Universitair Docent Arbeidsrecht

Universitair Docent Arbeidsrecht

Geplaatst Deadline Locatie
1 jun 13 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Met ingang van 1 september 2021 zoekt de Afdeling Sociaal Recht een Universitair Docent Arbeidsrecht

Functieomschrijving

De Afdeling Sociaal Recht zoekt versterking voor haar onderwijs- en onderzoeksteam. Dit kleine, enthousiaste en betrokken team verzorgt onderwijs in de Masterrichting Arbeidsrecht en in de Bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid. De master loopt nu al weer meer dan 7 jaar zeer succesvol en wordt door zo´n 60 studenten gevolgd. De afdeling is op zoek naar een universitair docent die graag aan de slag wil om studenten enthousiast te maken voor en goed te onderwijzen in het arbeidsrecht en het sociaal recht. In het onderwijs en het onderzoek probeert de afdeling theorie en praktijk van het sociaal recht met elkaar te verbinden. De UD gaat mee vorm geven aan het gezamenlijke onderzoek van de afdeling, maar uiteraard is er binnen dat raamwerk de nodige ruimte om eigen projecten te ontwikkelen. De afdeling participeert in het facultaire onderzoeksprogramma ‘Hervorming van sociale regelgeving’. Een groot deel van de medewerkers van de afdeling is ook in de rechtspraktijk werkzaam. De ideale kandidaat combineert onderzoek, onderwijs en praktijk aan elkaar.

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Het verzorgen van hoor- en werkcolleges, alsmede scriptiebegeleiding en onderwijscoördinatie  in de bachelor- en de masterprogramma’s;
 • Het zelfstandig en gezamenlijk ontwikkelen en verrichten van onderzoek op het gebied van het sociaal recht en het publiceren van de resultaten;
 • Het voorbereiden van subsidieaanvragen bij NWO en vergelijkbare fondsen;
 • Bijdragen aan bestuurswerkzaamheden binnen de afdeling en faculteit;
 • Bijdragen aan onderzoekprojecten voor externe opdrachtgevers.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Afgeronde juridische opleiding;
 • (bijna) gepromoveerd op het gebied van het arbeidsrecht/sociaalzekerheidsrecht;
 • Brede algemene kennis van het Nederlandse arbeidsrecht;
 • Uitstekende onderzoekskwaliteiten, bijvoorbeeld blijkend uit diverse (internationale) publicaties;
 • Ervaring en affiniteit met het geven en coördineren van onderwijs;
 • Uitstekende didactische kwaliteiten, bijvoorbeeld blijkend uit onderwijsevaluaties;
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Gericht op samenwerking binnen het (kleine) team van docenten/onderzoekers en in staat tot het dragen van eigen verantwoordelijkheid en nemen van initiatief.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.826,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11 of 12).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Leiden University

De Faculteit Rechtsgeleerdheid is met ruim 5.000 studenten en 450 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland, die zich in alle verscheidenheid toch kenmerkt door kleinschaligheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Stimuleren van talent staat hoog in het vaandel van de faculteit die is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw. Werken voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving. Zie voor meer informatie de website van de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Recht; Taal en cultuur; Gedrag en maatschappij
 • Gepromoveerd
 • 21-251

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311 ES, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you