Practicumgroepbegeleider 2e jaar

Practicumgroepbegeleider 2e jaar

Geplaatst Deadline Locatie
10 jun 17 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Psychologie van de FMG zoekt per 1 augustus twee begeleiders die bijna of recent zijn afgestudeerd of gepromoveerd binnen de Psychologie (of een sterk aanverwante richting) voor het geven van werkgroepen als Practicumgroepbegeleider 2e jaar.

In het eerste semester werk je binnen de basisopleiding in een jong, enthousiast, zelfsturend team, waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatieven. In het tweede semester word je ingezet bij het bachelor onderwijs van één van de specialisaties binnen de opleiding. Spreekt jou dit aan? Dan zijn we benieuwd naar jouw sollicitatie!

Wat ga je doen

Werkzaamheden (in verband met de situatie omtrent COVID-19 kan een gedeelte of het geheel hiervan online plaatsvinden via Zoom).

In het eerste semester:

 • ga je wekelijks met twee groepen aan de slag om gezamenlijk de verdieping van de stof op te zoeken. In totaal geef je drie practica per week bij een volledige aanstelling (0.71 fte), je geeft feedback op onderzoeksverslagen, essays en andere opdrachten van studenten en je beoordeelt deze met een cijfer;
 • ben je mentor van de studenten in jouw groepen: je voert mentorgesprekken en begeleidt studenten wanneer nodig bij hun leerproces;
 • ben je inhoudelijk betrokken bij de werkgroepen en opdrachten: gedurende het jaar en in de zomer passen we het lesmateriaal gezamenlijk aan;
 • woon je elke dinsdag van 16.00-17.00 de teamvergadering bij waarin we gezamenlijk het onderwijs van die week evalueren en vooruitblikken op de volgende week.

In het tweede semester word je ingezet bij het onderwijs binnen één van de specialisaties.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen we van jou

Je vindt het leuk om groepen (internationale) studenten te begeleiden in het tweede jaar van hun studie psychologie. Je hebt affiniteit met het aanleren van academische vaardigheden zoals data analyse (statistiek), wetenschappelijk schrijven, argumentatie en wetenschapsfilosofie. Je bent geïnteresseerd in het geven (en vernieuwen) van onderwijs, je wil je hier graag in ontwikkelen en op je eigen vaardigheden reflecteren. Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en je kan goed in teamverband werken.

Omdat we een tweetalige bachelor zijn, zijn we op zoek naar practicumgroepbegeleiders die (ook) in het Engels les willen geven, Engelstalige stukken kunnen nakijken en Engelstalige mentorgesprekken met studenten kunnen voeren. We streven naar een divers samengesteld team waarin verschillende perspectieven worden vertegenwoordigd.

Daarnaast beschik je over:

 • een goede wetenschappelijke schrijfvaardigheid en een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • bij voorkeur enige onderwijservaring of ervaring in het begeleiden van groepen;
 • bij voorkeur een achtergrond in de klinische psychologie of de sociale psychologie.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor in eerste instantie 6 maanden als docent 4 (salarisschaal 10; als je nog niet bent afgestudeerd word je aangesteld als student-assistent, salarisschaal SA), met de intentie om te verlengen tot 2 jaar (en daarna eventueel nog 1 jaar).

We zoeken één begeleider voor 20.7 uur en één voor 11.4 uur. Indien er ruimte ontstaat kan het contract worden uitgebreid tot 0.71 fte (26.8 uur per week).
Beschikbaarheid per 1 augustus is een vereiste, bij voorkeur voor meer dan één semester. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. 

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Specificaties

 • Onderwijs; Lector
 • Gedrag en maatschappij
 • 11.4—20.7 uur per week
 • €2790—€3217 per maand
 • Universitair
 • 21-472

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you