Adviseur Wetenschapscommunicatie

Adviseur Wetenschapscommunicatie

Geplaatst Deadline Locatie
16 jun 29 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jun 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De afdeling Marketing en Communicatie van de Faculteit Sociale Wetenschappen zoekt een Adviseur Wetenschapscommunicatie

Functieomschrijving

De afdeling richt zich op studentenwerving, management communicatie, wetenschapscommunicatie en interne communicatie. Dit doet de afdeling in nauwe samenwerking met de vijf instituten en de universitaire communicatieafdeling. Daarnaast is de coördinatie van internationalisering en alumnibeleid in deze afdeling belegd.

Als adviseur wetenschapscommunicatie ligt je focus op het profileren en creëren van zichtbaarheid van het onderzoek en het onderwijs van de faculteit. Je blik is dus zowel gericht op de interne gemeenschap, als op externe doelgroepen.

Op basis van eigen onderzoek stel je samen met de instituten en de afdeling Onderzoek strategisch beleid op voor facultaire wetenschapscommunicatie. Je vertaalt het beleid naar concrete communicatieplannen, communicatieondersteuning voor wetenschappers en coördineert de gezamenlijke uitvoering en evaluatie hiervan. Je werkt met een mix van online en offline communicatiemiddelen, die je in lijn met de universitaire richtlijnen inzet. Dat doe je samen met de eindredacteuren van de instituten. In universitaire overleggen vertegenwoordig je de belangen van de faculteit en de instituten en zorg je ervoor dat universitaire plannen binnen de faculteit worden gedeeld en uitgevoerd. Dit vraagt dat je goed kunt luisteren, vertalen en presenteren.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Afgeronde wo-opleiding (wetenschaps-)communicatie met minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels (CEFR niveau C1);
  • Ideeën over hoe je een communicatiemiddelenmix optimaal in kunt zetten voor wetenschapscommunicatie;
  • Ervaring met strategisch inzetten van sociale media;
  • Enthousiasme en luisterend oor waarmee je collega’s en interne opdrachtgevers betrekt bij, afstemt met en meekrijgt in de plannen voor wetenschapscommunicatie;
  • Proactief, teamspeler, planmatig, accuraat en resultaatgericht;
  • Open voor een uitdaging en je staat stevig in je schoenen;
  • Uitstekende redactionele, dienstverlenende, organisatorische en sociale vaardigheden;
  • Sociale professional met organisatiesensitiviteit;
  • Affiniteit met het hoger onderwijs en de sociale wetenschappen in het bijzonder;
  • Een (werk)achtergrond in het (internationaal) hoger onderwijs of bent bereid je hierin te verdiepen.

Arbeidsvoorwaarden

Een leuke afwisselende functie binnen het hart van onze organisatie. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10). Ben jij de kandidaat met oog voor strategie en uitstekende adviesvaardigheden die wij zoeken dan zijn er ontwikkelingsmogelijkheden en is doorgroei in de functie (met bijbehorend salaris) mogelijk.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen wordt kwalitatief hoogwaardig onderzoek gedaan en een breed en disciplinair onderwijsprogramma aangeboden, gericht op het vergroten van ons inzicht in actuele ontwikkelingen in de samenleving. De faculteit bestaat uit vijf instituten: Centrum voor Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie. De faculteit heeft ongeveer 7.000 studenten en 850 medewerkers. Zie voor meer informatie de website van de Faculteit van Sociale wetenschappen.

Diversiteit
Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. Ook de Faculteit Sociale Wetenschappen streeft er naar om een diverse en inclusieve leer- en werkomgeving te creëren waarin iedereen, ongeacht wie je bent of wat je doet, zich thuis kan voelen en ontwikkelen.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • Universitair
  • 21-289

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333 AK, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you