Senior onderzoeker/projectleider

Senior onderzoeker/projectleider

Geplaatst Deadline Locatie
29 mrt 19 apr Maastricht
Kom jij ons team versterken? Het ROA zoekt een creatieve, veelzijdige kwantitatief econoom/sociaalwetenschapper, die ons team kan versterken in de rol van Senior onderzoeker/Projectleider. Ben je een ervaren en technisch sterke onderzoeker? Geef je effectief en betrokken leiding aan een divers, internationaal team van professionals? Word je enthousiast van onderzoek op het snijvlak van wetenschap en beleid? Kom je goed tot je recht in een interdisciplinaire omgeving, en zie je wetenschap als een teamsport? En heb je bovendien affiniteit en ervaring met onderzoek naar de gevolgen van automatisering en/of de energietransitie voor de toekomstige arbeidsmarkt?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

We zoeken een Senior onderzoeker/Projectleider die primair zal bijdragen aan ons onderzoek naar de gevolgen van automatisering en/of de energietransitie voor de vraag naar vaardigheden. Je taken zijn divers. Je helpt om de bestaande onderzoekslijnen verder vorm te geven, en draagt actief bij aan de verdere ontwikkeling van de programma’s. Je coördineert onderzoeksactiviteiten, enthousiasmeert je team en zorgt ervoor dat je onderzoekers het beste uit zichzelf kunnen halen.  Je schrijft wetenschappelijke papers en beleidsrapporten, onderhoudt een bloeiend netwerk van stakeholders, en helpt mee met het verwerven van tweede en derde geldstroom.

Je gaat aan de slag binnen het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA). Wij zijn onderdeel van de School of Business and Economics (SBE) van de Universiteit Maastricht. Het ROA heeft een toonaangevende positie in het onderzoek naar vraagstukken over onderwijs en arbeidsmarkt, zowel nationaal als internationaal. Ons werk combineert wetenschappelijke diepgang met directe beleidsrelevantie. Het ROA heeft vier programmalijnen: Arbeidsmarkt en Scholing, Onderwijs en Transitie naar Werk, Menselijk Kapitaal in de Regio, en Gezondheid, Vaardigheden en Ongelijkheid. Je werkt in een van deze programmalijnen, maar ook samen met onderzoekers uit de andere lijnen. 
 

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

 • Je bent een gepromoveerde econoom of sociaalwetenschapper met uitstekende kwantitatief-analytische vaardigheden.
 • Je bent een effectieve en verbindende leider en je staat voor je mensen. Je kunt andere onderzoekers aansturen, opleiden, en motiveren.
 • Je komt goed tot je recht in een team, en kan samenwerken met onderzoekers uit verschillende wetenschapsgebieden.
 • Je kunt een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het ROA door mee te werken aan en verwerven en coördineren van onderzoeksprojecten.
 • Je hebt ervaring met het aanwerven van fondsen uit de tweede en/of derde geldstroom.
 • Je publiceert, bij voorkeur over vraagstukken rond automatisering van werk, en/of de energietransitie. Je hebt een visie over hoe het onderzoek in deze aandachtsgebieden verder te brengen.
 • Je beschikt over uitstekende Nederlandse en Engelse schrijfvaardigheden en je bent in staat om zowel beleidsrelevante onderzoeksrapporten voor opdrachtgevers als wetenschappelijke publicaties in internationale toptijdschriften te realiseren.
 • Je hebt een sterk en relevant netwerk.

We zoeken naar iemand die het beste past bij dit profiel.

Onderzoek is teamwork. We geloven dat ons onderzoek beter en relevanter is als het wordt vormgegeven door diverse teams, waarin een zo breed mogelijk scala aan disciplinaire benaderingen, visies en ervaringen samenkomen. Het ROA werkt daarom voortdurend verder aan een divers team. We vragen mensen die behoren tot sociale groepen die traditioneel ondervertegenwoordigd zijn in leidinggevende rollen in de economische en sociaalwetenschappen daarom nadrukkelijk te solliciteren. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een fulltime positie en wij bieden je een aanstelling van 4 jaar met de mogelijkheid tot een vast dienstverband op voorwaarde van een goede beoordeling en beschikbare middelen.

We bieden je een inspirerende en intellectueel stimulerende academische werkomgeving, waar in teamverband wordt gewerkt aan onderzoek naar urgente maatschappelijk relevante vraagstukken. Als Senior onderzoeker/Projectleider krijg je de gelegenheid om je verder te ontwikkelen, en je vaardigheden als onderzoeker, als projectmanager en als academisch leider verder aan te scherpen.

Je krijgt een aanstelling in de functie van Senior onderzoeker/projectleider. Afhankelijk van je ervaring en vaardigheden wordt je ingedeeld in schaal 11 of 12 van de CAO Nederlandse Universiteiten.

Maastricht University is ‘a great place to work’. Wij zijn trots op ons internationale karakter en onze diversiteit. Wij bieden meer dan 4.000 medewerkers een uitdagende werkplek binnen verschillende aandachtsgebieden.

Onze primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend op orde. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsfitness of een eindejaarsbonus. De hoogleraren en programmaleiders werken actief mee aan je loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei, en leggen zich erop toe de voorwaarden te creëren die je in staat stellen het beste uit jezelf te halen. Stimuleren van talent is één van onze kernwaarden.

Meer informatie kunt u vinden op de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.700 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

Afdeling

Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsarbeidsmarkt (ROA)

Wij maken onderdeel uit van de School of Business and Economics (SBE) van de Universiteit Maastricht. Het ROA heeft nationaal en internationaal een toonaangevende positie in het onderzoek op het terrein van onderwijs en arbeidsmarkt. Het onderzoek kenmerkt zich door een combinatie van wetenschappelijke diepgang en beleidsrelevantie. Binnen het ROA zijn er vier programmalijnen: Arbeidsmarkt en Scholing, Onderwijs en Transitie naar Werk, Menselijk Kapitaal in de Regio, en Gezondheid, Vaardigheden en Ongelijkheid.

Additionele informatie

Voor meer inlichtingen kun je contact opnemen met:

·        Prof. dr. Mark Levels (m.levels@maastrichtuniversity.nl)

·        Prof. dr. Didier Fouarge (d.fouarge@maastrichtuniversity.nl)

Specificaties

 • PhD
 • Economie; Gedrag en maatschappij
 • max. 38 uur per week
 • €3746—€5826 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT2021.98

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Tongersestraat 49, 6211 LM, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Sollicitatieprocedure

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt ​​aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Je kunt gemakkelijk digitaal solliciteren door een motiviatiebrief en cv in te sturen via: http://www.academictransfer.com/employer/UM

Meer informatie over het ROA vind je op: http://www.roa.nl

Per post solliciteren

Per post solliciteren

recruitment-sbe@maastrichtuniversity.nl

Vergeet niet AcademicTransfer en het vacaturenummer AT2021.98 in je brief te vermelden.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt ​​aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Je kunt gemakkelijk digitaal solliciteren door een motiviatiebrief en cv in te sturen via: http://www.academictransfer.com/employer/UM

Meer informatie over het ROA vind je op: http://www.roa.nl

Solliciteer uiterlijk op 19 apr. 2021 23:58 (Europe/Amsterdam).