Twee docenten Psychobiologie

Twee docenten Psychobiologie

Geplaatst Deadline Locatie
10 jun gisteren Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste psychobioloog en werk je graag met studenten? Wil je bijdragen aan activerend onderwijs en begeleid je beginnende wetenschappers graag bij hun eerste stappen op het academische pad? Wij zoeken per augustus 2021 twee docenten om het docententeam voor Psychobiologie te versterken.

Wat ga je doen

Je gaat over het algemeen de volgende taken uitvoeren:

 • voorbereiden, leiden en coördineren van diverse practica en werkgroepen in alle studiejaren;
 • geven van feedback en beoordelen van opdrachten;
 • geven van individuele begeleiding;
 • deelnemen aan docentenoverleg;
 • fungeren als mentor voor de studenten;
 • surveilleren bij tentamens en essayvragen nakijken.

Het specifieke takenpakketten zal op basis van je expertisegebied in combinatie met die van andere docenten worden samengesteld.

Voorbeelden van practica zijn: Genetica, Cognitieve Psychologie, Neuroanatomie: (jaar 1), Moleculaire Celbiologie: (jaar 1 en 2), EEG, Neurofarmacologie: (jaar 2).

Voorbeelden van werkgroepen zijn: Academische Basisvaardigheden, Neurofilosofie: (jaar 1)

Voorbeelden van individuele begeleiding zijn: Academische Basisvaardigheden (jaar 1), Review jaar 2 (jaar 2), 2e beoordelaar bachelor projecten (jaar 3).

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen we van jou

Je bent afgestudeerd (MSc) en bij voorkeur gepromoveerd in de Psychobiologie of Medische (Neuro)biologie en hebt ervaring met de genoemde werkzaamheden.

Daarnaast beschik je over:

 • een brede kennis van de psychobiologie en relevante onderzoeksmethoden, –technieken en -software binnen één of meerdere van onderstaande leerlijnen:
  • Academische- en Onderzoekvaardigheden;
  • Computationele Psychobiologie;
  • Cognitieve Neurowetenschappen;
  • Moleculaire Celbiologie, Genetica en Evolutie;
  • Neuroanatomie en –fysiologie.
 • kritisch en Creatief denkvermogen;
 • uitstekende contactuele eigenschappen;
 • goede academische vaardigheden, ook in het Engels;
 • ruime ervaring met individuele begeleiding van studenten en in het geven van onderwijs aan groepen.

Verder verwachten we van je dat je een teamspeler bent, breed inzetbaar bent, belangstelling hebt voor interactieve vormen van onderwijs, een duidelijk beeld hebt hoe deze baan in je carrièreplanning past en dicht staat bij de belevingswereld van de studenten.

De docenten geven dezelfde onderwijsvormen en werken nauw samen. Vandaar dat we teamspelers zoeken die zich thuis voelen in een energiek team van docenten. Door diverse onderwijs- en nakijkmomenten gedurende het collegejaar doen we een beroep op flexibiliteit met betrekking tot de urenverdeling.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou

Een tijdelijk dienstverband van vier jaar (met een proeftijd van twee maanden) voor 32 uur per week (bij voorkeur met ingang van half augustus).

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werk ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2.790 tot €4.402 (schaal 10) op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Dit is exclusief 8 % vakantie- en 8,3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

De FNWI biedt jou een vierjarig contract aan, met binnen het contract 0,1fte ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Deze combinatie van het werken als docent en het volgen van scholing noemen wij het Docent Ontwikkel Programma (DOP). Het DOP heeft als doel je arbeidsmarktpositie (inzetbaarheid en kansen) na het tijdelijke dienstverband te optimaliseren. Gedurende je vierjarige contract volg je samen met andere docenten trainingen en krijg je onder meer de mogelijkheid de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) te halen. Samen met je leidinggevende stel je een Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) op waarin je de precieze invulling van het voor jou op maat gemaakte programma vastlegt.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de FNWI.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica - College of Life Sciences

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo’n 1.600 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 7.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

Het College of Life Sciences (CoLS) is één van de zeven onderwijsinstituten van de faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) en is verantwoordelijk voor de bacheloropleidingen Biologie, Bio-Medische Wetenschappen en Psychobiologie. Het onderwijs wordt verzorgd door docenten en onderzoekers werkzaam binnen het CoLS, de onderzoeksinstituten IBED en SILS en de Psychologie-faculteit.

Specificaties

 • Onderwijs; Lector
 • Natuurwetenschappen
 • max. 32 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • Gepromoveerd
 • 21-471

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098 XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you