschillende onderzoeks- en onderwijsfondsen kent, is een ruime ervaring op het gebied van het beheer van financiën vereist. 

De verhouding tussen onderzoek, onderwijs en management is ruwweg 40%-40%- 20%. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Tilburg University is van mening dat academische excellentie wordt bereikt door de combinatie van excellent onderzoek en onderwijs, waarbij maatschappelijke impact wordt bereikt door het delen van kennis. Daarbij erkennen we dat excellentie niet alleen wordt bereikt door individuele prestaties, maar vooral door teaminspanningen waarbij elk teamlid optreedt als een leider die mensen met elkaar verbindt. 

 

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; 
 • Proefschrift op fiscaal gebied;
 • Ruime ervaring op het terrein van onderwijs en onderzoek en op de managementterreinen zoals hiervoor beschreven; 
 • Vermogen om en ervaring met het aantrekken van derde geldstroom inkomsten voor onderzoeks- en onderwijsprojecten; 
 • BKO-certificaat/ uitstekende didactische vaardigheden; 
 • Toont wetenschappelijke integriteit; 
 • Actieve collega met teamgeest die collegae en promovendi weet te stimuleren;
 • Een lijst met zeer goede (zowel kwalitatief als kwantitatief) publicaties.
 • (Inter)nationale erkenning, blijkend bijvoorbeeld uit;
 • Citaties in gezaghebbende (inter)nationale wetenschappelijke publicaties;
 • Uitnodigingen om lezingen te houden op (inter)nationale conferenties;
 • Beschikken over een uitgebreid internationaal netwerk en deelname aan netwerk evenementen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 5 years.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkeling. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei faciliteiten en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Tilburg University bevordert diversiteit en inclusie; daarom voeren we een actief beleid voor inclusieve teams waar diverse talenten kunnen floreren.

 

Het bruto salaris varieert tussen € 5.190,- en € 6.317,- per maand (full time) op basis van schaal 13 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Tilburg University bevordert actief gelijke en transparante salarissen tussen mannen en vrouwen door het strikt toepassen van vooraf vastgestelde parameters op basis van de ervaring van de kandidaat. Werknemers die uit het buitenland worden aangeworven kunnen in aanmerking komen voor de 30%-regeling. Dit betekent dat 30% van het salaris wordt betaald als een belastingvrije vergoeding.

 

Tilburg University biedt u een arbeidsovereenkomst aan voor een vaste periode van (in principe) 5 jaar en 1,0 fte (40 uur per week). 

 

U heeft recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Als u 40 uur per week werkt, ontvangt u 41 vakantiedagen per jaar.

 

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen de ruim 1.500 medewerkers van Tilburg University kennis, dragen die over aan anderen en brengen mensen uit verschillende disciplines en organisaties bij elkaar. Op deze manier dragen we bij aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Onze aandachtsgebieden zijn economie, bedrijfsleven en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geesteswetenschappen en digitale wetenschappen, en theologie. Tilburg University staat internationaal bekend om haar hoge standaarden op het gebied van onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, alsmede goede ondersteunende faciliteiten. De campus van Tilburg University biedt zowel rust als connectiviteit, omdat deze is gelegen in een bosrijk park op slechts tien minuten afstand van het stadscentrum, de belangrijkste snelwegen en de spoorwegen. Tilburg is een middelgrote stad met 200.000 inwoners in het zuiden van Nederland, en in de nabijheid van steden als Amsterdam, Brussel, Parijs en Londen, gelegen in het hart van West-Europa. 

Afdeling

Tilburg Law School biedt hoogstaand nationaal en internationaal onderwijs en onderzoek op het gebied van recht en bestuurskunde. Op dit moment staan meer dan 4.000 studenten ingeschreven bij Tilburg Law School. Tilburgse studenten kunnen kiezen uit vijf bacheloropleidingen, waarvan één in het Engels (Bachelor Global Law) en tien masteropleidingen, waarvan acht in het Engels. De internationale oriëntatie van Tilburg Law School is terug te vinden in deze Bachelor- en Masteropleidingen. Het onderzoek binnen Tilburg Law School is gericht op maatschappelijke relevantie en biedt studenten de instrumenten en vaardigheden om te studeren en om te gaan met actuele vraagstukken op academisch niveau. Het onderzoek binnen Tilburg Law School is georganiseerd in vijf vakgroepoverschrijdende onderzoeksprogramma's: 1) Global Law and Governance; 2) New Modes of Lawmaking and Governance in a Multilayered Order; 3) Law and Security; 4) Sustainable Business Law and Taxation; en 5) Law and Technology. 

