Docent Staats- en Bestuursrecht

Docent Staats- en Bestuursrecht

Geplaatst Deadline Locatie
3 jun 16 jun Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het departement Public Law and Governance (PLG) verzorgt onderwijs op het terrein van de bachelor- en masteropleidingen van Rechtsgeleerdheid, Bestuurskunde, Global Law en het internationaal en Europees recht. Voor onze staats- en bestuursrechtelijke vakken in de bachelor en de master Rechtsgeleerdheid zijn wij op zoek naar een docenten op het terrein van het staats- en bestuursrecht.

Functieomschrijving

Het departement bestaat uit ongeveer 80 onderzoekers, docenten en medewerkers op het terrein van het (internationale of Europese) publiekrecht en de bestuurskunde. Voor het verzorgen van onderwijs in de bachelor en master Rechtsgeleerdheid zijn wij per 1 september 2021 op zoek naar een enthousiaste docent met aantoonbare affiniteit met het staats- en bestuurs(proces)recht. 

Als docent verzorgt u onderwijs in bijvoorbeeld vakken als Inleiding constitutioneel recht, Grondrechten, Inleiding bestuursrecht en Rechtsbescherming tegen de overheid. Van u wordt verwacht dat u enthousiast en gedreven bent om (online) onderwijs te geven en om te ondersteunen bij bijvoorbeeld de voorbereiding en de organisatie van de vakken en bij het opstellen en beoordelen van tentamens. Ook zult u worden betrokken bij de begeleiding van scripties in de bachelor en in de master Rechtsgeleerdheid.  

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Voor deze functie vragen wij het volgende:

 • U heeft een afgeronde WO-opleiding op het gebied van het recht met bij voorkeur specialisatie in het staats- en bestuursrecht;
 • U bent enthousiast en gedreven in het verzorgen van (online en praktijkgericht) onderwijs;
 • U kunt uw kennis op een enthousiaste en heldere manier overbrengen op studenten; 
 • U beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; 
 • U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. 
 • U wilt actief bijdragen aan een open en diverse cultuur van excellentie;
 • U beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs of bent bereid deze te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkeling. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei faciliteiten en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Tilburg University bevordert diversiteit en inclusie; daarom voeren we een actief beleid voor inclusieve teams waar diverse talenten kunnen floreren.

Het bruto salaris varieert tussen €2.790 - €4.402,- bruto per maand (full time) op basis van schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Tilburg University bevordert actief gelijke en transparante salarissen tussen mannen en vrouwen door het strikt toepassen van vooraf vastgestelde parameters op basis van de ervaring van de kandidaat. Werknemers die uit het buitenland worden aangeworven kunnen in aanmerking komen voor de 30%-regeling. Dit betekent dat 30% van het salaris wordt betaald als een belastingvrije vergoeding.

Tilburg University biedt u een arbeidsovereenkomst aan voor een vaste periode van 1 jaar en 1,0 fte, met uitzicht op verlenging.

U heeft recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Als u 40 uur per week werkt, ontvangt u 41 vakantiedagen per jaar.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University

Het motto van Tilburg University is 'Understanding Society'. Vanuit die visie doen onze ruim 1.500 medewerkers onderzoek, inspireren ze ruim 19.000 studenten van 110 nationaliteiten en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen om te leren van elkaar. Zo willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie. We zoeken de verbinding tussen de verschillende vakgebieden om oplossingen te vinden voor de grote vraagstukken waar we als samenleving mee te maken hebben. Onze studenten worden opgeleid tot verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving. Tilburg University heeft een cultuur van samenwerking en co-creatie, op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Afdeling

Tilburg Law School

Sinds de oprichting in 1963 is Tilburg Law School uitgegroeid tot een van de toonaangevende rechtenfaculteiten in Europa.  Door toponderzoek en het aanbieden van hoogwaardig universitair onderwijs, levert de faculteit een bijdrage aan de maatschappij. Tilburg Law School is georganiseerd in vijf departementen: Public Law and Governance; Law, Technology, Markets and Society; Private, Business and Labour Law; het Fiscal Institute Tilburg; en Criminal Law. De missie van de faculteit is het begrijpen en verbeteren van de rol van het recht en de bestuurskunde bij het aanpakken van de maatschappelijke problemen van vandaag en morgen. Door onderzoek en onderwijs dragen onze wetenschappers bij aan die missie. 

Specificaties

 • Lector
 • Recht
 • max. 40 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • Universitair
 • 17610

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you