Docent-onderzoeker sociale innovatie

Docent-onderzoeker sociale innovatie

Geplaatst Deadline Locatie
30 mrt gisteren Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben je een nieuwsgierige onderwijsprofessional met affiniteit voor onderzoek? Zie jij een uitdaging in het combineren van onderwijs en onderzoek binnen het sociaal domein in combinatie met de verbinding met het gezondheidsdomein? Dan is deze functie iets voor jou! Samen met het lectoraat Sociale Innovatie en Ondernemerschap en de opleiding Toegepaste Psychologie bieden we jou deze functie aan.

Wat ga je doen voor het onderwijs? In jouw rol van docent lever je vanuit jouw psychologie-achtergrond een substantiële bijdrage aan de inrichting en uitvoering van het onderwijs in de vorm van moduleleiderschap, inzet in relevante minor(en), stage en afstudeerbegeleiding en beoordeling. Daarnaast geef je inhoud aan kennisontwikkeling, door te ondersteunen in onderzoekslijnen op het gebied van de verbinding tussen het sociaal domein en gezondheidsdomein.

Wat ga je doen voor het lectoraat?
Je krijgt een aantrekkelijke functie waarin je onderzoek, werkveld en onderwijs met elkaar verbindt. Je werkt aan projecten in de regio Leiden en Den Haag, deels vinden de werkzaamheden plaats binnen de Werkplaats Sociaal Domein Den Haag & Leiden.
Verder ben je verantwoordelijk voor het ZonMw project Wijzer in de wijk. Het ZonMw project Wijzer in de wijk is een project gericht op het wijkgericht terugdringen van gezondheidsachterstanden in drie wijken in gemeente Leiden, Alphen a/d Rijn en Den Haag. Vanuit het lectoraat wordt een bijdrage geleverd aan de procesbegeleiding en monitoring van de lokale learning communities waarin professionals, ambtenaren, bewoners en studenten participeren. Je levert een bijdrage aan het verbinden van zorg en welzijn in wijken samen met bewoners en professionals; waarbij je het concept positieve gezondheid toepast.

Specificaties

Hogeschool Leiden

Functie-eisen

 • Een masterdiploma in een relevante psychologische of sociologische opleiding;
 • Een BDB en BKE of SKE certificaat;
 • Ervaring met het verzorgen en/of ontwikkelen van onderwijs, trainingen of cursussen;
 • praktijkkennis die je kunt integreren met de onderwijsvraagstukken rondom innovatie in het sociaal domein;
 • Up-to-date kennis van en ervaring met participatief praktijkgericht onderzoek en innovatieve methoden (zoals design thinking, co-creatie met bewoners);
 • Ervaring met trainingen geven aan professionals in het werkveld en samenwerken met gemeenten en welzijnsorganisaties;
 • Aantoonbare ervaring met publiceren voor professionals.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Er wordt in eerste instantie gewerkt met een proefperiode van een jaar.

De cao-hbo is van toepassing. Het betreft de functie docent D, salaris minimaal € 4.445,52 en maximaal € 5.717,25 (schaal 12) Er wordt in eerste instantie gewerkt met een proefperiode van een jaar. De omvang van de functie is 32 uur per week. Het arbeidspatroon is gebaseerd op een 40-urige werkweek; de vakanties vallen vrijwel samen met de door Hogeschool Leiden vastgestelde periodes.
Datum indiensttreding is zo spoedig mogelijk.

Werkgever

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden is een multisectorale hogeschool in het hart van de Randstad.
De hogeschool heeft ongeveer 12.000 studenten en 1.200 medewerkers. Het onderwijs wordt gegeven binnen vijf faculteiten met een eigen identiteit, die samenhangt met het karakter van de opleidingen en de verschillende beroepen en werkvelden waarvoor wordt opgeleid. Elke faculteit heeft een eigen Kenniscentrum waarin lectoren samen richting geven aan het praktijkgericht onderzoek. De maatschappelijke opdracht van de hogeschool is om goed beroepsonderwijs te verzorgen en gekwalificeerde professionals op te leiden die beschikken over een kritische houding en in staat zijn te functioneren in een veranderende beroepspraktijk. Naast kwalificatie voor de beroepspraktijk maken persoonsvorming, socialisatie, internationalisering en het ontwikkelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid deel uit van onze opleidingen. Het leren van de student staat daarbij altijd centraal. 

Afdeling

Sociaal Werk en Toegepaste Psychologie

Aan de faculteit Sociaal Werk en Toegepaste Psychologie studeren ruim 1900 studenten verdeeld over de opleidingen SW, MWD en SPH in afbouw, TP en TP duaal voor politiemedewerkers en de masteropleiding Jeugdzorg. Aan de faculteit is het Kenniscentrum Samen Redzaam verbonden waarin 8 lectoren samen richting geven aan het praktijk gericht onderzoek. Dit Kenniscentrum richt zich op het verkrijgen van nieuwe inzichten over wat werkt, wie er werkt of hoe men in de praktijk (samen) kan leren in het sociaal domein.
Het Kenniscentrum wordt aangestuurd door de directeur, de opleidingen worden geleid door opleidingsmanagers, die ressorteren onder de directeur en samen met haar het faculteitsmanagementteam vormen. Binnen dit team is er sprake van een portefeuilleverdeling.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Beleid- en staf; Management; Lector
 • Economie; Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
 • max. 32 uur per week
 • €4445—€5717 per maand
 • Universitair
 • AT 2021/11/SW&TP-TP

Werkgever

Locatie

Zernikedreef 11, 2333 CK, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you