Universitair Docent Vakdidactiek Scheikunde met focus op onderwijs ten behoeve van de Lerarenopleiding TU Delft

Universitair Docent Vakdidactiek Scheikunde met focus op onderwijs ten behoeve van de Lerarenopleiding TU Delft

Geplaatst Deadline Locatie
29 mrt 19 apr Delft
De TU Delft hecht grote waarde aan excellent onderwijs en wil hier een impuls aan geven. Ben jij de kandidaat die wij zoeken?

Functieomschrijving

De Lerarenopleiding van de TU Delft is ingebed in de sectie Science Education & Communication (SEC). Deze sectie is onderdeel van de Faculteit Technische Natuurwetenschappen en vormt een stimulerende omgeving waarin het opleiden van leraren en onderwijsvernieuwing veel aandacht krijgen. SEC bestaat uit een team van studenten, wetenschappers en professionals van verschillende disciplines en met kennis van de praktijk. We combineren theorie en praktijk en integreren technologische en maatschappelijke perspectieven in onderwijs en onderzoek.

In deze functie besteed je circa twee derde van jouw tijd aan het verzorgen, vernieuwen en ontwikkelen van hoogwaardig vakdidactisch onderwijs en het begeleiden van studenten bij hun schoolstage. Belangrijk aandachtspunt binnen de lerarenopleiding is de continue en actieve bijdrage aan professionalisering van docenten en onderwijsvernieuwingsprojecten in het bètadomein.

Je draagt bij aan een samenwerkingsgerichte onderwijscultuur en een inspirerende student-docent community. Je hecht waarde aan direct contact met studenten en bent voor hen toegankelijk. Je bevordert een ondersteunende en inclusieve cultuur voor elke student en collega. Je legt verbinding tussen verschillende vakken en met verschillende docenten binnen het curriculum. Je neemt een actieve rol bij het (her-)ontwerp van onderwijs en toetsing.

Naast jouw onderwijstaak neem je actief deel aan het onderzoek binnen de afdeling. Van jou verwachten we dat je studenten begeleidt bij hun afstudeerprojecten, dat je promovendi en postdocs mede-begeleidt en dat je bijdraagt aan wetenschappelijke publicaties. Het opzetten van een eigen onderzoekslijn en hier financiering voor vinden is niet van toepassing, gegeven het accent op onderwijs in deze functie.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een enthousiaste Universitair Docent die graag met anderen samenwerkt, collega’s en studenten weet te inspireren en beschikt over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden.

Verder verwachten we van je:

 • Gepromoveerd in de Vakdidactiek Scheikunde of
 • Gepromoveerd in de Scheikunde met aantoonbare belangstelling voor de Vakdidactiek Scheikunde, wat blijkt uit relevante publicaties;
 • Ervaring met het begeleiden van leraren in opleiding (pre);
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (Engels is een pre).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

De vacature staat open op het niveau van Universitair Docent 1. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten (schaal 12).De TU Delft faciliteert en stimuleert een academische carrière met een nadruk op onderwijs.

 • Een salaris volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact! 

Afdeling

Faculteit Technische Natuurwetenschappen

Met meer dan 1.000 medewerkers, waaronder 135 baanbrekende hoofdonderzoekers (principal investigators), en ongeveer 3.400 gepassioneerde studenten is de faculteit Technische Natuurwetenschappen een inspirerend wetenschappelijk ecosysteem. Onze faculteit richt zich op sleuteltechnologieën, zoals quantum- en nanotechnologie, fotonica, biotechnologie, synthetische biologie en materialen voor energieopslag en -conversie, en biedt oplossingen voor belangrijke problemen van de 21e eeuw. Daarvoor leiden we studenten op in brede bachelor- en specialistische masteropleidingen met een sterke onderzoekscomponent. Onze wetenschappers verrichten baanbrekend fundamenteel en toegepast onderzoek op het gebied van Life and Health Science & Technology, Nanoscience, Chemical Engineering, Radiation Science & Technology en Engineering Physics. We leiden ook de volgende generatie middelbare school docenten en wetenschapsvoorlichters op.

Klik hier om naar de website van faculteit Technische Natuurwetenschappen te gaan.

De TU Delft ziet het als een van haar kerntaken om goede lerarenopleidingen aan te bieden in het bètadomein: programma’s die opleiden tot docent in het voortgezet onderwijs in de vakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde, informatica, techniek, en ontwerpen & onderzoeken. Deze behoren tot de tekortvakken en er is een toenemende landelijke behoefte aan bèta-docenten. De sectie Science Education & Communication (SEC), met haar zeer betrokken medewerkers, verzorgt deze belangrijke opleidingen. SEC is eveneens actief op het gebied van profesionalisering van bètadocenten in het voortgezet onderwijs en basisonderwijs. Daarnaast levert SEC een gewaardeerde bijdrage in het domein van de wetenschapscommunicatie. 

SEC heeft sinds 2008 succesvol aan de weg getimmerd en heeft nationaal en internationaal een sterke positie verworven in het bèta-domein op onderwijs, onderzoek en valorisatie. Naast de eigen masteropleidingen en minoren in de bachelorfase verzorgt de sectie TU-breed onderwijs voor de Graduate School, faculteit breed onderwijs voor honours-studenten en postacademisch onderwijs en trainingen voor professionals. 

Additionele informatie

Voor informatie over deze vacature, of voor informatie over de procedure, kan je contact opnemen met Etty van der Leij, afdelingssecretaris, email: e.vanderleij@tudelft.nl

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Natuurwetenschappen
 • max. 36 uur per week
 • €4538—€5826 per maand
 • Universitair
 • TUD00959

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Upload uiterlijk 18 april 2021 jouw motivatie en CV door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. 
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Technische Universiteit Delft (TU Delft)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Upload uiterlijk 18 april 2021 jouw motivatie en CV door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. 
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 19 apr. 2021 1:59 (Europe/Amsterdam).