Docent vertalen Engels Nederlands

Docent vertalen Engels Nederlands

Geplaatst Deadline Locatie
2 jun 13 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor de Vertaalacademie zoeken wij per 1 augustus 2021 een Docent vertalen Engels-Nederlands.

Functieomschrijving

Wij bieden een functie met onderstaand takenpakket: 

 • vertaalonderwijs Engels-Nederlands verzorgen in alle studiejaren;
 • onderwijs verzorgen op het terrein van taalverwerving en –beheersing Engels en de Angelsaksische cultuur;
 • studenten begeleiden en adviseren tijdens projecten (schrijf- en vertaalonderwijs) en stages;
 • innovatieve bijdragen leveren aan de ontwikkeling van het curriculum op de genoemde terreinen, inclusief toetsing en toetsontwikkeling.

Specificaties

Zuyd Hogeschool

Functie-eisen

Wij verwachten dat je: 

 • in het bezit bent van een (recent) masterdiploma op het gebied van vertalen en/of Engelse taal en cultuur;
 • Nederlands als moedertaal hebt;
 • over aantoonbare, relevante werkervaring beschikt in het vertaalonderwijs of de vertaalwereld of affiniteit hebt met vertalen;
 • bij voorkeur over aantoonbare relevante werkervaring beschikt in het verzorgen van onderwijs in het hbo of wo;
 • in het bezit bent van een getuigschrift pedagogisch-didactische bekwaamheid of bereid bent dit te behalen;
 • ervaring hebt met CAT- en lokaliseertools en kennis hebt van de nieuwste ontwikkelingen binnen de vertaalwereld;
 • goed overweg kunt met het Office-pakket;
 • over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt in het Nederlands en Engels in woord en geschrift en in staat bent in beide talen onderwijs te verzorgen;
 • een teamspeler, initiatiefrijk, klantgericht, creatief en enthousiast bent.

Binnen het domein International Business and Communication biedt de Vertaalacademie een professionele, internationaal georiënteerde en inspirerende werkomgeving met ruimte voor ontwikkeling. Het opleidingsteam kent een informele werksfeer. Je werkt veelal in teamverband met gedreven collega’s en je krijgt een hoge mate van vrijheid en verantwoordelijkheid.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden kan dit dienstverband verlengd worden.

Wij bieden een functie voor 0,2 – 0,4 fte voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden kan dit dienstverband verlengd worden. De precieze aanstellingsomvang is afhankelijk van de inzetbaarheid van kandidaten voor specifieke taken.
Wij bieden een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, doch maximaal schaal 11 CAO−HBO (maximum € 5.026,85 bruto per maand bij een fulltime aanstelling).
In overleg zou een deel van de taken op afstand met online onderwijs ingevuld kunnen worden.
Een uitbreiding van de aanstelling met het verzorgen van lessen Engels bij de opleiding Facility Management (0,15 – 0,35 fte, standplaats Heerlen) behoort bij interesse tot de mogelijkheden.

Werkgever

Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Sinds jaar en dag staan diverse opleidingen van ons in de top van de keuzegidsen. Dit komt onder andere door de persoonlijke aandacht voor onze studenten en onze relatieve kleinschaligheid. Bovendien werken wij over de grenzen van vakgebieden heen intensief samen met bedrijven, (kennis)instellingen en overheden. Dit, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het in de 21e eeuw niet alleen om kennis gaat, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen.
Met 14.671 studenten, 34 bachelor- en 9 masteropleidingen, 3 associate degrees en 1 prebachelor, 12 vestigingen in 3 steden, 29 lectoraten, gemiddeld 7.000 stages en 2.500 afstudeerprojecten per jaar, én met een voorgeschiedenis die ruim 100 jaar terug gaat, is Zuyd sterk verankerd in Limburg en de Euregio Maas-Rijn. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan de economische en maatschappelijke ontwikkelagenda van deze regio

Afdeling

International Business and Communication (IBC)

Het domein International Business and Communication (IBC) van Zuyd Hogeschool is gevestigd in Maastricht en heeft als missie Educating Global Minds. De bacheloropleidingen Vertaalacademie (VAC), Oriëntaalse Talen en Communicatie (OTC), European Studies (ES) en International Business (IB), en de lectoraten Professional Communication in a Digitalizing Society en Sustainable International Business zijn onderdeel van het domein. IBC hecht groot belang aan onderwijskwaliteit, onderwijsinnovatie, internationalisering en ondernemerschap.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Universitair docent; Marketing en communicatie
 • Taal en cultuur
 • 8—16 uur per week
 • max. €5026 per maand
 • Universitair
 • AT 4741371

Werkgever

Locatie

Brusselseweg 150, 6217 HB, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you