Beginnend Docent Verpleegkunde

Beginnend Docent Verpleegkunde

Geplaatst Deadline Locatie
8 jun 20 jun Zwolle

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij graag een rol spelen in de ontwikkeling van toekomstige hbo-verpleegkundigen? En heb je een afgeronde master en een achtergrond als algemeen verpleegkundige of in de psychiatrische zorg en begeleiding? Dan ben jij wellicht een van onze nieuwe docenten verpleegkunde!

Jouw werk
Als docent verpleegkunde heb je een zeer uitdagende en afwisselende baan. Je staat aan de basis van beroepsontwikkeling van aankomende verpleegkundigen, ontwerpt passend onderwijs en biedt onderwijs in verschillende vormen en in verschillende opleidingsjaren aan. Je bent nauw betrokken bij de ontwikkeling van studenten en bij de ontwikkelingen in de verpleegkundige praktijk. Samen met het team geef je vorm aan ons thema ‘persoonsgerichte zorg in complexe situaties en student gericht onderwijs.’
Samen met het team draag je bij aan het opleiden van studenten tot opmerkzame, onderzoekende en vakbekwame verpleegkundigen, die persoonsgerichte zorg in complexe situaties kunnen bieden, daarbij verpleegkundig leiderschap tonen en kunnen innoveren. Gegeven de huidige ontwikkelingen zijn we opzoek naar collega’s die breed inzetbaar zijn, en tegelijk naar collega’s met specifieke kennis en ervaring op de volgende thema’s:

 • Leiderschap en ondernemen.
 • Technologie en innovatie.
 • Communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken.

Onderwijservaring is een pre, maar om docent te worden, hoef je geen ervaring in het onderwijs te hebben. Inhoudelijke expertise, professionele ervaring is wel belangrijk. Voor de student is het belangrijk dat je kennis op een eigen wijze kunt delen en relevant is voor het werkveld. Hoe je dat moet doen? Daar begeleiden wij je bij en hebben we een professionaliseringstraject voor ingericht waar je aan gaat deelnemen. Het helpt wanneer je al eens trainingen hebt gegeven en het leuk vindt zaken uit te leggen of wanneer je ervaring hebt opgedaan met bijvoorbeeld begeleiding van stagiaires of young professionals.

Jouw team
Het team verpleegkunde in Zwolle bestaat uit ongeveer 50 docenten en instructeurs, grotendeels met een verpleegkundige achtergrond. Om mee te gaan in de veranderingen, zijn we blijvend aan het ontwikkelen, vernieuwen en ondernemen. Dit samen met andere opleidingen en uiteraard het werkveld. Als startend docent word je gekoppeld aan een ervaren docent, die je wegwijs maakt binnen de hogeschool, opleiding, werkwijzen en systemen.

Specificaties

Hogeschool Windesheim

Functie-eisen

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde hbo-v-opleiding aangevuld met een afgeronde master.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in het (hbo-)onderwijs of met het geven van trainingen en bent didactisch onderlegd dan wel bereid hierin te investeren.
 • Je hebt ervaring in de gezondheidszorg en/of de verpleegkundige beroepspraktijk.
 • Je hebt aantoonbare kennis, expertise en ervaring in op de eerdergenoemde thema’s, bijvoorbeeld in de vorm van onderzoek, projecten, onderwijs of vanuit je functie.
 • Je hebt goede ICT-vaardigheden.
 • Je beschikt over humor en relativeringsvermogen.
 • Je bent een kartrekker en neemt initiatief.
 • Je bent kwaliteit- en resultaatgericht en hebt een innovatieve en ondernemende instelling.
 • Je kunt goed samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met kans op verlenging.

Wij zijn Windesheim! Een hogeschool waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd én thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en naast een diverse studentenpopulatie streven we naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we midden in de samenleving. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen. Geloof jij, net als wij, dat we als hogeschool een plek zijn waar ruimte is voor meedoen, meepraten en meebeslissen? Dan past Windesheim bij jou!
Daarnaast bieden wij je een uitdagende functie van 24 tot 40 uur/ 0,6 tot 1,0 fte per week. Daarbij hoort een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met kans op verlenging. De functie valt onder de standaard functie van docent A. Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de € 3.658, - en € 5.026, - (schaal 11 van de cao hbo).
Wil je meer weten over Windesheim als werkgever en onze arbeidsvoorwaarden? Kijk dan op: www.werkenbijwindesheim.nl/werken-bij-windesheim.

Werkgever

Windesheim

Bij Windesheim in Almere en Zwolle studeren ruim 24.000 studenten, honderden cursisten en werken ruim 2.200 medewerkers. Wij willen actief bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving. Dat doen wij door het opleiden van waardevolle professionals en door het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.
We zien het als onze maatschappelijk opdracht om iedereen die daarvoor het talent heeft, de mogelijkheid te bieden op onze hogeschool hoger onderwijs te volgen. Ongeacht afkomst, vooropleiding, achtergrond of leeftijd. Elke student met talent verdient de kans zich ten volste te ontwikkelen.

Specificaties

 • Verpleging en verzorging; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Universitair docent
 • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
 • 24—40 uur per week
 • €3658—€5026 per maand
 • Universitair
 • AT 161250

Werkgever

Hogeschool Windesheim

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Campus 2, 8017 CA, Zwolle

Bekijk op Google Maps

Interesting for you