Universitair docent Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding

Universitair docent Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding

Geplaatst Deadline Locatie
10 jun 28 jun Amsterdam

Functieomschrijving

Ben jij een inspirerende en gemotiveerde docent met kennis van preventieve jeugdhulp en opvoeding en ontwikkeling in de jeugdfase? En werk jij aan innovatief wetenschappelijk onderzoek op deze gebieden?

De programmagroep Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding is per direct op zoek naar een

Universitair docent (1,0 fte)

De programmagroep Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding (o.l.v. prof. Geertjan Overbeek) is onderdeel van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW). De afdeling POW is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling POW geven onderwijs in het College of Child Development and Education (Bachelor) en de Graduate School of Child Development and Education (Master). Het onderzoek vindt plaats binnen het Research Institute of Child Development and Education en Research Priority Areas Yield en Urban Mental Health.

Onderwijs in onze programmagroep richt zich op zowel typische als atypische ontwikkeling van kinderen en jeugdigen, en op de rol en relevantie van sociale contexten van ontwikkeling (met name het gezin, leeftijdgenoten, en school). Daarnaast is er veel nadruk op de huidige evidence base rondom preventieve jeugdhulp in Nederland, en internationaal. De programmagroep biedt twee mastertracks aan (Youth at Risk, een internationale master, en Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding). Daarnaast participeert de programmagroep in het onderwijs van de research master Child Development and Education.

Binnen onze programmagroep wordt zowel fundamenteel als praktijkgericht onderzoek uitgevoerd. De fundamentele onderzoekslijnen richten zich op de gehele jeugdfase, van de kindertijd tot de adolescentie en jong volwassenheid. Hierbij richt ons onderzoek zich op de bio-ecologie van ontwikkeling, persoons-omgevingstransacties, diversiteit in gezinsvormen, en de rol van ouder-kind en gezinsinteracties voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren. De praktijkgerichte onderzoekslijnen richten zich op de werkzaamheid van gezins- en opvoedingsinterventies, en interventies in de context van leeftijdgenoten en school (o.a. sociale vaardigheid- en weerbaarheidstraining, en anti-pest programma’s).

We zoeken een inspirerende collega die deze onderwijs- en onderzoekslijnen van de programmagroep Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding verder wil versterken en uitbouwen.

Wat ga je doen

 • Het ontwikkelen, coördineren en verzorgen van onderwijs in de Bachelor, en in de mastertrajecten Youth at Risk en Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding en eventueel de research master Child Development and Education;
 • het begeleiden van bachelor- en masterscripties en eventueel van promotieonderzoek;
 • het integreren van nieuwe onderzoeksinzichten in het onderwijs;
 • een actieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen en implementeren van verbeteringen in didactiek en/of inhoud van het onderwijs;
 • het uitvoeren van fundamenteel en/of praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek gericht op opvoeding en gezinsrelaties en/of relaties met leeftijdgenoten;
 • het verwerven van externe fondsen voor onderzoeksprojecten;
 • het verrichten van bestuurs- en beheerstaken;
 • de verhouding onderwijs-onderzoektijd is 60-40, maar voor beginnende UD’s in het eerste jaar 50-50.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen we van jou

Onderwijs:

 • je heb ervaring met het geven en coördineren van academisch onderwijs in een team setting;
 • je bent in staat om op inspirerende wijze onderwijs te verzorgen, met oog voor het door-ontwikkelen en innoveren van onderwijsonderdelen en -programma’s;
 • je hebt aantoonbare ervaring met het geven van onderwijs in de pedagogiek of psychologie, of aanverwante disciplines;
 • je hebt een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO), of bent bereid die in de nabije toekomst te behalen.

Onderzoek:

 • je hebt een track record van betekenisvolle bijdragen aan de wetenschappelijke literatuur op het domein van de pedagogiek of psychologie of aanverwante disciplines;
 • je hebt ervaring met acquisitie van onderzoeksubsidies in de tweede geldstroom (NWO, ZonMw) of derde geldstroom, als hoofdaanvrager dan wel mede aanvrager.

Algemeen:

 • je hebt uitstekende communicatievaardigheden, een proactieve werkhouding, en je bent goed in staat om samen te werken in een team;
 • je hebt een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal (gesproken en geschreven).

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou

Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor 38 uur per week voor de duur van twee jaar. Bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde organisatorische ontwikkelingen en voldoende financiële middelen en formatieruimte is niet uitgesloten dat het dienstverband wordt omgezet naar een vast dienstverband.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €3.746 en maximaal €5.826 bruto per maand bij een volledig dienstverband van 38 uur per week (conform schaal 11 of 12, Cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat bieden we je verder?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Afdeling

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen – Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Additionele informatie

Vragen

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Je kunt via onderstaande link online solliciteren. Meer weten over werken bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen? Kijk op onze website.

Specificaties

 • Onderwijs; Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 38 uur per week
 • Gepromoveerd
 • 21-465

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Sollicitatieprocedure

Sollicitatie

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we graag jouw brief en cv tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren.

De reactietermijn sluit op 2 juli 2021. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen. De gesprekken vinden zo spoedig mogelijk in juli plaats.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit van Amsterdam (UvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Sollicitatie

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we graag jouw brief en cv tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren.

De reactietermijn sluit op 2 juli 2021. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen. De gesprekken vinden zo spoedig mogelijk in juli plaats.

Solliciteer uiterlijk op 28 jun. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).