Universitair Docent met relatie tot de klinische praktijk

Universitair Docent met relatie tot de klinische praktijk

Geplaatst Deadline Locatie
14 jul 28 jul Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Faculteit Sociale Wetenschappen zoekt kandidaten voor een functie van Universitair Docent met relatie tot de klinische praktijk

Functieomschrijving

Het instituut Pedagogische Wetenschappen van de Faculteit Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Leiden is op zoek naar een enthousiaste universitair docent met wetenschappelijke kennis en ervaring op het gebied van Pedagogische Wetenschappen. Het onderzoek van de universitair docent heeft een duidelijke relatie met de klinische praktijk gericht op kinderen en gezinnen.

Het onderzoek en onderwijs van het instituut Pedagogische Wetenschappen is gericht op de manier waarop kinderen en jongeren worden opgevoed, onderwezen en begeleid, en of én hoe verschillen daarin gevolgen hebben voor hun ontwikkeling. Zowel in het onderzoek als in het onderwijs van Pedagogische Wetenschappen staat centraal hoe evidence-informed benaderingen de optimale ontwikkeling van het kind kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld door ondersteuningsprogramma’s, diagnostische en interventiestrategieën en leermethoden.

Werkzaamheden

 • Het verzorgen van onderwijs (hoorcolleges, werkgroepen, scriptiebegeleiding, vakcoördinatie) in de Bachelor en Master van Pedagogische Wetenschappen;
 • Het uitvoeren van onderzoek in een deels eigen onderzoekslijn in relatie tot de klinische praktijk. Deze onderzoeklijn sluit aan bij de thematiek van het instituut. De universitair docent werkt daarbij samen met collega’s in het instituut;
 • Samenwerking (nationaal of internationaal) rond de onderzoekslijn zowel wat betreft het opzetten en uitvoeren van onderzoek, de financiering ervan, als de valorisatie;
 • Constructieve deelname aan instituutsbijeenkomsten en bestuurlijke werkzaamheden zoals zitting nemen in commissies binnen het instituut Pedagogische Wetenschappen.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Promotie in de Pedagogische Wetenschappen, Psychologie of aanverwant;
 • Bij voorkeur een of meer klinische registraties;
 • Ervaring met wetenschappelijk onderzoek in relatie tot de klinische praktijk is een pré;
 • Aantoonbare ervaring in het zelfstandig en in samenwerking uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Uitstekende sociale vaardigheden, een positieve instelling en bereidheid om collega’s te helpen indien nodig.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. De startdatum is bij voorkeur net voor of gelijk aan de start van het academisch jaar 2021/2022 (september). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.127,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Leiden University

Binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen wordt kwalitatief hoogwaardig onderzoek gedaan en een breed en disciplinair onderwijsprogramma aangeboden, gericht op het vergroten van ons inzicht in actuele ontwikkelingen in de samenleving. De faculteit bestaat uit vijf instituten: Centrum voor Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie. De faculteit heeft ongeveer 7.000 studenten en 850 medewerkers. Zie voor meer informatie de website van de Faculteit van Sociale wetenschappen. Informatie over het instituut Pedagogische Wetenschappen vind je op de website. 

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. Ook de Faculteit Sociale Wetenschappen streeft er naar om een diverse en inclusieve leer- en werkomgeving te creëren waarin iedereen, ongeacht wie je bent of wat je doet, zich thuis kan voelen en ontwikkelen.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • Gepromoveerd
 • 21-325

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333 AK, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you