Ondersteunend Laborant

Ondersteunend Laborant

Geplaatst Deadline Locatie
6 jul gisteren Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen / Instituut voor Biologie zoekt een Ondersteunend Laborant

Functieomschrijving

Instituut Biologie Leiden (IBL) heeft elk jaar ongeveer 200 eerstejaars Biologie studenten. In het eerste jaar van hun opleiding krijgen ze een combinatie van (werk-)colleges, excursies, en practica. Dit onderwijs wordt verzorgd door enthousiaste onderzoekers, docenten, studentenassistenten en ondersteunend personeel. Je zal betrokken worden bij de ondersteuning van de practica van de eerstejaars studenten binnen de opleiding van IBL. Je taken zijn onder andere het inrichten van de practicumzaal, het bereiden, steriliseren en op voorraad houden van media en oplossingen, en het opruimen en schoonmaken van  de practicumzaal en materialen. Verder zorg je met het team van ondersteunend personeel voor het beheer en onderhoud van de apparatuur in de laboratoria (zoals microscopen). Je signaleert gebreken aan deze apparatuur en komt met voorstellen ter reparatie of vervanging. Je zult samenwerken met ondersteunend personeel, docenten en studentenassistenten. De werkzaamheden zullen vanaf september starten.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Mbo diploma in laboratorium onderwijs;
  • Bij voorkeur ervaring hebben met moleculaire, celbiologische en/of biochemische technieken;
  • Initiatiefrijk, zelfstandig en nauwgezet;
  • Goede kennis van de Nederlandse taal;
  • Affiniteit met het werken met studenten.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen.  Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.052,- en maximaal € 3.144,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 6/7).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom speciaal sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Leiden University

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving en waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden geïnspireerd door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en twaalf masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2300 medewerkers en bijna 5000 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

Het onderzoek binnen het Instituut Biologie Leiden (IBL) heeft tot doel te werken aan de wetenschappelijke basis van biodiversiteit en gezondheid. Dit zie je terug in ons leidende principe Harnessing Biodiversity for Health. We voeren innovatief onderzoek uit om fundamentele vragen te beantwoorden en oplossingsgericht onderzoek om grote maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Denk aan het beschermen van de biodiversiteit van de natuur, ontwikkelen van duurzame biotechnologie en landbouw en verhogen van een goede gezondheid. Ons onderzoek richt zich op vier onderzoeksthema's: Bioactive Molecules, Host-Microbe Interactions, Development & Disease and Evolution & Biodiversity. Gelegen in een bloeiende wetenschappelijke omgeving met onze Faculteit Wis- en Natuurwetenschappen, Naturalis Biodiversity Center, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Leiden Bioscience Park biedt IBL een boeiende, internationaal georiënteerde en inclusieve plek om te werken en studeren.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • MBO
  • 21-346

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Einsteinweg 55, 2333 CC, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you