Docent Elektrotechniek

Docent Elektrotechniek

Geplaatst Deadline Locatie
4 jun 27 jun Eindhoven

Functieomschrijving

Wil jij een bijdrage leveren aan de uitdagingen van de toekomst?
De toekomst is sneller dan je denkt, ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Dat geldt zeker ook voor het vak Elektrotechniek. En elektrotechniek is overal. Denk aan de gezondheidszorg, entertainment en duurzaamheid. Dat vraagt iets voor ons onderwijs. Hoe gaaf is het om een bijdrage  te kunnen leveren aan het onderwijs, aan de volgende generatie en dus aan de toekomst? 
Jij bent enthousiast. Voor je vak, naar onze studenten en naar de bedrijven uit het netwerk waar je mee samenwerkt. Je weet studenten mee te nemen in je verhaal met up-to-date kennis en relevante voorbeelden uit de praktijk. Jij kunt als geen ander onze studenten begeleiden, inspireren, faciliteren en ze voldoende uitrusten voor de toekomst. Kortom jij kunt voor onze studenten het verschil maken!
Je staat er niet alleen voor. In een team van 25 collega’s werk je op allerlei manieren samen. Je doet onderzoek en ontwikkelt onderwijs dat aansluit bij de beroepen van nu en bij de vraag van de markt. Daarvoor werk je nauw samen met het bedrijfsleven.  En ja, de dynamiek binnen het onderwijs en de druk in deze baan is hoog. Maar daar krijg je wel veel voor terug. Zo kom je te werken in een splinternieuw gebouw dat voorzien is van de nieuwste snufjes en waarin je gemakkelijk kunt samenwerken met andere disciplines. De sfeer en de verbondenheid binnen het team is uitstekend, iedereen gaat voor hetzelfde doel en het beste resultaat. Jullie doen het echt samen. Ook kun je je eigen baan maken, er is veel ruimte voor het oppakken van eigen initiatieven, je eigen ontwikkeling en aan te sluiten bij thema’s die bij jou passen. En het allerbelangrijkste: je doet werk wat er écht toe doet. Begint het bij jou al te kriebelen?

Wat ga je doen?

 • Je verzorgt onderwijs in de vakken analoge elektronica, (embedded) software en digitale technieken binnen de specialisaties electronic devices en embedded systems;
 • Je gaat student(groepen) begeleiden bij projectwerk, stages en afstudeertrajecten;
 • Je hebt, samen met je team, een belangrijke rol in het vormgeven van onderwijsvernieuwing en de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal;
 • Vanuit een coachende houding begeleid je studenten met projectopdrachten en in toegepast onderzoek.
 • Je draagt op een inspirerende manier bij aan de samenwerking met onderzoek en het regionale bedrijfsleven.

Specificaties

Fontys Hogescholen

Functie-eisen

Wat vragen wij van jou?
Als persoon:

 • Je bent gedreven om het beste resultaat uit onze studenten te halen
 • Je krijgt energie in het begeleiden en coachen van studenten
 • Je bent en blijft op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen
 • Je houding is nieuwsgiering en enthousiast, ondernemend en pro actief
 • Je bent van nature een verbinder en gericht op samenwerking.

Qua opleiding en achtergrond:

 • Je hebt relevante en actuele kennis van het vakgebied elektrotechniek
 • Je hebt een WO/Master elektrotechniek.
 • Je hebt ervaring in het doen van onderzoek.
 • Een onderwijskundige bevoegdheid is een pré maar kan ook behaald worden gedurende de aanstelling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Tijdelijk met uitzicht op vast.

Informatie over deze vacature:

 • Contractvorm: tijdelijk met uitzicht op vast (afhankelijk van de studentenaantallen)
 • Inschaling bij fulltime aanstelling: schaal 11 of 12 (min. 3658,64 – max. 5717,25), afhankelijk van opleiding en ervaring
 • Startdatum: uiterlijk 1 september 2021
 • Sluitingstermijn: 27 juni 2021
 • Datum gesprekken: 5 en 8 juli 2021

Wat bieden wij jou?
Vind jij (persoonlijke) groei en ontwikkeling net zo belangrijk als wij? Dan maken we graag kennis met jou! Wij dagen jou uit je talenten verder te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan onze ambities. Daar ondersteunen wij je natuurlijk bij. Zo bieden we een breed scala aan loopbaan- en ontwikkelingsmogelijkheden en hebben we een uitgebreid aanbod voor een gezonde en actieve levenswijze (‘Fontys Vitaal’). Daarnaast hebben we een eindejaarsuitkering en een aantal collectieve verzekeringen.

Werkgever

Fontys Hogescholen

Fontys Hogescholen maakt deel uit van een top technologische regio en wil optimaal inspelen op de ontwikkelingen in de regio door een belangrijke bijdrage te leveren aan de regionale kennisinfrastructuur. Ze richt zich daarom op de aanwezige kennisdomeinen in de regio Zuidoost-Nederland. Tot het kennisdomein van de hogeschool Engineering behoren de vakgebieden Automotive, Elektrotechniek, Mechatronica, Toegepaste Wiskunde en Werktuigbouwkunde. Ons instituut heeft lectoraten op gebied van Mechatronica en Automotive en kent twee expertisecentra: het Centre of Expertise HTSM (High Tech Systems & Materials) en het Automotive Centre of Expertise (samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Hogeschool Rotterdam). Ons onderzoek heeft drie speerpunten: Future mobility, Smart manufacturing en Design of High Tech Equipment.

Afdeling

Engineering

Aan de Hogeschool Engineering studeren 2500 studenten en zijn ongeveer 200 medewerkers verbonden. Ons onderwijs wordt zowel in het Nederlands als het Engels aangeboden en ongeveer twintig procent van onze studenten komt uit het buitenland. Lerend, ondernemend, betrokken en betrouwbaar vormen de kernwaarden van onze hogeschool. Deze kernwaarden staan voor wat we belangrijk vinden en bepalen mede onze kwaliteit. Het zijn de waarden die ons binden en de kern van onze organisatiecultuur.

Additionele informatie

Is dit jouw baan?
Solliciteer dan snel! Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Harold Benten (docent), 06 18191697, Je sollicitatie richt je aan Anja de Bruijn (teamleider). Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Team Recruitment (Dienst P&O), 08850 75366.
De vacaturetekst wordt na de sluitingsdatum van de website verwijderd.
Alleen sollicitaties die online worden ingediend via het vacatureformulier nemen wij in behandeling.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Universitair docent; Onderwijs; Techniek / laboratorium
 • Natuurwetenschappen; Techniek
 • 32—40 uur per week
 • €3658—€5717 per maand
 • Universitair
 • AT Docent Elektrotechniek

Werkgever

Fontys Hogescholen

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Rondom 1, 5612 AP, Eindhoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Fontys Hogescholen). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 27 jun. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).