Universitair docent strafrecht of internationaal strafrecht

Universitair docent strafrecht of internationaal strafrecht

Geplaatst Deadline Locatie
3 jun 17 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De sectie Strafrecht zoekt een innovatieve en inspirerende universitair docent op het gebied van het strafrecht die daarnaast uitdagend onderzoek verricht. De voorkeur gaat uit naar een universitair docent op het terrein van het nationale strafrecht, dan wel een combinatie van nationaal en internationaal strafrecht.

Wat ga je doen

Je kerntaken in deze functie zijn het geven en ontwikkelen van onderwijs op het terrein van het nationale of internationale strafrecht, het doen van onderzoek en het vervullen van bestuurlijke taken. Binnen en naast deze kerntaken houd je je als universitair docent bezig met:

 • Het begeleiden van bachelor- en masterscripties op het gebied van het nationale of internationale strafrecht;
 • Het uitvoeren van coördinatietaken voor de vakken op het gebied van het nationale of internationale strafrecht;
 • (op termijn) Het verrichten van andere bestuurlijke en organisatorische taken voor de afdeling, sectie en faculteit (bijvoorbeeld het deelnemen aan opleidingscommissies, examencommissies, etc.);
 • Het verrichten en publiceren van zelfstandig en hoogwaardig onderzoek op het gebied van het nationale of internationale strafrecht.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen we van jou

Voor deze functie van universitair docent zoeken wij een strafrechtjurist met, bij voorkeur, enige jaren ervaring die:

 • een proefschrift heeft op het gebied van het nationale of internationale strafrecht afgerond of je bent tenminste in de afrondende fase van het manuscript van dit proefschrift;
 • aantoonbare ervaring in of belangstelling heeft voor het ontwikkelen en verzorgen van vernieuwend activerend universitair onderwijs;
 • beschikt over de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of je bent bereid om deze kwalificatie te behalen;
 • beschikt over organisatorische kwaliteiten;
 • zich proactief, flexibel en resultaatgerichte opstelt;
 • zich zowel schriftelijke als mondeling erg goed kan uitdrukken in het Nederlands en het Engels;
 • als je beschikt over ruime didactische kennis en vaardigheden en ervaring met een onderwijsorganisatie is dat voor ons een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou

De sectie Strafrecht is onderdeel van de afdeling Publiekrecht en verzorgt onderwijs en onderzoek op het terrein van het nationale en internationale straf(proces)recht. Het onderzoekprofiel van de leden van de sectie, dat het onderwijs mede bepaalt, is nationaal, internationaal, rechtsvergelijkend en interdisciplinair van aard. Medewerkers van de sectie verzorgen onderwijs in de bacheloropleiding Nederlands recht en de masteropleiding Publiekrecht, track Strafrecht en in de masteropleiding International Criminal Law. Het onderzoek van de leden van de sectie is deels ondergebracht bij het Amsterdam Center for International Law (ACIL) en het onlangs opgerichte Amsterdam Center for Criminal Justice (ACCJ). Aansluiting van strafrechtelijk onderzoek bij de nieuwe programma's op het gebied van digitalisering en duurzaamheid is ook mogelijk.

We bieden een afwisselende en uitdagende baan in een ambitieuze organisatie.

Het salaris bedraagt minimaal €3.746 en maximaal €5.826 (schaal 11 Cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur). De UvA biedt verder een uitgebreid secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

De kandidaat wordt desgewenst een UD-positie in het kader van een tenure track aangeboden worden die na vijf jaren, wanneer wordt voldaan aan de tenure track criteria, leidt tot een vast dienstverband als UHD. Op deze functie is het UFO-profiel Universitair Docent van toepassing. Indien de geselecteerde kandidaat de voorkeur geeft aan een tenure track naar UHD, dan worden bij de aanvang van de aanstelling nadere eisen overeengekomen die betrekking hebbenop de binnen de periode van maximaal vijf jaar te bereiken prestaties op gebied van (internationaal) strafrecht onderwijs en onderzoek alsmede bestuurlijke en organisatorische taken, afgestemd op de aan te stellen medewerker. In beginsel jaarlijks worden prestaties gemonitoord op het voldoen aan de gestelde eisen, terwijl de eindbeoordeling geschied door een beoordelingscommissie.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid – Afdeling Publiekrecht

Met ruim 4000 studenten en 450 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en – samen met twee andere faculteiten – de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij 19 masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra. De faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Specificaties

 • Universitair docent; Juridisch personeel
 • Recht
 • max. 38 uur per week
 • €5749—€8371 per maand
 • Gepromoveerd
 • 21-423

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you