Universitair docent Pedagogische Wetenschappen

Universitair docent Pedagogische Wetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
17 jun 30 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij in staat te ontdekken hoe problemen in de ontwikkeling van kinderen zijn te voorkomen en behandelen? Ben je gepromoveerd in de sociale wetenschappen op een terrein relevant voor de Orthopedagogiek en gedreven in het geven van onderwijs én het doen van onderzoek?
De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen zoekt per direct een Universitair Docent.

Ontwikkeling in de kindertijd is bepalend voor de levensloop op veel gebieden, zoals vriendschappen, relaties, school, werk en (geestelijke) gezondheid. Onze twee programmagroepen Orthopedagogiek onderzoeken hoe problemen in de ontwikkeling ontstaan en hoe deze effectief kunnen worden voorkomen en behandeld. Sleutel daarbij is het begrijpen en beïnvloeden van mechanismen die deze problemen in stand houden, zoals sociale cognities, cognitieve processen, gezinspatronen, didactische aanpak en leerkracht-leerling interacties. Deze benadering leidt niet alleen tot meer kennis, maar ook tot effectievere preventie en behandeling, met directe toepassingen in de praktijk. 

Wat ga je doen

Als universitair Docent met een klinische oriëntatie speel je een belangrijke rol in het klinische onderwijs in de bachelor Pedagogische wetenschappen en in de master Orthopedagogiek. Bij orthopedagogiek leiden we studenten op tot handelingsgerichte deskundigen in signalering, preventie, diagnostiek en behandeling van problematische ontwikkeling bij kinderen en jeugdigen. Hierbij richten we ons op een breed scala aan ontwikkelingsdomeinen en hulpvragen in kind, gezin, onderwijs, leeftijdgenoten en wijken.

Het onderzoek richt zich op het snijvlak tussen ontwikkeling van sociaal gedrag (bijv. agressie, pesten, sociale angst) en speciale zorgbehoeften in het onderwijs (bijv. rond aandacht, leerprocessen, leerkracht-leerling relatie).

  • Het ontwerpen en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek naar ontwikkeling, preventie en behandeling van psychosociale en leerproblemen, leidend tot wetenschappelijke publicaties;
  • het vertalen van onderzoeksbevindingen naar professionals in het veld;
  • het verwerven van externe fondsen voor onderzoeksprojecten;
  • het ontwikkelen, coördineren en verzorgen van onderwijs binnen het mastertraject Orthopedagogiek, in het bachelorprogramma Pedagogische wetenschappen en in de Research Master Child Development and Education;
  • het begeleiden van bachelor- en masterscripties en promotieonderzoek;
  • het integreren van nieuwe onderzoeksinzichten in het onderwijs;
  • een actieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen en implementeren van verbeteringen in didactiek en/of inhoud van het onderwijs;
  • actieve participatie in de programmagroep;
  • actieve bijdragen aan maatschappelijk debat ter verbetering van onderwijs, preventie en jeugdhulp.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen we van jou

Functie-eisen:

  • gepromoveerd in de sociale wetenschappen op een terrein relevant voor de Orthopedagogiek;
  • uitstekende publicaties bij voorkeur op het gebied van de Orthopedagogiek of een verwant wetenschapsgebied;
  • kennis van en ervaring met geavanceerde statistische methoden en technieken;
  • werkervaring binnen onderwijs, jeugdzorg, GGZ of de VB-sector met kerntaken diagnostiek en behandeling;
  • een postdoctorale opleiding, OG of GZ, strekt tot aanbeveling;
  • ervaring in het geven van (klinisch) onderwijs;
  • uitstekende onderwijsbeoordelingen en bij voorkeur in bezit van een BKO;
  • goede communicatieve vaardigheden;
  • collegiaal en verbindend.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 38 uur per week voor de duur van 2 jaar. De verhouding onderwijs-onderzoektijd is 60-40, maar voor beginnende UD’s in het eerste jaar 50-50. Bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde organisatorische ontwikkelingen en voldoende formatieruimte zijn een verlenging met 1 jaar of een vast dienstverband niet uitgesloten. Het UFO-profiel Universitair Docent is van toepassing.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €3.746 en maximaal €5.127 bruto per maand bij een volledig dienstverband van 38 uur per week (conform schaal 11, Cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat bieden we je verder?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Afdeling

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen – Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Onderwijs; Universitair docent
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 21-498

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you