Docent Levens-/Natuurwetenschappen Bèta-gamma en Future Planet Studies

Docent Levens-/Natuurwetenschappen Bèta-gamma en Future Planet Studies

Geplaatst Deadline Locatie
10 jun 22 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij breed opgeleid binnen de levens- en natuurwetenschappen (bij voorkeur Biologie of een aanverwante opleiding) en enthousiast over het overbrengen van je kennis aan een nieuwe generatie academici in opleiding? Vind je het belangrijk om zowel inhoudelijke diepgang als maatschappelijke context over te brengen in je onderwijs? Ben je sterk in het begeleiden van groepen studenten bij het doen van onderzoek? Dan zoeken we jou als docent 4 binnen de opleidingen Bèta-gamma en Future Planet Studies.

Wat ga je doen?

Als docent Levens-/Natuurwetenschappen voor de bachelors Bèta-gamma en Future Planet Studies houd je je vooral bezig met het uitvoeren van werkgroeponderwijs aan eerste-, tweede- en derdejaarsstudenten. Je begeleidt studenten bij het bestuderen van de stof met behulp van diverse werkvormen en je werkt mee aan het ontwikkelen van dit lesmateriaal. Daarnaast werk je aan de academische vaardigheden met studenten en beoordeel je regelmatig papers, tentamens en presentaties. Ook begeleid je studenten bij het doen van (interdisciplinair) onderzoek.

We zoeken iemand die onder andere vakken als  ‘Keerpunten in de Natuurwetenschappen’, ‘Van de Oerknal naar het Leven’ en ‘Academische Vaardigheden’ van Bèta-gamma en ook bijvoorbeeld de vakken ‘Challenges for the Blue Planet’ en ‘Future Planet Project’ kan geven.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een brede, liefst interdisciplinaire, achtergrond en interesse in de levenswetenschappen en duurzaamheid. Je kunt zowel met meer microbiologische als met meer ecologische onderwerpen uit de voeten. Je bent een teamspeler die zich thuis voelt in een energiek team van docenten met verschillende achtergronden.

Jouw ervaring en profiel:

 • MSc in Biologie, of een aanverwante natuurwetenschappelijke discipline, of een interdisciplinaire opleiding met stevige natuurwetenschappelijke component;
 • aantoonbare interesse in meerdere wetenschappelijke disciplines en thema’s binnen Bèta-gamma en Future Planet Studies, waaronder duidelijke affiniteit met het thema duurzaamheid;
 • goede didactische kwaliteiten;
 • affiniteit met en bij voorkeur ervaring met het geven van interdisciplinair onderwijs, onderwijs in academische vaardigheden en het begeleiden van studenten in interdisciplinair onderzoek;
 • goede organisatorische en communicatieve vaardigheden;
 • in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van zowel het Nederlands als het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaren.

Wat bieden we jou?

Wij bieden een tijdelijk dienstverband voor een periode van vier jaar, met een proeftijd van 2 maanden, met een omvang van 22,8  tot 30,4 uur per week (afhankelijk van de inzetbaarheid en voorkeur van de kandidaat). De ingangsdatum is bij voorkeur uiterlijk 1 augustus 2021.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 2.790 tot € 4.402 (schaal 10) op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Dit is exclusief 8 % vakantie- en 8,3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

De FNWI biedt jou een vierjarig contract aan, met binnen het contract 0,1 fte ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Deze combinatie van het werken als docent en het volgen van scholing noemen wij het Docent Ontwikkel Programma (DOP). Het DOP heeft als doel je arbeidsmarktpositie (inzetbaarheid en kansen) na het tijdelijke dienstverband te optimaliseren. Gedurende je vierjarige contract volg je samen met andere docenten trainingen en krijg je onder meer de mogelijkheid de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) te halen. Samen met je leidinggevende stel je een Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) op waarin je de precieze invulling van het voor jou op maat gemaakte programma vastlegt.

naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de FNWI.

Werkgever

University of Amsterdam

With over 6,000 employees, 30,000 students and a budget of more than 600 million euros, the University of Amsterdam (UvA) is an intellectual hub within the Netherlands. Teaching and research at the UvA are conducted within seven faculties: Humanities, Social and Behavioural Sciences, Economics and Business, Law, Science, Medicine and Dentistry. Housed on four city campuses in or near the heart of Amsterdam, where disciplines come together and interact, the faculties have close links with thousands of researchers and hundreds of institutions at home and abroad.  

The UvA’s students and employees are independent thinkers, competent rebels who dare to question dogmas and aren’t satisfied with easy answers and standard solutions. To work at the UvA is to work in an independent, creative, innovative and international climate characterised by an open atmosphere and a genuine engagement with the city of Amsterdam and society.

Afdeling

Faculty of Science – Institute for Interdisciplinary Studies

Over ons

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo’n 1.600 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 7.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

Het Instituut voor Interdisciplinaire Studies vormt een dynamische onderwijsorganisatie waar met veel enthousiasme en creativiteit wordt gewerkt aan vernieuwend onderwijs. Het IIS verzorgt interdisciplinaire opleidingen zoals de bachelors Bèta-gamma en Future Planet Studies en de masters Brain and Cognitive Sciences en Forensic Science. Daarnaast verzorgt het IIS uiteenlopende programma’s vanuit het interdisciplinair honours- en keuzeonderwijs en zet het IIS LAB jaarlijks verschillende innovatieve projecten op.

Bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies kom je terecht op een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en voldoende ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Er is een open sfeer en ruimte voor intercollegiale samenwerking.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Natuurwetenschappen
 • 22.8—30.4 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • Universitair
 • 21-453

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098 XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you