Promovendus Innovatieve aanpak bij partieel herstelde depressie

Promovendus Innovatieve aanpak bij partieel herstelde depressie

Geplaatst Deadline Locatie
1 jul 15 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wat ga je doen
Voor een recent gestarte RCT gericht op partieel herstelde depressieve patiënten zijn wij op zoek naar een promovendus. Deze promovendus zal een pragmatische multicenter gerandomiseerde gecontroleerde klinische studie opzetten en uitvoeren naar het effect van een innovatief nieuwe therapievorm: neurocognitieve remediatie therapie ter aanvulling op Preventieve Cognitieve Therapie (PCT) bij partieel herstelde depressieve patiënten. Voorgaande studies hebben aangetoond dat PCT langdurig het risico op terugval verminderde bij mensen met meerdere voorgaande depressies. Andere studies hebben aangetoond dat een neurocognitieve training een effectieve interventie is voor het verminderen van neurocognitieve klachten. Nooit eerder is onderzocht of deze neurocognitieve remediatie therapie ter aanvulling op PCT de effecten verbeterd vergeleken met PCT alleen, in het bijzonder bij mensen met partieel herstelde depressie. Deze combinatie van neurocognitieve remediatie therapie met PCT zou depressieve klachten-, risico op depressieve terugval- en neurocognitieve problemen kunnen verminderen. De promovendus zal nauw samenwerken met onderzoekers en clinici van de afdeling Psychiatrie van het AMC en van andere GGZ-instellingen in Nederland.

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

Wat we van je verwachten
Wij zoeken een kandidaat met een afgeronde Master (bij voorkeur Research Master) klinische (neuro)psychologie of andere gerelateerde studie. De promovendus zal een studie gaan uitvoeren waarvoor zowel klinische als statistische interesse nodig zijn. Ook zal de promovendus diverse wetenschappelijke artikelen schrijven en publiceren. Eerdere onderzoeks- of klinische ervaring is een pré. Sociale vaardigheden en vloeiende beheersing van het Nederlands om op een gepaste wijze het gesprek aan te kunnen gaan met patiënten met een depressieve stoornis zijn essentieel. Wij zoeken een positief ingestelde, zelfstandige, goed georganiseerde ambitieuze kandidaat, die gemotiveerd is om bij te dragen aan het vergroten van wetenschappelijk inzichten en het verbeteren van klinische zorg voor patiënten met een depressieve stoornis.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris bedraagt maximaal € 2.495,- bruto per maand op basis van 36 uur (conform schaal OIO CAO UMC).
 • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden een contract voor 12 maanden.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, zijn er voor medewerkers ook parkeerplaatsen beschikbaar.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij Be Frank.

Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op https://werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden-amr/.
Amsterdam UMC heeft een open cultuur. Dit betekent dat wij hopen dat iedereen zich welkom voelt bij onze organisatie en dat wij streven naar het bieden van gelijke kansen aan iedereen. Wij nodigen dan ook alle geïnteresseerden van harte uit om te reageren op deze vacature.

Werkgever

AMC

Als universitair medisch centrum heeft het AMC drie hoofdtaken. Voorop staat de behandeling van patiënten. Daarnaast wordt in het AMC veel medisch-wetenschappelijk onderzoek verricht. Derde hoofdtaak is het verzorgen van onderwijs en opleiding.

Afdeling

Psychiatrie

Deze PhD positie valt onder het onderzoeksprogramma van prof. C. Bockting bij de afdeling psychiatrie, gericht op het vinden van aangrijpingspunten ter preventie, curatie en terugvalpreventie van veel voorkomende psychische aandoeningen, waaronder depressie. Het project is gelieerd aan Urban Mental Health centre (UHM). Voor verdere informatie zie www.claudibockting.com. Er bestaan mogelijkheden om ingebed te worden in de postgraduate school for experimental psychopathology (EPP). De afdeling Psychiatrie van het Amsterdam UMC is een dynamische werkplek. Wij ontwikkelen innovatief wetenschappelijk onderzoek, bieden academische patiëntenzorg, leiden medisch specialisten psychiatrie/GZ-psychologen/klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen op. Naast een onderzoeksafdeling, beslaat de afdeling Psychiatrie vier specialismen; Acute stoornissen, Stemmingsstoornissen, Vroege Psychose en Angststoornissen en kent zowel poliklinieken, dagbehandeling als klinieken en een MPU en kinderMPU.
Meer weten over werken bij AMR? Kijk op https://werkenbijamc.nl/werken-bij-amr/.

Specificaties

 • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
 • max. 28 uur per week
 • max. €2495 per maand
 • Universitair
 • AT 2737567

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you