Junior onderzoeker naar de lange termijn gevolgen van Q-koorts en COVID-19

Junior onderzoeker naar de lange termijn gevolgen van Q-koorts en COVID-19

Geplaatst Deadline Locatie
5 mei 25 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je gaat een studie opzetten en uitvoeren naar de lange termijn kwaliteit van leven en ervaren kwaliteit van zorg van Q-koorts patiënten. Daarnaast word je betrokken bij een internationale studie naar de lange termijn gevolgen op kwaliteit van leven bij COVID-19 patiënten. Voor beide projecten ga je data analyseren en de bevindingen rapporteren in wetenschappelijke artikelen.

Tussen 2007 en 2011 vond er in Nederland een Q-koortsepidemie plaats. Naar schatting raakten 50.000 tot 100.000 mensen besmet en daarmee is deze Q-koortsepidemie de grootste ter wereld. Bijna de helft van de besmette mensen ondervonden symptomen, die varieerden van milde griepverschijnselen tot heftige hoofdpijn, hoge koorts, spier- en gewrichtspijn, hoesten en soms een longontsteking of een leverontsteking. Ruim 20% van de mensen houdt chronische klachten op de lange termijn. Dit wordt het Q-koortsvermoeidheidssyndroom (QVS) genoemd. COVID-19 is, evenals Q-koorts, een infectieziekte. Naast de directe zichtbare gevolgen (mortaliteit, ziekenhuisopnames) van deze aanhoudende pandemie is de verwachting dat een grote groep COVID-19 patiënten lange termijn klachten over zal houden op functioneel, sociaal en psychisch niveau.

Het Q-koorts project wordt in opdracht van Q-Support, het expertisecentrum voor Q-koorts, uitgevoerd. Q-support gaat in 2021 starten met het houden van jaarlijkse medisch adviesgesprekken onder QVS-patiënten. Hieraan zal MGZ een uitgebreid vragenlijstonderzoek koppelen om de langdurige problemen op het gezondheids-, arbeids- en sociaal domein, de gebruikte zorg en de ervaren kwaliteit van de geleverde zorg in kaart te brengen.

Voor het COVID-19 project worden momenteel in zes landen vragenlijsten online uitgezet. Beide projecten hebben als uiteindelijke doel om meer inzicht te verkrijgen in de lange termijn gevolgen en de ervaringen met (kwaliteit van) zorg om daarmee de zorg en ondersteuning op de korte en lange termijn te verbeteren voor Q-koorts en COVID-19 patiënten. Daarnaast zullen beide onderzoeken een bijdrage leveren aan het wereldwijd inzichtelijk maken van de lange termijn gevolgen van een epidemie.

Binnen deze projecten doe je ervaring op met een breed scala aan kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden op het gebied van uiterst relevante en actuele maatschappelijke uitdagingen.

Belangrijke vaardigheden die je gaat ontwikkelen en gebruiken zijn kwantitatieve/kwalitatieve data analyse, wetenschappelijke communicatie (mondeling en schriftelijk) en multidisciplinaire samenwerking.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een masterdiploma in Gezondheidswetenschappen, Epidemiologie, Psychologie, Sociologie, Geneeskunde of een aanverwant gebied.
 • Je wilt jouw affiniteit met kwantitatief onderzoek verdiepen.
 • Je kijkt er naar uit meer ervaring op te doen met geavanceerde gegevensanalyse en het schrijven van wetenschappelijke artikelen.
 • Je staat er voor open vaardigheden op het gebied van acquisitie, leiderschap, doelgericht werken, creativiteit, initiatief, betrokkenheid, visie en zichtbaarheid verder te ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
 • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.615,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Werkgever

Erasmus MC

Bij de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg streven we naar de verbetering van de gezondheid van de bevolking op lokaal, nationaal en internationaal niveau door middel van hoogwaardig onderzoek en onderwijs. Ons onderzoek is zeer multidisciplinair en gericht op de ontwikkeling en toepassing van innovatieve methoden. Samenwerking met en direct effect op praktijk en beleid vormen de kern van ons werk.

Het onderzoek zal worden uitgevoerd binnen de sectie Doelmatigheid & Implementatie. Binnen deze onderzoekslijn ligt de focus op methodologisch onderzoek naar kwaliteit van leven en doelmatigheid van zorg.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €2911—€4615 per maand
 • Universitair
 • 16.02.21.TG-P726788-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you