Promovendus eHealth Junior (0,8 fte voor 5 jaar)

Promovendus eHealth Junior (0,8 fte voor 5 jaar)

Geplaatst Deadline Locatie
12 apr 2 mei Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 mei 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Promovendus Tranzo op project ‘eHealth Junior – organizational and managerial conditions for a successful collaborative network to develop, evaluate and implement eHealth applications for chronically ill children’

Functieomschrijving

Promovendus ‘eHealth Junior – organizational and managerial conditions for a successful collaborative network to develop, evaluate and implement eHealth applications for chronically ill children’ 

Binnen de Academische Werkplaats ‘Technological and Social Innovation for Mental Health’ zoeken wij een  voor het project ‘eHealth Junior’ een promovendus met als specifiek onderwerp ‘organizational and managerial conditions for a successful collaborative network to develop, evaluate and implement eHealth applications for chronically ill children’.
Het promotie onderzoek wordt uitgevoerd vanuit Tranzo, onderdeel van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences van Tilburg University. Het promotie onderzoek is onderdeel van het, door NWA-ORC gefinancieerde, onderzoekprogramma ‘Feeling good, despite illness; Accessible eHealth supporting the well-being of chronically ill children. Afgekort: ‘eHealth Junior’.

Projectomschrijving
Binnen het eHealth Junior project werken zorgverleners, patiënten, bedrijven en overheid samen om kwalitatief hoogwaardige eHealth tools te ontwikkelen voor chronisch zieke kinderen. Deze tools voorkomen op een gepersonaliseerde manier, onafhankelijk van de diagnose, psychologische problemen en maken optimale participatie mogelijk. Deze eHealth tools zullen beschikbaar zijn voor 1 miljoen chronisch zieke kinderen door middel van toegankelijke, gebruiksvriendelijke en duurzame platforms.

Het projectplan van eHealth Junior bestaat uit drie clusters met in totaal negen werkpakketten, ondersteund door kennisdisseminatie en projectmanagement.

Ditpromotietraject richt zich op WP 9 ‘Organisatie barrières’ van cluster III ‘Implementatie en borging’. Je zult daarbij nauw samenwerken met de promovendi van WP7 ‘Technologische, juridische en financiële barrières’ en WP8 ‘Menselijke barrières’ en het projectmanagement (WP11).

Binnen Cluster III zullen we de barrières bestuderen en wegnemen die multi-stakeholder implementatie en borging in de dagelijkse (klinische) praktijk belemmeren en de beschikbaarheid van eHealth toepassingen voor chronisch zieke kinderen bedreigen. Naast het leren van momenteel bekende best practices, zullen we diepgaande inzichten verkrijgen in het multi-stakeholder innovatieproces van het project zelf om barrières met betrekking tot adoptie en implementatie diepgaand te begrijpen en succesvol te verminderen (iteratieve leercyclus). 

Jouw onderzoek richt zich op het verkrijgen van inzicht in de organisatorische en bestuurlijke voorwaarden voor een succesvol samenwerkingsnetwerk in de loop van de tijd en het iteratief opnemen van deze inzichten in het consortium om het succes van 'The eHealth Junior' consortium te faciliteren. 

Wat ga je doen:

  • Voorbereiding van de iteratieve leercyclus met het uitvoeren van een literatuurstudie over barrières en facilitatoren voor effectieve innovatienetwerken. 
  • Volgen van de organisatorische en bestuurlijke samenwerkingsprocessen van het project door middel van jaarlijkse enquêtes en semigestructureerde interviews, het verzamelen van projectdocumentatie en regelmatige participerende observaties tijdens vergaderingen, gebruikmakend van de infrastructuur en documentatie van WP11 (Projectmanagement). 
  • Delen en bespreken van de status van de organisatorische en bestuurlijke samenwerking en haar barrières en facilitatoren met de partners. WP-leiders formuleren en delen vervolgens verbeterplannen om barrières te overwinnen. De implementatie en resultaten van de verbeteringsplannen zullen opnieuw gemonitord, geanalyseerd, gedeeld en besproken worden onder de partners (zoals in herhaalde PDAC-cycli). 
  • Het uitvoeren van een realistische evaluatie uitvoeren om te onthullen wat werkt, voor wie, waarom, en wanneer. Dit leidt tot een innovatief integratief kader voor succesvolle samenwerkingsnetwerken dat is gebaseerd op zowel theorie als praktijk. 
  • Deze iteratieve aanpak van het voortdurend verzamelen, analyseren en terugkoppelen van resultaten tijdens het project volgt de normen van participatief actie-onderzoek.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Wij zoeken voor deze functie een onderzoeker met een relevante afgeronde academische opleiding bijvoorbeeld in beleid- en organisatiewetenschappen, innovatie management of gezondheidswetenschappen. Kennis en/of affiniteit met actiegericht onderzoek, innovatie in het zorgdomein en samenwerkingsprocessen strekt te aanbeveling. Je bent ondernemend, sociaal, zelfstandig, goed in samenwerking, denkt innovatief en hebt doorzettingsvermogen. Je hebt kennis en ervaring met literatuur onderzoek en zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden. Je denkt en werkt wetenschappelijk va nuit een praktijkgerichte mindset. Je bent in staat onderzoeksresultaten zowel wetenschappelijk als praktijkgericht terug te rapporteren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 5 jaar.

Je wordt aangesteld bij het departement Tranzo van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences van Tilburg University. Het betreft een dienstverband volgens het UFO-profiel (universitair functie ordenen) Promovendus, met een inschaling bij aanvang van €2.395 bruto per maand bij een voltijdse aanstelling. De voorkeur gaat uit naar een indiensttreding per september 2021. Je wordt eerst aangesteld voor 12 maanden en bij goed functioneren en voortzetting van de financiering wordt het contract verlengd met 4 jaar bij een aanstelling van 0.8 fte. 

Afdeling

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Tilburg University is een moderne gespecialiseerde universiteit. Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavorial Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Health, Care & Well-Being, en People, Work, & Organizations. Met een inspirerende werkomgeving daagt de school haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.
Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Tranzo
Tranzo is het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn binnen Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. De missie van Tranzo is het verbinden van wetenschap en praktijk op het gebied van zorg en welzijn. Door in co-creatie met de praktijk te werken aan kennisontwikkeling en -uitwisseling wordt beoogd het evidence-based werken te bevorderen. Hierbij is de interactie tussen drie partijen van wezenlijk belang: onderzoekers, professionals (als zorgverleners en beleidsmedewerkers) en de burger of de patiënt (de vraagzijde).

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 32 uur per week
  • Universitair
  • 17371

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you