 

Het Fiscaal Instituut Tilburg (FIT) geeft al meer dan vijftig jaar wetenschappelijk onderwijs en verricht onderzoek op het terrein van de Nederlandse en internationale belastingen.

Additionele informatie

Meer informatie over de vacature kan worden verkregen via prof. dr. Peter Essers via P.H.J.Essers@tilburguniversity.edu of prof. mr. Inge van Vijfeijken via I.J.F.A.vVijfeijken@tilburguniversity.edu.

Specificaties

 • Universitair hoofddocent
 • Recht
 • max. 40 uur per week
 • Gepromoveerd
 • 17323

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Sollicitatieprocedure

Solliciteer vóór 26 april 2021 online voor deze functie. Richt uw motivatiebrief aan prof. dr. Geert Vervaeke (Decaan Tilburg Law School) en voeg een cv, publicatielijst en uw beste publicatie of top drie publicaties, recente onderwijsevaluaties, cijferlijst, onderzoeksvoorstel en minimaal twee referenties toe (inclusief naam, telefoonnummer en emailadres). We benaderen alleen referenten voor kandidaten die naar de tweede selectieronde gaan. 

 

De eerste selectiegesprekken vinden plaats in de periode van 10 mei tot en met 28 mei 2021 en tweede gesprekken in de week van 31 mei 2021.

 

De selectiecommissie bestaat uit: 

 1. Prof. dr. Mijke Houwerzijl, a.i. Voorzitter van de Appointment and Promotions Committee (APC) 
 2. Prof. dr. Eleni Kosta, Lid van de APC
 3. Ms. dr. Floor Fleurke, Lid van de APC 
 4. Prof. dr. Joseph Mc Cahery, Lid van de APC
 5. Prof. mr. dr. Hans Gribnau, Member of the board of the department of Tax law
 6. Hans Alewijnse, Secretaris van de APC 

 

Minimaal 5 van de 6 bovengenoemde leden van de APC zullen aanwezig zijn bij de selectiegesprekken. De gesprekken zullen in het Engels worden gehouden.

 

U start idealiter op 16 augustus 2021 met werken voor Tilburg University. 

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer vóór 26 april 2021 online voor deze functie. Richt uw motivatiebrief aan prof. dr. Geert Vervaeke (Decaan Tilburg Law School) en voeg een cv, publicatielijst en uw beste publicatie of top drie publicaties, recente onderwijsevaluaties, cijferlijst, onderzoeksvoorstel en minimaal twee referenties toe (inclusief naam, telefoonnummer en emailadres). We benaderen alleen referenten voor kandidaten die naar de tweede selectieronde gaan. 

 

De eerste selectiegesprekken vinden plaats in de periode van 10 mei tot en met 28 mei 2021 en tweede gesprekken in de week van 31 mei 2021.

 

De selectiecommissie bestaat uit: 

 1. Prof. dr. Mijke Houwerzijl, a.i. Voorzitter van de Appointment and Promotions Committee (APC) 
 2. Prof. dr. Eleni Kosta, Lid van de APC
 3. Ms. dr. Floor Fleurke, Lid van de APC 
 4. Prof. dr. Joseph Mc Cahery, Lid van de APC
 5. Prof. mr. dr. Hans Gribnau, Member of the board of the department of Tax law
 6. Hans Alewijnse, Secretaris van de APC 

 

Minimaal 5 van de 6 bovengenoemde leden van de APC zullen aanwezig zijn bij de selectiegesprekken. De gesprekken zullen in het Engels worden gehouden.

 

U start idealiter op 16 augustus 2021 met werken voor Tilburg University. 

Solliciteer uiterlijk op 25 apr. 2021 23:58 (Europe/Amsterdam).