Docent Bestuurskunde

Docent Bestuurskunde

Geplaatst Deadline Locatie
1 apr 26 apr Tilburg
Onze docenten zijn in teamverband verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van uiteenlopende strafrechtelijke vakken en dragen bij aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs, begeleiding van studenten en leveren bijdragen aan het onderzoek van het departement.

Functieomschrijving

Als docent bent u betrokken bij het onderwijs in het eerste, tweede en derde jaar van de bacheloropleiding bestuurskunde. U verzorgt hoor- en/of werkcolleges en maakt en beoordeelt opdrachten en tentamens voor een aantal vakken uit de bachelor bestuurskunde. Daarbij wordt vooralsnog gedacht aan inzet in onder andere de vakken Startseminar Bestuurskunde en Openbaar Bestuur, Besturen in de Rechtsstaat, Introduction to European Governance en Prakijkoriëntatie Bestuurskunde. Ook het begeleiden van studenten bij hun bachelorscriptie behoort tot uw taken. Een bredere inzetbaarheid binnen het vakgebied Public Law & Governance is een vereiste.

 

Daarnaast is het mogelijk als docentmentor te fungeren voor een groep eerstejaarsstudenten. Het onderwijs vindt in principe plaats in het Nederlands, maar een beperkt aantal vakken wordt in het Engels aangeboden. Eventueel kunt u worden ingezet in de (Engelstalige) master Public Governance. De uitvoering van de taken vindt plaats in nauw overleg met cursuscoördinatoren en de opleidingsdirecteuren van de bachelor en master bestuurskunde/ Public Governance.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

 • U bent bij voorkeur vanaf 15 augustus 2021 inzetbaar voor het geven van zowel online onderwijs als onderwijs op de campus van Tilburg University.
 • U heeft tenminste een master bestuurskunde of vergelijkbare discipline afgerond.
 • U heeft belangstelling voor en affiniteit met het geven van onderwijs. Ervaring met het geven van onderwijs in hoger en/of universitair onderwijs is een pré.
 • U bent bereid mee te denken over en te werken aan onderwijsverbetering en -vernieuwing.
 • U heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. De vaardigheid om onderwijs te verzorgen in het Engels strekt tot aanbeveling.
 • U bent breed inzetbaar en flexibel en kunt snel schakelen als omstandigheden daarom vragen.
 • U kunt goed werken in teamverband en stelt u collegiaal op.
 • U bent in het bezit van een BKO (Basis Kwalificatie Onderwijs) of bereid dit op korte termijn te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkeling. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei faciliteiten en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Tilburg University bevordert diversiteit en inclusie; daarom voeren we een actief beleid voor inclusieve teams waar diverse talenten kunnen floreren.


 Het brutosalaris varieert tussen €2.790,- en €4.402,- per maand (full time) op basis van schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Tilburg University bevordert actief gelijke en transparante salarissen tussen mannen en vrouwen door het strikt toepassen van vooraf vastgestelde parameters op basis van de ervaring van de kandidaat. Werknemers die uit het buitenland worden aangeworven kunnen in aanmerking komen voor de 30%-regeling. Dit betekent dat 30% van het salaris wordt betaald als een belastingvrije vergoeding.


Tilburg University biedt u een arbeidsovereenkomst aan voor een vaste periode van 2 jaar en 0,8 – 1,0 FTE, 32 – 40 uur per week, met uitzicht op verlenging. 


U heeft recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Als u 40 uur per week werkt, ontvangt u 41 vakantiedagen per jaar.


Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Afdeling

Tilburg Law School

 

Tilburg Law School biedt hoogstaand nationaal en internationaal onderwijs en onderzoek op het gebied van recht en bestuurskunde. Op dit moment staan meer dan 4.000 studenten ingeschreven bij Tilburg Law School. Tilburgse studenten kunnen kiezen uit vijf bacheloropleidingen, waarvan één in het Engels (Bachelor Global Law) en tien masteropleidingen, waarvan acht in het Engels. De internationale oriëntatie van Tilburg Law School is terug te vinden in deze Bachelor- en Masteropleidingen. Het onderzoek binnen Tilburg Law School is gericht op maatschappelijke relevantie en biedt studenten de instrumenten en vaardigheden om te studeren en om te gaan met actuele vraagstukken op academisch niveau. Het onderzoek binnen Tilburg Law School is georganiseerd in vijf vakgroepoverschrijdende onderzoeksprogramma's: 1) Global Law and Governance; 2) New Modes of Lawmaking and Governance in a Multilayered Order; 3) Law and Security; 4) Sustainable Business Law and Taxation; en 5) Law and Technology. 

Additionele informatie

oor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met de opleidingsdirecteur van de bachelor bestuurskunde Rob Pranger, e-mail r.pranger@tilburguniversity.edu.

Specificaties

 • Lector
 • Recht; Economie
 • 32—40 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • 17366

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Sollicitatieprocedure

Solliciteer voor 27 april 2021 online voor deze functie. Richt uw motivatiebrief aan prof.dr. Nikolas M. Rajkovic en voeg een CV en uw cijferlijsten van uw bachelor of premaster en master toe. 

U start idealiter op 16 augustus 2021 met werken voor Tilburg University. 

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer voor 27 april 2021 online voor deze functie. Richt uw motivatiebrief aan prof.dr. Nikolas M. Rajkovic en voeg een CV en uw cijferlijsten van uw bachelor of premaster en master toe. 

U start idealiter op 16 augustus 2021 met werken voor Tilburg University. 

Solliciteer uiterlijk op 26 apr. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).