Arts-onderzoeker Synbiotica en fecestransplantatie voor NASH

Arts-onderzoeker Synbiotica en fecestransplantatie voor NASH

Geplaatst Deadline Locatie
1 jul 30 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wat ga je doen
Als arts-onderzoeker kom je onze translationele NASH-onderzoeksgroep versterken. Een breed gedragen hypothese is dat het darmmicrobioom aangewend kan worden om NASH te behandelen, maar tot nu toe is dit potentieel nog niet aangeboord. Onze onderzoeksgroep heeft de kennis en positie om deze vraag te beantwoorden. In dit onderzoekstraject zal onderzocht worden wat het effect is van een fecestransplantatie gecombineerd met synbiotica (pre- en probiotica) op de lever van patiënten met leverfibrose ten gevolge van NASH. Dit medische onderzoek wordt gecompleteerd door mechanistische studies in anaerobe bacteriën en in een muismodel voor NASH. Het project is tot stand gekomen door een samenwerking van Amsterdam UMC met Caelus Health (Public Private Partnership grant van Health~Holland). De arts-onderzoeker krijgt de kans om zelf een full translational PhD project te doen. Ondersteund door je begeleiders en het team, leid je de studie bij de patiënten met NASH en voer je de bacteriekweken en het muisonderzoek uit. Daarnaast lever je een bijdrage aan de lopende groepsonderzoeken, zoals het Amsterdam NAFLD-NASH cohort dat we momenteel opbouwen. Het promotie-onderzoek vindt plaats bij de onderafdeling Vasculaire geneeskunde van de afdeling Interne geneeskunde in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Onze NASH-groep heeft nauwe samenwerking met de afdeling Hepatologie en de afdeling Medische Fysica/Radiologie.

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

Wat we van je verwachten
We zoeken een basisarts die affiniteit heeft met translationeel wetenschappelijk onderzoek, zowel met patiënten als op het lab: celkweek- en muismodel-onderzoek. Een verrichtte wetenschappelijke stage op dit snijvlak strekt tot aanbeveling. We zoeken een teamplayer met een drive voor science en een goed analytisch vermogen, die de uitdagende projecten binnen dit promotietraject kan organiseren en de ambitie heeft ze tot een goed einde te brengen in zijn/haar proefschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden, met een verlenging tot in totaal 48 maanden.

Wat we je bieden
Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en bedraagt minimaal 3.196 en maximaal € 4.615,= bruto per maand op basis van 36 uur (conform schaal 10 CAO UMC).
 • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden een contract voor 12 maanden, met een verlenging tot in totaal 48 maanden.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, zijn er voor medewerkers ook parkeerplaatsen beschikbaar.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij Be Frank.

Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op https://werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden-amr/.
Amsterdam UMC heeft een open cultuur. Dit betekent dat wij hopen dat iedereen zich welkom voelt bij onze organisatie en dat wij streven naar het bieden van gelijke kansen aan iedereen. Wij nodigen dan ook alle geïnteresseerden van harte uit om te reageren op deze vacature.

Werkgever

AMC

Als universitair medisch centrum heeft het AMC drie hoofdtaken. Voorop staat de behandeling van patiënten. Daarnaast wordt in het AMC veel medisch-wetenschappelijk onderzoek verricht. Derde hoofdtaak is het verzorgen van onderwijs en opleiding.

Afdeling

NASH

Als arts-onderzoeker word je begeleid door een team van co-promotoren en een promoter. Je komt te werken in de groep van dr. Holleboom, dr. Grefhorst en dr. Herrema, in een club van arts-onderzoekers en biologen met projecten op het gebied van NASH, darmmicrobioom en plasma-lipiden. Het afdelingshoofd is prof. Max Nieuwdorp en hij is ook beoogd promotor van jouw promotietraject. Je werkt samen met andere promovendi, onderzoeksverpleegkundigen, laboratoriummedewerkers en radiologielaboranten. Voor de patiëntstudie is er daarnaast contact met de hepatologen in het Amsterdam UMC. Dit promotieonderzoek vindt plaats in samenwerking met Caelus Health o.l.v. dr. Luc Sterkman en prof. Willem de Vos, met wie periodieke besprekingen zullen plaatsvinden. Het translationele en multidisciplinaire karakter van dit promotie-onderzoek is kenmerkend voor het wetenschappelijk onderzoek bij onze afdeling Vasculaire Geneeskunde, waar het vertalen van moleculaire bevindingen naar nieuwe inzichten voor de patiënt en innovatie op klinisch vlak breed gedragen waarden zijn. Op klinisch vlak wil onze NASH-groep de komende jaren bijdragen aan gerichtere zorg voor patiënten met NASH met betere non-invasieve testen en minder leverbiopten, zoals blijkt uit ons ANCHOR cohort-onderzoek en het zojuist opgerichte NAFLD-NL consortium. Op mechanistisch vlak vinden we de vertaalslag van microbioom-inzichten naar gerichte therapie belangrijk, zodat we patiënten met ernstige vormen van NASH die wij op onze spreekuren zien in de toekomst een gerichtere behandeling te bieden hebben. Jouw promotie-onderzoek zal een belangrijke bijdrage aan beide doelen leveren!
Meer weten over werken bij AMR? Kijk op https://werkenbijamc.nl/werken-bij-amr/.

Specificaties

 • Techniek / laboratorium; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
 • Gezondheid; Natuurwetenschappen; Techniek
 • max. 36 uur per week
 • €3196—€4615 per maand
 • Universitair
 • AT 2738533

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you