Universitair Docent (1,0 fte)

Universitair Docent (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
28 mei 14 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je onderwijswerkzaamheden zullen plaatsvinden binnen het bachelor-programma Economie & Bedrijfseconomie (EBE) en eventueel International Bachelor Economics and Business Economics (IBEB). Je bent verantwoordelijk voor het onderwijs, de coördinatie van het onderwijs en de inhoudelijke en didactische ondersteuning bij een selectie van vakken die door de sectie AAC verzorgd worden in de bachelor en master programma’s. Deze vakken betreffen onderwerpen op het gebied van management accounting, financial accounting en/of boekhouden. In het bijzonder zal het management accounting onderwijs in jaar 1 en/of jaar 2 onderdeel zijn van deze selectie. We streven voor al onze medewerkers naar een gevarieerd onderwijspakket met grootschalige vakken die instructie kennen via colleges en practicumgroepen, en kleinschalig onderwijs in de vorm van seminars en scriptiebegeleiding. Daarnaast lever je een bijdrage aan eventuele onderwijsvernieuwingen. Je signaleert mogelijkheden voor verbetering van zowel het onderwijs als de inzet van studentassistenten en helpt deze vernieuwingen zo nodig te implementeren.

Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen tot een onderwijsexpert, die zowel vakinhoudelijk als didactisch een bijdrage kan leveren aan één of meerdere leerlijnen in het onderwijsprogramma van AAC. Hiervoor bieden wij je uiteraard de juiste opleidingsmogelijkheden.

Het belangrijkste doel van de functie

Je levert een actieve bijdrage aan de vormgeving, ontwikkeling en uitvoering van het onderwijsprogramma en je bent actief betrokken binnen de sectie AAC.  Bovendien rapporteer je over je werkzaamheden binnen de capaciteitsgroep rechtstreeks aan één van de hoofddocenten of hoogleraren.

Je belangrijkste werkzaamheden

 • Het geven van onderwijs aan bachelor en/of master studenten (on-campus, online en/of hybride).
 • Begeleiding van studenten bij het schrijven van bachelor en/of master scripties.
 • Zorgen voor periodiek onderhoud van de toegewezen onderwijsonderdelen.
 • Het actief meewerken aan en verder vormgeven van het onderwijs binnen de ESE op het gebied van management accounting, financial accounting en boekhouden.
 • Ontwikkeling, samen met collega vakdocenten, van onderwijsmateriaal en tentamens.
 • Bijdrage leveren aan onderwijsvernieuwingen.
 • Signaleren van verbetermogelijkheden voor de toegewezen onderwijsonderdelen.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Voltooide academische opleiding op het gebied van accounting, (bedrijfs)economie, of een aanverwant vakgebied.
 • Sterke affiniteit met onderwijs en onderwijsorganisatie.
 • Aantoonbare ervaring met lesgeven in een academische omgeving.
 • Goede didactische, relationele, mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.
 • Uitstekende beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse en Engelse taal (niveau C1, CEFR).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 jaar.

Wij bieden een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 6 jaar. Het salaris bedraagt minimaal € 3746,- en maximaal € 5127,- bruto per maand (schaal 11) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.

Diversiteit is één van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Een aanstelling in deeltijd behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes. De EUR heeft als overkoepelende missie ‘het creëren van positieve maatschappelijk impact’, die richting geeft aan de strategie en prioriteiten voor de periode 2020-2024. Onder andere staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Kerngedachte van de onderwijsvisie van de EUR: leidt studenten op tot verbindende wereldburgers die een actieve rol hebben in de ontwikkeling van academische kennis voor de samenleving

Afdeling

Erasmus School of Economics

De Erasmus School of Economics (ESE) is de economische faculteit van de EUR. De ESE bestaat uit vier verschillende capaciteitsgroepen (Bedrijfseconomie, Algemene Economie, Toegepaste Economie en Econometrie). De vacature bevindt zich binnen de capaciteitsgroep Bedrijfseconomie. Deze vakgroep is georganiseerd in drie onderwijs- en onderzoeksgroepen: Accounting, Auditing en Control (AAC), Marketing en Financiering. De positie van universitair docent is binnen de groep AAC.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Economie
 • max. 40 uur per week
 • €3746—€5127 per maand
 • Universitair
 • ESE/BE/20210528

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you