Docenten Klinische Psychologie

Docenten Klinische Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
9 jun 29 jun Leiden
Bij het Instituut Psychologie van de Universiteit Leiden zijn met ingang van september 2021 meerdere posities vacant in de klinische psychologie en psychotherapie voor Docenten Klinische Psychologie (10-80%)

Functieomschrijving

Het masterprogramma Clinical Psychology in Leiden trekt ruim 150 studenten per jaar. Het programma wordt in het Engels gedoceerd, met uitzondering van het onderwijs in therapeutische vaardigheden voor Nederlandse studenten. De staf participeert ook in het bachelor programma, dat zowel in het Nederlands als het Engels wordt gedoceerd.

Werkzaamheden
Je draagt ​​bij aan het onderwijs van de sectie Klinische Psychologie, op bachelor- of masterniveau of beide.  Het onderwijs betreft vaardigheidstrainingen in psychotherapie en psychodiagnostiek in kleine groepen (<15 studenten) in de masteropleiding. Daarnaast behoren werkgroepen in bachelor en master tot de mogelijkheden, evenals stage- en scriptiebegeleiding. Het aanbod is mede afhankelijk van jouw kwalificaties en ervaring.

Het afgelopen jaar is veel ervaring opgedaan met online onderwijs, zowel in theoretische vakken, stage- en scriptiebegeleiding en vaardigheidstrainingen. We verwachten vanaf september weer grotendeels on campus onderwijs te kunnen geven, maar hybride vormen blijven mogelijk. Er is professionele ondersteuning voor de voorbereiding van online onderwijsvormen.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Afgestudeerd in de klinische psychologie of verwante opleiding;
 • Kennis van psychopathologie;
 • Affiniteit met onderwijs op academisch niveau;
 • Goede beheersing van Nederlands of Engels, liefst beide.

Pluspunten (en vereisten voor sommige cursussen):

 • Een academische promotie;
 • Registratie als GZ-psycholoog (BIG) of gedragstherapeut (VGCT) of werkervaring in de GGZ;
 • Ervaring met het doen van en/of doceren over wetenschappelijk onderzoek;
 • Basis Kwalificatie Onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Een gevarieerd en aantrekkelijk palet van werkzaamheden in een actieve en ambitieuze onderwijs- en onderzoeksomgeving. Het salaris is afhankelijk van het takenpakket en van uw kwalificaties, registraties en ervaring. Docenten worden aangesteld in schaal 10, tussen bruto € 2.790,- en € 4.402,- per maand bij een fulltime dienstverband. Indien je gepromoveerd bent of geregistreerd als GZ-psycholoog behoort salarisschaal 11 tot de mogelijkheden, maximaal € 5.127,- per maand, afhankelijk van het takenpakket. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Leiden University

Binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen wordt kwalitatief hoogwaardig onderzoek gedaan en een breed en disciplinair onderwijsprogramma aangeboden, gericht op het vergroten van ons inzicht in actuele ontwikkelingen in de samenleving. De faculteit bestaat uit vijf instituten: Centrum voor Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie. De faculteit heeft ongeveer 7.000 studenten en 850 medewerkers. Zie voor meer informatie de website van de Faculteit van Sociale wetenschappen.

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. Ook de Faculteit Sociale Wetenschappen streeft er naar om een diverse en inclusieve leer- en werkomgeving te creëren waarin iedereen, ongeacht wie je bent of wat je doet, zich thuis kan voelen en ontwikkelen.

Additionele informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Dr Joanne Mouthaan, onderwijscoördinator van de sectie Klinische Psychologie, Email j.mouthaan@fsw.leidenuniv.nl.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Taal en cultuur; Gedrag en maatschappij
 • Universitair
 • 21-267

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333 AK, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Sollicitatieprocedure

Je kunt uitsluitend solliciteren via ons online sollicitatiesysteem. Gebruik hiervoor de blauwe button bovenaan de sollicitatiepagina. Sollicitaties kunnen tot en met 29 juni 2021  ingezonden worden.

De beoordeling van sollicitaties begint vanaf 14 juni 2021. De startdatum is 16 augustus 2021 of later, afhankelijk van het afgesproken takkenpakket.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Leiden). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Je kunt uitsluitend solliciteren via ons online sollicitatiesysteem. Gebruik hiervoor de blauwe button bovenaan de sollicitatiepagina. Sollicitaties kunnen tot en met 29 juni 2021  ingezonden worden.

De beoordeling van sollicitaties begint vanaf 14 juni 2021. De startdatum is 16 augustus 2021 of later, afhankelijk van het afgesproken takkenpakket.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 29 jun. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).