Docent Bestuursrecht

Docent Bestuursrecht

Geplaatst Deadline Locatie
11 jun 28 jun Nijmegen

Functieomschrijving

Wilt u kennis over de ‘spelregels van de samenleving’ overbrengen aan de nieuwe generatie? Hebt u ambitie om wetenschappelijk onderzoek te verrichten en zo bij te dragen aan een rechtvaardige en veilige toekomst? Dan bent u nodig als Docent Bestuursrecht. 
Als docent verzorgt u onderwijs binnen de vaksectie Bestuursrecht. Het betreft voornamelijk werkgroeponderwijs bestuursrecht- en bestuursprocesrecht in de bachelorfase van de opleiding Rechtsgeleerdheid. Het geven van onderwijs omvat 70% van de aanstelling. Bij de onderwijswerkzaamheden kan onder meer worden gedacht aan het geven van werkgroeponderwijs, het beoordelen van schrijfopdrachten en het optreden als docent in het kader van de oefenrechtbank (Rota Administrativa).

De overige 30% wordt besteed aan het schrijven van een proefschrift over een onderwerp waar u vanzelfsprekend eigen inbreng in hebt. Het beoogde onderzoek houdt bij voorkeur verband met één van de volgende thema’s:

1. Een onderwerp dat de verruiming van de bevoegdheid van de bestuursrechter betreft en de vraag naar de wenselijke en noodzakelijke uitspraakbevoegdheden om bestuursrechtelijke conflicten effectief te beslechten.
2. De meerwaarde van conclusies voor de bestuursrechtelijke rechtsontwikkeling en rechtsvorming, alsmede de inbedding van dit instrument in het bestuursprocesrecht.
3. De normering van digitale besluitvorming door bestaande of nieuwe algemene beginselen van behoorlijk bestuur dan wel verwante rechtsnormen.

Door de digitalisering van het onderwijs zoeken we iemand met inzicht in het verder ontwikkelen van de elektronische leer- en onderwijsomgeving (bijv. een bijdrage aan de ontwikkeling van digitale tentamens).

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Een (bijna) juridisch afgeronde (master) opleiding met goede resultaten.
 • Bij voorkeur een specialisatie in het staats- en bestuursrecht of aantoonbare affiniteit met deze rechtsgebieden.
 • Ambitie voor het doen van promotieonderzoek.
 • Beschikking over didactische vaardigheden.
 • Enthousiasme en betrokkenheid bij studenten bevorderen; u kunt de studenten enthousiasmeren voor het vakgebied.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Contractduur van 6 jaar indien u naast het geven van onderwijs geïnteresseerd bent in het doen van promotieonderzoek en u op het moment van het aangaan van de arbeidsovereenkomst duidelijke gedachten heeft over het onderwerp voor het te verrichten promoti.

 • Aanstelling: 1,0 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring een salaris van minimaal € 2.790 en maximaal € 4.402 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
 • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Contractduur: 6 jaar indien u naast het geven van onderwijs geïnteresseerd bent in het doen van promotieonderzoek, en u op het moment van het aangaan van de arbeidsovereenkomst duidelijke gedachten heeft over het onderwerp voor het te verrichten promotieonderzoek dat aansluit bij de onderzoeksprogrammering van de vaksectie en de faculteit.
 • De gewenste datum indiensttreding is 15 augustus 2021.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent, samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De vaksectie Bestuursrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt. 
De vaksectie Bestuursrecht draagt zorg voor de bestuursrechtelijke basis van aankomend juristen. In het maatschappelijk leven speelt de overheid een belangrijke rol en op veel gebieden treedt zij regulerend op. Het bestuursrecht is het deel van het recht dat hier toezicht op houdt. Het bestuursrecht is een rechtsgebied waarbij de actualiteit van de dag, nationaal en internationaal, een belangrijke rol speelt. De vaksectie Bestuursrecht bestaat uit ongeveer 15 medewerkers.

De vaksectie Bestuursrecht participeert in het onderzoekcentrum Staat en Recht (SteR). SteR is gespecialiseerd in (multidisciplinair) publiekrechtelijk onderzoek. Er is ook veel aandacht voor grondslagenonderzoek en internationale dimensies van het publiekrecht. Het centrum stelt zich ten doel een stimulerende omgeving te bieden voor het verrichten van hoogwaardig, nationaal en internationaal, vernieuwend rechtsgeleerd onderzoek en bekendheid te geven aan de onderzoeksresultaten door middel van gezaghebbende publicaties, voordrachten, congressen en symposia.

Additionele informatie

Meer over de inhoud van de vacature:
Prof. mr. R.J.N. Schlössels, hoogleraar vaksectie Bestuursrecht
Telefoon: 024 361 25 10 of 046 486 21 20
E-mail: r.schlossels@jur.ru.nl 

Dr. J.A.F. Peters, universitair hoofddocent vaksectie Bestuursrecht
Telefoon: 024 361 54 89
E-mail: J.Peters@jur.ru.nl

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • max. 40 uur per week
 • max. €4402 per maand
 • Universitair
 • 1156813

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Sollicitatieprocedure

Richt de sollicitatiebrief aan prof. mr. R.J.N. Schlössels en solliciteer, via de solliciteerbutton, uiterlijk 28 juni 2021. 

Stuur met de sollicitatie de volgende bijlagen mee:
 • Motivatiebrief.
 • Cv.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboud Universiteit). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Richt de sollicitatiebrief aan prof. mr. R.J.N. Schlössels en solliciteer, via de solliciteerbutton, uiterlijk 28 juni 2021. 

Stuur met de sollicitatie de volgende bijlagen mee:
 • Motivatiebrief.
 • Cv.

Solliciteer uiterlijk op 28 jun. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).